Express & gratis fraktalternativ        Snabba leveranser       Över 300 smaker                 

cigge.se|media

Att välja sin första e-cigarett kan vara klurigt men vi hoppas med det här inlägget att göra valet lite enklare för dig att hitta rätt e-cigg, det finns olika e-cigg modeller att välja bland och du kommer få rekommendationer som du kan gå efter. Det finns olika ecigaretter att välja bland och som mer avancerade vapes och nybörjarvänliga starter kits.

Vilken e-cigarett passar mig?

Att veta vilken e-cigarett som passar dig beror på vad du som konsument är ute efter, det finns ecigaretter som levererar stora moln och en intensiv smakfördelning och sedan finns det elcigaretter som är mer fokuserade på att ge en autentisk "cigarett" upplevelse, vi rekommenderar starkt dessa elektroniska cigaretter till personer som vill övergå från vanliga tobakscigaretter till el-cigaretter.

ego aio startpaket

eGo AIO Starpaketet är en perfekt sluta-röka produkt, vi rekommenderar starkt den här elektroniska cigaretten till dig som är redo att övergå till elcigaretter från tobakscigaretter. eGo AIO har ett uppladdningsbart batteri som laddas med hjälp av en USB-kabel som medföljer i paketet.

Elciggen är väldigt enkel att komma igång med och är ett perfekt startpaket för den nya vejparen, i paketet ingår det förångare som installeras i vätskebehållaren. Coilen behöver bytas ut efter ungefär 1-2 veckors puffande, beroende på hur mycket du brukar produkten.

Den här e-ciggen levererar tillfredsställande moln & smakproduktion på en låg watt och är en s.k. mun till lunga e-cigg som framhäver samma sensation som du får när du puffar på en cigarett, alltså själva "rivet i halsen".

Att bryta helt från cigaretter

Om man tidigare har varit en brukare av vanliga cigaretter och söker ett sätt för att trappa ner alternativt bryta helt från tobak eller nikotin så är el ciggen effektiv lösning. Om man har rökt många cigaretter om dagen, ända upp till 20 cigaretter per dag så rekommenderar vi starkt en 18 mg e liquid för att sedan gradvis jobba dig ner emot en 12mg e vätska.

En 10 ml e juice är en perfekt mängd när du är nybörjare inom e-cigg konceptet, det finns många olika smaker att välja bland och tobakssmaker är definitivt en bra smak att börja med.

Större elcigaretter

Om man tidigare har haft en mindre elektronisk cigarett som levererar mindre moln & smakproduktion men söker en ny elcigg för att uppgradera sig så kan vi rekommendera några Premium startpaket som är enkla att bruka och inte känns allt för svåra att förstå sig på.

Swag e-cigg startpaket

Swag startpaketet innehåller allt du behöver för att komma igång med din nya elektroniska cigarett, det enda du behöver köpa till är en e liquid och ett externt 18650 vape batteri. I den här elciggen så finns det inget inbyggt batteri utan du använder dig av ett externt batteri som du manuellt installerar i e-ciggen. Vi rekommenderar starkt vårt bästsäljande vape batteri till den här e-cigaretten för bästa prestanda & batteritid.

Inställningsvis så är el-ciggen väldigt enkel att förstå sig på, i paketet medföljer det en Premium vätskebehållare som är kapabel till att leverera en bra smakfördelning jämfört mot dom mindre e-cigaretterna. Med den här vape-produkten så får du själv ställa in vilken watt du vill köra på, det finns några begränsningar dock beroende på vilken watt coilen är kapabel till att köra på. För att veta vilken watt coilen är kompatibel med så står det på coilens bredsida, t.ex. (40-80W).

Till den här elcigaretten så rekommenderar vi e-juice från vårt shortfill segment, i detta segment hittar du e liquids i större volym, det finns allting emellan 20ml och 120ml. Dessa vape juicer är nikotinfria men önskar du att addera nikotin så kan du köpa så kallade nic shots som är nikotin på flaska som du sedan späder ut i din e-juice och skakar om den med en så kallad "Shake n Vape" metod.

Den här metoden är väldigt enkel och det finns blandningsguider som visar exakt hur många nikotinbaser du behöver späda ut för att få den nikotinstyrkan som du önskar.

E cigg med mycket ånga

Drag 2 e cigg startpaket

Du som föredrar en e cigg som ger mycket ånga så kan vi rekommendera vårt populära Drag 2 startpaket, den här e-ciggen är verkligen en topp-notch vape som ger stora moln och riktigt bra smakfördelning. Drag 2 kan leverera en max output på hela 177W och den nya Uforce T2-tanken som medföljer i paketet använder dom nya mesh coilsen som levererar en helt fantastisk vape upplevelse, vill du läsa mer om vad mesh coils är så kan du läsa vårt tidigare inlägg.

Drag 2 använder sig utav 2st 18650 vape batterier och vätskebehållaren har en kapacitet på 2ml, om man föredrar en e-cigarett som inte kräver externa batterier så kan vi rekommendera en annan version utav Drag, alltså Drag Mini startpaketet, den här elciggen har samma funktioner som Drag 2 men har istället ett inbyggt 4400mAh batteri som laddas med hjälp av USB-kabeln som medföljer.

