Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vad är Sub Ohm?

sub ohm vaping


Sub-ohm är en betydande del av dagens vaping och uppskattas väldigt mycket av vejpare runt om i världen. I det här inlägget så kommer vi förklara om vad sub-ohm är och fördelarna och nackdelarna, vi kommer även toucha på hur man får den bästa upplevelsen.

En subohm enhet producerar mer ånga och mer smak än en annan typ av elektronisk cigarett. Subohm ger en stark throat hit beroende på vilken tank du använder dig utav.

Två faktorer när det gäller Sub Ohm Vaping

När man pratar om Sub ohm vaping så är det två faktorer som spelar in, nedanför så hittar du de två faktorerna.

Coil motstånd

Coil motståndet är avgörande för sub ohm vaping. Coils med en större yta leder mer ström på grund av det sänkta motståndet, tunnare coils har en den motsatta effekten då det inte kräver lika mycket kraft. Man brukar känneteckna att en coil har sub ohm egenskaper när ohmtalet är under 1 (exempel: 0.15ohm)

Den nya Mesh-coilen är format som ett nät och har en större yta än en traditionell coil och värmen fördelas på den stora ytan vilket resulterar i större ångproduktion, en rekommendation om du ska börja subohma.

Watt

Watt är den kraft som den elektroniska cigaretten genererar och ju mer watt som genereras desto mer värme kommer att produceras vilket resulterar i större ångproduktion från coilen.

När det gäller vaping hänvisar den här termen till den kraft som genereras av batterierna i din vaping-enhet. Sub ohm enheter kräver mer watt och förkortar batteritiden då det drar mer kraft.

Välj de rätta enheterna för den bästa upplevelsen

Det är inte alla e-cigaretter som är kompatibla med den här typen av vaping och en elektronisk cigarett måste uppfylla en del krav för att klassas som en sub ohm enhet, nedanför hittar du typer av tankar som är till för sub ohm vaping.

Sub ohm Tank

Den här typen av tank är kompatibel med coils som har ett motstånd som är lägre än 1.0ohm, exempelvis en 0.3ohm coil, alla coils under 1 ohm klassas som sub ohm coils.

Exempel på en Sub ohm Vape Tank: Vaporesso NRG S Tank

Rebuildable Tank Atomizer (RTA)

En RTA-tank är i vanliga fall kompatibel med subohming beroende på vilken coil du använder dig utav, RTA är en mycket intressant del av vaping, om man gillar teknik och Göra-Det-Själv så är RTA en rekommendation om du vill börja med subohming.

Rebuildable Dripping Atomizer (RDA)

Likaså här så är RDA ett mycket spännande och roligt alternativ till de traditionella vape tanksen som finns på marknaden. Med en RDA så kan man producera stora moln och förbättra smakupplevelsen avsevärt.

Exempel på en RDA: Hellvape Dead Rabbit V2 RDA

Välj rätt elektronisk cigarett för ditt ändamål

Om du är på jakt efter en ny elektronisk cigarett som är kompatibel med sub ohm vaping så ska du hålla utkik efter vilken max watt vape modden är kapabel till att köras på samt vilka coils som medföljer (ohm-motståndet).

Välj rätt e-vätska till din sub-ohm enhet

Det är viktigt att välja e-vätska med rätt VG/PG-halt. E-vätska med en hög VG-halt är lämpligt för subohm vaping och den rekommenderade halten är VG 70 / PG 30 för just den här typen av vejpning.

Stort utbud på Sub-ohm vape juice

Vad är VG?

VG Står för Vegetabiliskt Glycerin och är det ämnet som gör e-vätskan antingen mer trögflytande eller tunnare beroende på vilken VG-halt e-vätskan har, ju mer VG som vätskan har desto bättre är det för sub ohm vaping.

Vad är PG?

PG står för Propylen Glykol och ger en starkare throat hit när man vejpar, också här beroende på vilken PG-halt som e-vätskan har, ju mer PG-halt desto starkare kommer det att bli åt halsen.

Det är något att ha i åtanke när man ska sub ohm vejpa då den här typen av vaping skapar mer moln och kan irritera din hals mycket om PG-halten är för hög.

För och Nackdelar med Sub-ohm vaping

FördelNackdel
Förbättrad ång & smakproduktionFörbrukar mer e-vätska & coils
Mer vape för pengarnaKostar mer pengar
 

Man får väga för och nackdelarna mot varandra, gillar man stora moln och riklig smakproduktion så är sub ohm den rätta typen av vaping för just det ändamålet. Det finns även MTL-enheter som riktar sig mer åt den autentiska cigarettupplevelsen, om du är mer intresserad utav elektroniska cigaretter som inte skapar så mycket ånga och mer inriktar sig på ett tight luftflöde så kan du titta in vårt sortiment på MTL-enheter på länken under.

Stort utbud på MTL E-cigaretter & E-juice

Så vad är egentligen Sub Ohm vape?

vaping


I grund och botten så är sub ohm vaping en uppsättning av enheter som är kompatibla med varandra för att producera en större mängd ånga och förbättrar smakupplevelsen då ju mer ånga som skapas desto mer smak kommer det att resultera i.

Om man ska börja med sub ohm är det viktigt att man förstår sig på ohm och VG/PG halter, när man väl förstår sig på det så kan man ge sig på och testa sub ohm.

 
 

Har det här inlägget hjälpt dig? Har vi missat något? Skriv din kommentar i fältet nedanför.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: zrETcb (motverkar spam)
Inga kommentarer