Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Guide: Hur funkar en e-cigg?

e-cigg komponenter  

Alla har vi någon gång varit nya till e-cigaretter och är på jakt på information om hur en el-cigarett fungerar, i det här inlägget så kommer vi att förklara hur en e cigg fungerar och hur den är uppbyggd så att du får en inblick i hur de olika komponenterna i en elektronisk cigarett jobbar tillsammans för att skapa ånga.

Inledningsvis så ska vi förklara i vilket syfte en elektronisk cigarett bör användas för och poängtera att man inte ska bruka e-cigaretter om man inte har ett behov för det.

En elektronisk cigarett ska användas som ett alternativ till tobaksrökning och ska anses som ett hjälpmedel för att du som tidigare eller är en tobaksrökare ska hitta ett hälsosammare alternativ.

NOTERA att vi inte uppmanar någon till att börja med elektroniska cigaretter om man inte har ett behov för det och att elektroniska cigaretter inte är hälsosamt utan att det är ett mer hälsosammare alternativ än tobakscigaretter!

Hur en elektronisk cigarett är uppbyggd

En elektronisk cigarett består av flera olika komponenter som jobbar tillsammans, beroende på varumärke så kan en e-cigg skilja sig i utseende från andra men det är värt att veta att alla komponenter fungerar likadant, det finns olika variationer av så kallade coils och vätskebehållare som kan medföra olika effekter och storlekar.

Om du är intresserad av att lära dig mer så kan du läsa vår omfattande vaping guide där vi går igenom allting om e-cigaretter och där du lär dig allt om e-vätska, läs vår vape guide här.

En elektronisk har tre viktiga komponenter som jobbar tillsammans för att skapa ånga, nedanför finner du matnyttig information om de tre komponenterna så att du som läsare får en uppfattning om hur en e-cigg fungerar.

Batteriet (modden)

Batteriet är den komponent som driver runt strömmen i el-cigaretten, det finns olika storlekar av batterier och det finns även elektroniska cigaretter som kräver externa batterier som du själv installerar i el-cigaretten och plockar ur när det är dags att ladda batterierna.

Sedan finns det också batterier som är inbyggda i elciggen och laddas via en USB-kabel som vanligtvis medföljer i boxen.

Tanken (vätskebehållaren)

Tankens uppgift är att förvara e-vätskan, även här så finns det olika storlekar på vätskebehållare och delas upp i millilitrar (exempel: 2ml, 3ml, 5ml), det är även värt att veta att det finns olika vätskebehållare med olika diametrar exempelvis: 25mm. 

Storleken på tanken är värt att ha koll på om man exempelvis vill installera sin tank på en annan mod. Vanligtvis så är alla e-cigg tankar utrustade med en 510-gänga som skruvas på batteriet, ska du sätta på en ny tank på ditt batteri så se till att alla komponenter passar!

Coilen (förångaren)

Coilens uppgift är att förånga e-vätskan som finns inuti vätskebehållaren, coilen sitter även installerad i tanken och inuti coilen så sitter det bomull som suger åt sig e-vätska och blöter ner värmeelementen i coilen så att ånga kan produceras. Det är väldigt viktigt att hålla coilen blöt hela tiden.

Har man för lite e-vätska i behållaren så kan inte coilen suga åt sig e-vätska och bomullet i coilen kommer att brännas och kommer att resultera i en bränd smak när du inhalerar från el-cigaretten.

Det finns olika coils som passar till din elektroniska cigarett och coilsen har olika egenskaper och när man pratar om egenskaper så pratar man om ohmtal. I regel så kan man tänka att en coil som har ett ohmtal under 1.0 producerar mer ånga men samtidigt förbrukar mer e-vätska, en sådan coil kallas för sub-ohm medans en coil som har ett ohmtal över 1.0 producerar mindre ånga men samtidigt förbrukar mindre e-vätska per inhalering, den typen kallas vanligtvis för MTL (mun till lunga) och rekommenderas till rökare som vill övergå till vaping.

Vill du ha tips om hur du undviker att bränna din coil? Läs våra 5 tips för att undvika brända coils


Vaping kan uppfattas som förvirrande och svårt att förstå vid första anblick, men ger man det tid och sätter sig in i det så faller det naturligt och man får en större inblick i vad vaping är, hur det fungerar och vad det är till för.

Efter att ha läst det här inlägget så har du nu fått en inblick i hur en e-cigarett fungerar. Om du fortfarande känner dig osäker på hur en e-cigg funkar så kan du alltid höra av dig till oss, antingen via mail eller telefon. Vi hjälper dig gladligen!

Läs våra andra blogginlägg om elektroniska cigaretter som ger dig mer information så att du kan förbättra ditt vejpande.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: WR9Tat (motverkar spam)
Inga kommentarer