Både e-cigg startpaketen passar den som söker en e cigg med mycket ånga.

Personlig rådgivning om e cigaretter & e juicer

Att välja e-cigg kan vara svårt, speciellt om du är ny till ämnet men om du känner dig osäker och vill ha mer råd & tips så finns vi alltid här för att svara på dina frågor, antingen via telefon eller i någon av våra vape butiker där vi kan erbjuda professionell service och skräddarsy din elcigarett så att den passar dig perfekt!

I dagens läge så går utvecklingen fort, och det är många av dom ledande e-cigaretts företagen som tävlar om den nyaste innovativa tekniken för att ta vejpingen till nästa steg. Ett företag som utvecklar e-cigaretter och tillbehör och som verkligen har lyckats framföra ett flertal mycket avancerade e-cigaretter är varumärket Aspire som har ett fokus på att förbättra vejpingen så har det kommit en ny coil-teknik, den nya tekniken kallas för ”Mesh” och skiljer sig mycket i utseende från en vanlig wire-coil fast i slutändan så ger den samma resultat fast med andra egenskaper. Vi kommer längre ner i inlägget att förklara vad en Mesh coil är för något och hur en Mesh funkar.

Tekniken går framåt och med dom nya innovativa Mesh coilsen så har den här tekniken tagit vejpingen till en ny nivå med förbättrad vejping.

Det revolutionerande företaget Aspire skapade den banbrytande Cleito Pro Tanken som nyttjar Mesh Coils och har blivit en mycket omtalad tank runt om i världen, skapad utav högkvalitativt material & smart teknik så har Cleito Pro tanken fått ett högt betyg från vejpare.

Vad är Mesh coils?

Mesh coils

En Mesh coil är en coil som inte är skapad utav tråd utan kommer i formen utav ett metall nät. Nätet är gjort utav metall och principen fungerar så att ju större yta som värms upp desto mer ånga kommer e-cigaretten att producera. Nät coilen värms upp och blöts upp med hjälp av bomullen och resultatet av detta är att e-cigaretten kommer ge ifrån sig ett större moln, Mesh coils är perfekt till vejparen som vill blåsa stora moln.

Mesh coilen fungerar i princip likadant som en vanlig wire-tråd men ger ifrån större moln då den har större yta än en wire-tråd, det går att argumentera att en Mesh coil ger ifrån sig bättre smakproduktion också.

Mesh coils tillverkas antingen av rostfritt stål eller Kanthal material som många av wire-tråden är skapat utav. Mesh coilsen är definitivt ett alternativ om du vill utforska andra grenar inom vejpingen, du kan forma nät coilsen hur du vill i din tank som är anpassad att klara Mesh coils.

Profile RDA Tank – Mesh & Wire coils

Profile RDA-tank bas

Ett gott exempel på en tank som använder sig utav Mesh coils är den nya Profile RDA tanken från Wotofo. Profile RDA-tanken levererar stora moln och Profile tanken passar både med Mesh coils & vanlig Wire-tråd, perfekt för vejparen som vill kunna vejpa med båda coilsen.

Mesh coilsen i tanken klarar av mellan 40 till 60W och erbjuder vejparen stora moln och en förbättrad smakupplevelse, det är även värt att nämna att Profile RDA-tanken är skapad utav Wotofo och designad utav Mr.JustRight1 som är en berömd vejpare.

I Profile paketet medföljer det Clapton coils & Mesh coils som du enkelt kan installera i Profile-tanken, det medföljer även ett verktyg som du kan böja Mesh coilen med efter egen smak. RDA-tanken har många egenskaper och är bland annat kompatibel med squonkers & har ett justerbart sido-luftflöde så att du själv kan reglera intaget.

Fördelen med Mesh coils

Några av fördelarna med Mesh coils är att coilen ger mer moln / ånga till användaren, coilsen har även egenskapen att den här typen av coil värms upp betydligt mycket snabbare än vanlig traditionell tråd som i sin tur levererar mycket snabbare ”hits” till vejparen, du får en även intensivare smakupplevelse.

Mesh coilsen har även en längre livstid än traditionell tråd då mesh coilen värms upp över hela ytan istället för punkter som t.ex. på wire-coils. Med dom här innovativa coilsen så behövs inte det ett högt wattal för att nå optimal prestanda, användaren kan enkelt vejpa på 40 – 60W och fortfarande kunna producera stora moln & smakupplevelse.

Mesh coils är ett intressant alternativ till vanliga coils och är värt att testa om man vill pröva nya coils till sin e-cigarett tank.

Har du testat Mesh coils? Vad tyckte du och vilken e-juice använda du till din tank?

Om man har haft tankar och funderingar kring vad det finns för olika typer av e-juice smaker så kommer du här få information om vad det finns för populära typer av färdigblandad e-juice.

Frukt E-juice
Dessert E-juice
Mentol E-juice
Godis E-juice
Tobak E-juice

Frukt E-juice – Fräsch och saftig juice

frukter


Frukt e-juicen kan beskrivas som väldigt fräsch och saftig och det finns flera hundratals olika fruktblandningar. Det finns både komplicerade frukt smaker med flera olika aromblandningar, det finns även simpla frukt juicer som har en enskild smak.

Det finns en hel del varumärken som blandar sin frukt e-juice olika, ett varumärke som sticker ut i mängden är Naked 100 som har fått ett väldigt bra betyg för deras utsökta frukt e-juice. Det finns en del olika typer av fruktsmaker från Naked 100.

Frukt e-juicen kan även komma med andra toner av t.ex. mentol, godis eller andra blandningar, e-juice marknaden växer för varje dag och för varje dag som går så försöker e-juice mixologer att hitta nya unika blandningar för att göra vejpare runt om i världen nöjda. En annan intressant aspekt av e-juice är att det finns möjlighet att mixa fram din egen smak, är du ett fan av frukt e-juice så kan du kombinera din favorit aromer till den där ”ultimata” e-juice smaken som du har drömt om.

Dessert E-juice – Efterrätt på flaska

dessert


Dessert E-juice är något många vejpare har fallit hårt för, med goda dessert smaker utav t.ex. vaniljsås, milkshake, gräddiga krämer, vaniljglass, jordgubbsbakverk, choklad... Listan kan göras lång och det finns även här hundratals olika dessert e-juice blandningar som gör varje juice unik.

Dessert e-juice brukar vanligtvis rekommenderas till vejpare med en lite mer avancerad e-cigarett då dessert e-juice kan ha en tendens att ”klogga” till förbrännaren i din vätskebehållare, var dock inte rädd om du har en mindre avancerad e-cigg och vill vejpa på en dessert e-juice.

Dessert e-juice kan vara ett perfekt botemedel för att bota sötsuget, om du har gått runt hela dagen och känt suget på någonting gott och det råkar vara så att du är en vejpare så kan du titta in vårt sortiment på dessert e-juice, vi kan garantera att det finns mängder av riktigt goda dessertjuicer. Ett varumärke som sticker ut i mängden är Dinner Lady med deras prisvinnande Lemon Tart.

Mentol E-juice – Ett passande val om du tidigare rökt mentol cigaretter

mentol


Mentol e-juice kan vara ett passande val om du har valt att sluta med cigaretter och vill välja en mer hälsosam livsstil än tobakscigaretter. Mentol juicen kan uppfattas som uppfriskande och får dig att känna en kylande känsla i halsen när du vejpar.

Mentol e-juice kan vejpas i alla former utav e-cigaretter och det finns flera intressanta VG/PG blandningar till dig som vill variera din vejping, om du gillar ett starkare riv mot halsen så kan vi rekommendera en VG 50% / PG 50% blandning, om du vill ha en mildare vejp upplevelse så är VG 70 % / PG 30% något för dig.

Godis E-juice – När sötsuget tittar fram

godis


Godis e-juice finns i flera olika smaker och blandningar, gillar du t.ex. smaken utav godistuggummi eller vattenmelon med noter av godis så finns det solklara e-juicer som passar dina smaklökar perfekt. Godis e-juice brukar upplevas som söt och har distinkta toner av godis.

Du hittar över 50st godis juicer i vårt sortiment av just godis e-juice, du får möjlighet att godis e-juice till ett billigt pris, du kan välja bland klassiska godissmaker men även mer komplicerade godissmaker som har olika blandningar.

Till godis juicen så rekommenderar vi en VG/PG blandning på 70/30 för att få ut den bästa smaken på juicen, gillar du att blanda e-juice själv så är det en rekommendation du kan ta med dig, självklart så får du blanda din egen e-juice efter din egen fantasi men om du är en ny vejpare som söker spännande äventyr och vill blanda e-juice själv så rekommenderar vi en 70/30 blandning till att börja med.

Tobak E-juice – Ett perfekt val när du vill sluta röka vanliga cigaretter

tobak


Tobak e-juice är en av dom populäraste smakerna på vejp-marknaden. Med ett flertal passande val av tobakssmak så kan du vejpa din favorittobak, det finns smaker med tobak som t.ex. Virginia tobak, Klassisk tobak, arabisk tobak och många fler spännande tobaksblandningar.

Tobak e-juice är en av dom populäraste smakerna på marknaden för att tobakssmaker passar bäst till personer som vill sluta röka och börja med e-cigaretter istället. Det finns många e-cigaretter som ger en autentisk känsla av att röka en vanlig cigarett, och med dessa e-cigaretter så passar det bäst med en tobak e-juice som verkligen framhäver känslan av att röka en vanlig cigarett.

Tobak e-juice säljs i olika VG/PG blandningar & nikotinstyrkor som 3, 6, 12 och 18mg, du får själv välja vilken nikotinstyrka som passar dig bäst men om du söker råd så kan vi antingen rekommendera en 6mg eller 12mg nikotinstyrka beroende på om du har varit en storrökare eller inte, vi kan också rekommendera att börja med en låg nikotinstyrka och gradvis jobba dig uppåt för att tillfredsställa nikotinsuget, om du köper en för stark nikotinstyrka så kan du känna obehag och får en dålig syn på e-cigaretter, det gäller att testa sig fram och det är som man säger, smaken är som baken!

Snart nalkas det jul och många kommer säkert mysa framför Tv:n eller brasan med en kopp té eller varm choklad. Om du är en vejpare och söker någon ny form utav julinspiration så kan vi tipsa om dessa e-juicer som påminner om julen. Med dessa e-juicer med olika smaker utav pepparkakor & After Eight choklad så kan vi erbjuda dig en smakrik julkänsla i vapeformat.

Gingerbread från Swedish Pastry – En god E-juice med smak utav pepparkakor

Swedish Pastry Gingerbread

Om du är på jakt efter den ultimata julstämningen så kan vi rekommendera den här e-juicen när du myser ner dig i soffan eller ser den första snön falla från fönstret och vill ta fram julkänslan. Med smak utav nybakta pepparkakor direkt från ugnen så kommer den här e-juicen inte bara ge dig en bra smakupplevelse, du känner även känna den magiska atmosfären julen medför.

Gingerbread från Swedish Pastry finns i Shortfill flaskor. Det finns tre stycken versioner utav E-juicen – 60ml, 50ml och 40ml.

WoNutz – The Glazed Gingerbread

Wonutz Gingerbread

Wo..Woo..Wooo…Nutz! Här har du ännu en jul-specialare, den här e-juicen är speciellt framtagen för att kunna erbjuda vejpare en trevlig jul, e-juicen har en riktigt grym smak utav pepparkakor och framhäver den där magiska julkänslan. Den här e-juicen levereras i 25ml shortfill format och är i Limited Edition, vi får se hur många vejpare som kommer fira julen med den här underbara smaken!

Before Eight från Swedish Candy – Med smak utav choklad och mintkräm

Before Eight Swedish Candy

Before Eight från Swedish Candy botar mångas söt sug med sin äkta smak utav After Eight choklad. E-juicen smakar väldigt likt som det berömda chokladmärket, Before Eight har en rik smak utav både choklad och mintkräm, passar perfekt till julen när du vill uppleva något gott!

Vi har äntligen tagit in ett nytt squonker startpaket till vårt lager, du kan hitta squonkern på vår webshop eller i våra fysiska butiker!

Luxotic BF Box Mod från Wismec

Luxotic BF Box Mod - Wismec

Den nya Luxotic BF Box modden är en väldigt användarvänlig produkt även fast den kommer med en RDA-tank. Inuti Tobhino RDA-tanken så finns det ett stort utrymme för dig att installera coilsen väldigt enkelt, i startpaketet medföljer det två stycken färdiggjorda coils som du enkelt kan installera, Tobhino RDA-tanken är ett single-coil byggdeck och ger en tillfredsställande upplevelse till användaren.

Luxotic BF Box modden har en inbyggd 7.5ml flaska som du fyller i e-juice i, squonk flaskan kan enkelt placeras underifrån modden, du tar endast av luckan som sitter under modden och du har tillgång till squonk flaskan. Sedan när du fyllt på squonk flaskan med e-juice så trycker du upp flaskan i modden.

Luxotic ligger väldigt skönt i handen och känns väldigt ergonomiskt skapad, du når enkelt fire-knappen med pekfingret när modden ligger i handen. Med den 7.5ml squonk flaskan som medföljer så kan du köra långa vejp sessioner utan att behöva ständigt fylla på med e-juice i din vätskebehållare

Luxotic BF Mod är en kompakt box mod som drivs av ett singel 18650 batteri, box modden kan nå en effekt på 100W och kan leverera en tillfredsställande vejp upplevelse.

Tobhino RDA-tanken

Tobhino RDA-tank

Tobhino RDA-tanken är en användarvänlig RDA-tank som inte är allt för komplicerad för nya RDA-användare. Tobhino tanken har ett stort öppet byggdeck som möjliggör olika byggen, i startpaketet medföljer det två stycken färdiggjorda Clapton Coils som du enkelt kan installera i single-coil byggdecket.

Luxotic BF Top cap

Även i startpaketet så medföljer det en 810 Top cap som du kan byta ut om du föredrar ett större munstycke. På Tobhino RDA-tanken så finns det ett sido-luftflöde som du enkelt kan styra efter egen smak, Tobhino tanken kan erbjuda stora moln och en fin smakupplevelse.

Hur funkar squonk?

Luxotic BF Box modden erbjuder en bekvämlighet till användaren, med den nya squonk metoden så kommer du kunna vejpa i längre sessioner utan att fylla på med e-juice.

Squonk är en relativt ny vejp-metod, med hjälp av en större flaska så "skjuter" användaren själv upp e-juice till tanken, metoden fungerar i princip samma som "Dripping" fast du har en inbyggd flaska som du trycker på. Med hjälp utav trycket på flaskan så skjuts det upp en mängd vätska till tanken där den förångas och ger ifrån sig en smakfylld ånga. Metoden fungerar utmärkt till vejpare som inte vill ständigt fylla på e-juice i sin vätskebehållare.

Har du testat den här squonkern? Vad tyckte du? Dela gärna med dig om din åsikt!

Det finns många olika synpunkter på e-cigaretter runt om i världen, dom flesta människor är väldigt positiva till e-cigaretter då dom kan se fördelarna med e-cigaretter och nackdelarna med tobakscigaretter. Om man skulle jämföra e-cigaretter och vanliga cigaretter så är e-cigaretter upp till 95% hälsosammare än tobakscigaretter enligt det brittiska HMS.
källa: https://www.gov.uk/government/news/e-cigarettes-around-95-less-harmful-than-tobacco-estimates-landmark-review

E-cigarett branschen är fortfarande väldigt ung men branschen har utvecklats enormt dom senaste åren med mer avancerade e-cigaretter som har olika säkerhetsfunktioner och lås. Det har även kommit nya regler angående e-vätskor, t.ex. så får inte återförsäljare av e-juice saluföra e-vätskor över 10ml innehållande nikotin, det var genom den här lagen skaparna av e-juice uppfann shortfill formatet, vad det innebär är att flaskan inte är fylld ända upp till toppen för att det ska finnas plats för konsumenten att blanda i sin egen nikotin.

Vi på cigge.se saluför så kallade nicshots som innehåller 18mg nikotin i en 10ml flaska, vi har även skapat en videoguide som förklarar hur du blandar din juice med nikotin.

E-cigaretter kan vara en hobby för många, det finns flera intressanta möjligheter att t.ex. blanda din egen e-juice, du kan experimentera med smaker och hitta just din egna unika e-juice smak. Det finns även möjlighet att skapa dina egna coils. Med hjälp av tråd, verktyg och en hel del tålamod så kan du själv skapa dina egna coils med olika ohm tal som passar till din e-cigarett.

Blanda e-juice

Det ska vara kul att blanda egen e-juice och det blir det med ett stort sortiment på aromer, du kan titta in här på vårt sortiment på aromer för att blanda e-juice själv, vi saluför även basvätska som är basingredienserna i en e-juice.

Varför e-cigaretter blir allt mer populärare i dagens läge är på grund utav att det är ett modernt och ett effektivt sätt att sluta med vanliga cigaretter, om du istället börjar med e-cigaretter och fimpar cancerpinnen så kommer du själv märka hur mycket bättre din plånbok kommer att må, och man får inte glömma hur mycket bättre hälsa du kommer att få! Vi kan inte hävda att det är nyttigt med e-cigaretter, men det är en betydlig stor förbättring om du jämför med cigaretter.

Vill du läsa mer angående vad som händer med din kropp när du slutar röka så kan du titta in på den här länken.

Om du tidigare inte har brukat nikotin så rekommenderar vi att du inte börjar med nikotin, utan istället väljer våra nikotinfria erbjudanden, dom nikotinfria e-juicerna på vår hemsida är märkta med antingen 0mg eller shortfill

Med dessa e-vätskor så kan du välja att puffa på din favoritsmak. Det är viktigt att veta att en elektronisk cigarett inte förbränner utan istället förångar vätskan och skapar ett moln av smak.

Naked 100 E-juice med mango

Om du är ny inom e-cigaretts konceptet så kan vi rekommendera dig att köpa e-vätskor från kända tillverkare. Om du beställer en högkvalitativ e-juice så kommer du få en mycket bättre vape upplevelse och du kommer att bli tillfredsställd, speciellt om du nyligen har slutat på cigaretter och börjat med e-cigg.

Smaken är väldigt avgörande och det är viktigt att du känner att du är nöjd, om du t.ex. inte är nöjd med din e-cigarett eller e-juice så kan du testa två saker, antingen byta smak på din e-juice eller testa en annan variant av förbrännare för att testa dig fram vilken förbrännare som passar dig bäst, med olika förbrännare så har dom olika ohm tal och kan leverera olika wattal som i sig ger ifrån sig större moln och bättre smak.

Det gäller att testa sig fram för att bäst få känn på vad som passar just dig bäst, alla är vi olika och det är som man säger, smaken är som baken!

Söker du en slitstark e-cigarett som tål en del stryk? Då kan vi starkt rekommendera Aegis Legend från Geekvape. Aegis Legend modden är byggd för att ta en del smällar och är väldigt slitstark. Om du ofta är utsatt i vissa situationer där en kraftig e-cigg mod krävs så rekommenderar vi den här modden till dig.

Aegis Legend Box Mod egenskaper

Aegis Legend har ett nytt AS-chipset som tillåter modden att hantera upp till 200W. Med det här höga wattalet så garanteras en väldigt stabil vape upplevelse som skapar stora moln beroende på vilken tank du kör med. Aegis Legend funkar exceptionellt med RDA-tankar eller vanliga tankar för en smakrik upplevelse.

Aegis Legend, Vattentät, dammtät, stötsäker

Aegis Legend Box Modden är en väldigt slitstark mod som är skapad av högkvalitativa material som läder & silikon för att förstärka modden. Aegis Legend är vattentät, dammtät och stötsäker. Även om modden har dessa säkerhetsfunktioner så rekommenderar vi att inte utsätta modden på flit. Aegis Legend är den perfekta modden för dig som behöver en stark mod som levererar en kraftig vape upplevelse och som klarar av att ta en hel del smällar så är Aegis legend definitivt modden för dig!

Aegis Box Mod – Färger

Aegis Legend modden finns i tre stycken olika färger. En del av chassit på box modden är fortsatt svart och greppet finns i tre stycken olika färger, du kan välja mellan Stealth Black, Snake Skin, Azure Trim. Alla tre färger har en väldigt snygg design och passar till din RDA-tank eller vanlig tank beroende på färgkombination.

En snygg kombination är Aegis Legend Box Mod - Stealth Black + Dead Rabbit RDA - Black från Hellvape. Kombinationen utgör en väldigt snygg svart vape setup som kommer få dig att blåsa stora moln med en riktigt tillfredsställande smak beroende på vilken e-juice du använder.

Har du fått chansen att testa Aegis Legend Box modden från Geekvape?

Vi har sex stycken nya spännande e-juicer från Jam Monster! E-juicerna har olika smak utav sylter och kommer i en 120ml shortfill flaska, flaskorna är fyllda till 100ml för att det skall finnas plats för att addera nikotin till din e-juice. E-juicerna har en VG/PG rotation på 75/25 och är helt nikotinfria.

Blackberry Jam

Blackberry Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Blackberry Jam har en syrlig smak av björnbärssylt och toner av buttery-toast. E-juicen kan upplevas som fyllig och rekommenderas till den som söker en fruktig e-juice med smak av rostat bröd

Apple Jam

Apple Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Apple Jam har en distinkt smak utav äppelsylt och rostat bröd. Med toner av buttery-toast så kommer du få en smakrik breakfast-feeling.

Blueberry Jam

Blueberry Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Blueberry Jam har en fruktig karaktär och har en god smak utav färsk blåbärssylt. Med den här e-juicen så får du en exklusiv dessert-feeling.

Grape Jam

Grape Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Grape Jam har en söt smak av mogna druvor, juicen toppas även med en smakrik buttery-toast smak som gör den e-juicen ännu godare!

Raspberry Jam

Raspberry Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Raspberry Jam har en distinkt smak av söta hallon, med varje puff så får du en utsökt smak av hallon och buttery-toast.

Strawberry Jam

Strawberry Jam (Shortfill) E-juice - Jam Monster

Strawberry Jam från Jam Monster påminner väldigt mycket om det första målet på dagen, alltså frukost. Med sin söta smak av jordgubbar och buttery-toast så kommer den här e-juicen få dina smaklökar att bara vilja ha mer! Rekommenderas till jordgubbsfantasten

Om du har testat dessa e-juicer, vad tyckte du då om dom?

Har du kanske missat att vi har fått in dom nya dragsen från VooPoo? Då får du chansen här att bli påmind om det. VooPoo har levererat två stycken helt underbara nya mods med dom nya Uforce T2 tankarna. VooPoo har tillverkat en miniversion av den första dragen, modden har ett inbyggt 4400mAh batteri och kräver inga externa batterier, modden ligger väldigt skönt i handen och levererar en riktigt fin upplevelse.

Sedan har VooPoo skapat en helt ny e-cigg, alltså Drag 2. Den här modden levererar verkligen en riktigt trevlig upplevelse, med den nya Uforce T2 tanken som har dom nya N3 Mesh coilsen så kommer du få en renare smakupplevelse och större moln. Drag 2 modden kan leverera en max output på 177W och modden har även en helt ny säkerhetsinställning som motverkar att tanken bränner coilsen i din tank.

Först ut i Sverige med Drag 2 från VooPoo

VooPoo Drag 2 E-cigg

Drag 2 från VooPoo är ett prisvärt startpaket till dig som söker en stark e-cigg som både ger ifrån sig väldigt bra smak och stora moln. Modden kan leverera upp till 177 watt och en voltstyrka på max 7.5V. Modden är skapad av rostfritt stål och resin och finns i många attraktiva färger samt att modden drivs av två stycken 18650 batterier, till den här e-ciggen kan vi rekommendera HG2 18650 batterier från LG.

Med dom nya N3 Mesh coilsen så kommer uppleva en väldigt rik smakupplevelse, du kommer inte bli besviken!

Drag Mini, den mindre versionen av Drag

VooPoo Drag Mini Sverige

Drag Mini är den mindre version utav Drag. Den här e-cigg modden har ett inbyggt 4400mAh batteri och kräver inga 18650 batterier. Med den här kompakta e-cigaretten så kommer du känna att den ligger väldigt ergonomiskt i handen och ger en exklusiv premium-känsla. Modden har en max watt på 117W.

I båda startpaketen så medföljer den nya Uforce T2 tanken som ger en renare smakupplevelse och större moln, med en juicekapacitet på 5ml så kommer du inte behöva fylla på med e-juice konstant. På den nya Uforce T2 tanken så är en Resin Drip Tip installerad som matchar dom färgglada resin-panelerna på e-ciggen.

Vill du ha en lite mindre e-cigg så rekommenderar vi den här e-cigaretten till dig.

Har du testat någon av dom nya dragsen? Vi vill gärna veta vad du tyckte om dom!

cigge logocigge store utökar sitt sortiment och sänker sina priser

Eurobrands distribution AB som driver varumärket cigge har under flera månader jobbat med en koncept förändring som nu under hösten/vintern rullas ut i butiker och online.

Vi kallar oss numera för “the harm reduction company” med det utökar vi vårt sortiment av nikotinprodukter. Sluta röka är vårt motto, för detta finns idag en mängd olika substitut där vi tidigare helt fokuserat på vaping / elektroniska cigaretter.

I det nya konceptet så är vårt motto att inte sälja produkter som är mer hälsofarliga än just e-cigaretter. När vi har granskat marknaden för nikotinprodukter står det klart att snus innehållande tobak är en produkt som idag ryms inom vad vi anser mindre hälsofarliga produkter.

Vi vill erbjuda tobaksrökaren fler alternativ för att förbättra sin livsstil och hälsa.

Därför kommer ni inom kort även kunna handla nikotinfritt snus, snus innehållande tobak och snus innehållande endast nikotin hos oss.

Målet är att erbjuda ett brett och prisvärt sortiment.

E-cigaretter och vätska fortsatt huvudfokus

cigge jobbar ständigt med sortiment förbättring och vårt huvudfokus kommer fortsatt vara e-cigaretter och vätskor, som en del av senaste månadernas arbete kan vi meddela att vi genom bättre leverantörspriser nu sänker priserna på flera av våra största varumärken inom shortfill kategorin. som exempel sänker vi nu priser i Sverige på bla.

Naked 100 nu:199kr
Nasty Juice nu: 199kr
Wanted Liquids nu: 199kr

Du kan kolla in vår e-juice avdelning för fler nersatta priser!

Vi vill erbjuda vaping till fler och jobbar långsiktigt

Vi jobbar i en nischad bransch och vi vill växa och erbjuda vaping till fler människor i hela landet, det betyder att vi måste utöka vårt sortiment och hitta fler ben att stå på, på lång sikt tror vi att detta kommer gynna vapingkulturen och möjligheten att få fler människor i sverige att sluta röka.

Petter Strömberg, Founder

Vi har nu lanserat två stycken nya E-juice linjer i vårt stora utbud på billig e-juice. Vi kan med handen på hjärtat säga att dom här juicerna verkligen levererar en riktigt tillfredsställande smakupplevelse. E-juicerna har olika inslag av dessert, godis och frukt.

Miami Drippers E-juice

En av linjerna vi har tagit in i vårt sortiment heter Miami Drippers. Linjen har tre stycken olika smaker, men finns i både 60ml och 30ml shortfill format, 30ml flaskorna är fyllda till 25ml och kräver endast 5ml 18mg nicshot för att få en 3mg 30ml e-juice. Om du inte vet vad shortfill är så kan du kolla in den här sidan.

Ocean Lime

Ocean Lime - Miami Drippers - E-juice - 50mlOcean Lime - Miami Drippers - E-juice 25ml

Ocean Lime är en frukt e-juice med inslag av godis och lime, du känner av sockriga fruktnoter när du puffar på den här härligheten!

Little Havana

Little Havana - Miami Drippers - E-juice 50mlLittle Havana - Miami Drippers - E-juice 25ml

Little Havana är som gjord för tobaksälskaren som söker tobakssmaken men även andra smaknoter. Med en tydlig smak av tobak, karameller och kanel så är den här e-juicen en klar tobaksvinnare!

Lemon Eleven

Lemon Eleven - Miami Drippers - E-juice 50mlLemon Eleven - Miami Drippers - E-juice 25ml

Lemon Eleven har en balanserad smak utav citroner och munkar, passar perfekt till dig som söker en syrlig dessert e-juice.

Wonutz E-juice

Wonutz är den andra linjen vi bestämde oss för att ta in, dom här juicerna är skapta i större flaskor, alltså i en 100ml flaska, juicen är fylld till 80ml så att det ska finnas plats för konsumenter att addera nikotin till sin e-juice.

Strawberry Vanilla

Strawberry Vanilla - Wonutz - E-juice 100ml

Strawberry Vanilla innehar den klassiska smaken av jordgubbar och frukt, kompletterad med smörkräm & våfflor, avrundas med en varm sockerglasyr.

Coffee Caramel

Coffee Caramel - Wonutz E-juice 100ml

Coffee Caramel har en unik smak av munkar som smälter samman med tika toner av kaffe, karamell, vanilj och choklad, avrundas med en varm sockerglasyr.

Cinnamon Swirl

Cinnamon Swirl - Wonutz - E-juice 100ml

Cinnamon Swirl kombinerar kanelsmörkräm med en smak av vaniljsås & våfflor, eftersmaken ger en varm sockersmak, rekommenderas till dessertälskare.

Biscuit Custard

Biscuit Custard - Wonutz - E-juice 100ml

Biscuit Custard har en kakbas toppad med en krämig vaniljsås som kombinerar smaken av munk med en avrundning av en varm sockerglasyr.

Apple Strudel

Apple Strudel - Wonutz - E-juice 100ml

Apple Strudel har en söt smak kombinerad med kryddiga äpplen, kanel, vaniljkräm och munkar, den här unika smakkombinationen kommer få din mun att vattna!

Hur du blandar i nikotin i din 60/30ml shortfill flaska

Vi har gjort det enkelt för dig som inte vet hur mycket nikotin du ska blanda i din shortfill flaska, du kan använda dig utav formeln nedan:

50ml shortfill flaska - Addera 10ml 18mg nikotin för att få en 60ml 3mg E-juice

25ml shortfill flaska - Addera 5ml 18mg för att få en 30ml 3mg E-juice

80ml shortfill flaska - Addera 16.70ml för att få en 100ml 3mg E-juice

Berätta gärna för oss vad du tycker!

Vi vill gärna veta vad du tycker om dom här juicerna, har du testat dom? Berätta för oss!

I VG Liquids har nu släppt en ny e-juice linje kallad ”Lollipop”. I den här linjen så har I VG Liquids skapat fyra stycken nya fantastiska smaker med inspiration från godisklubbor. Med fyra stycken nya smaker så har I VG gjort det ännu mer spännande att välja sin E-juice, välj bland frukt, tobak, dessert & godis och många fler smakblandningar. Vill du se hela vårt sortiment på shortfills så kan du kolla in den här länken.

Bubblegum Millions Lollipop

Bubblegum Millions Lollipop

Bubblegum Millions Lollipop har en klassisk smak av ett godistuggummi, fast med en tvist, tänk dig en smarrig klubba med ett tuggummi inuti, den här e-juicen är nostalgi i en e-juice plastflaska, passar perfekt till dig som söker nånting annat än godis till lördagsmyset.

Rainbow Lollipop
Rainbow Lollipop - I VG

Rainbow Lollipop är en e-juice mix av blandade fruktgodisar som sedan blivit sammansmält med en smarrig godisklubba, den här smaken är den ultimata fruktgodis e-juicen och kommer definitivt stilla ditt sockersug, skippa lördagsgodiset och vejpa den här godis e-juicen istället!

Caramel Lollipop
Caramel Lollipop - I VG

En krämig godisklubba, fast i e-juice format, gillar du krämiga godisar så kommer du definitivt gilla den här e-juicen, en unik kombination av krämiga karameller sammansmält med en godisklubba. Den här e-juicen är en perfekt ersättare för lördagsgodiset, vape on!

Blue Lollipop
Blue Lollipop - I VG

Blue Lollipop har en distinkt godissmak av blåbär och hallon, en väldigt fräsch godis e-juice som hjälper till att stilla ditt sötsug, gillar du syrliga fruktgodisar så kan vi rekommendera den här e-juicen till lördagsmyset!

Vill du läsa mer om I VG Liquids och vilka smaker vi erbjuder så kan du titta in på den här sidan, I VG Liquids erbjuder över 25 stycken olika e-juice smaker med olika blandningar och är inte för dig med beslutsångest. Alla våra e-vätskor från I VG Liquids kommer i shortfill format, har du inte koll på vad en shortfill e-juice är så kan du kolla in den här länken.

Naked 100 har skapat en hel del schysta e-juice linjer, har du inte koll på dom så kommer vi här nu lista dom och med deras smakprofil, har du inte testat Naked 100’s e-juicer så kan vi starkt rekommendera dom, speciellt frukt linjen, Naked 100 är helt enkelt mästare på att blanda frukt e-juice.

 

Naked 100 – Fruit

Naked 100 har i sin frukt e-juice linje sju stycken mycket väl mixade frukt vätskor, gillar du den där fräscha fruktsmaken när du vejpar så titta in dom här sju läckra e-vätskorna.

All Melon – Naked 100

Gillar du melon? Den här e-juicen är mixad med de allra bästa melonsmakerna, vattenmelon, cantaloupmelon och honungsmelon gör den här e-juicen till en legend bland melonsmakerna, passar perfekt när du är ute i det varma vädret.

Amazing Mango – Naked 100

Precis som alla andra e-juicer från Naked 100 så är dom skapta för att varken bränna dina coils eller din plånbok. Med smak av mango, persika och grädde så är Amazing Mango inget annat än fantastisk och eftersmaken är lika spektakulär!

Green Blast – Naked 100

Green Blast från Naked blandar skogshonungens sötma med den saftigt syrliga smaken av färsk kiwi och avrundar med den friska krispigheten hos ett Granny Smith äpple. Resultatet blir en fruktupplevelse olik alla andra du nånsin vejpat!

Hawaiian Pog – Naked 100

Hawaiian Pog har en smak av passionsfrukt, apelsin och guava, den här e-juicen har blivit en favorit hos många vejpare då den här blandningen av saftiga frukter verkligen blivit en svårslagen favorit e-juice!

Lava Flow – Naked 100

Lava Flow tar dig till dom tropiska öarna med sin goda exotiska fruktsmak, med en tropisk smakkombination av färska jordgubbar, kokosnötter och ananas så kommer den här e-juicen berusa dina sinnen och förföra dina smaklökar.

Really Berry – Naked 100

Really Berry är skapad med ett recept som kommer hålla hela sommaren ut! Med en mix av blåbär, björnbär och sura citroner så har Naked 100 verkligen lyckats hitta rätt balans med den här e-juicen, definitivt en AllDayVape!

Maui Sun – Naked 100

Naked 100 levererar Maui Sun, en smakrik kombination av citrus som kombineras med ananas, apelsiner och mandariner. Söker du en AllDayVape? Då kan vi starkt rekommendera Maui Sun från Naked 100.

Naked 100 – Menthol

Likt Naked 100’s fruktlinje så har dom mixat fram olika e-juicer som hamnar under kategorin ”Menthol”. Dessa e-vätskor passar perfekt när du behöver kyla ner dig.

Brain Freeze – Naked 100

Smak av jordgubbar, kiwi, granatäpplen och med en härlig mentoleftersmak så kommer den här e-juicen tillfredsställa dina smaklökar något enormt, passar perfekt när du känner att du vill fräscha upp din vardag med en smakrik puff.

Polar Breeze – Naked 100

Har du testat All Melon från Naked 100? Om du gillade den men saknade mentol smaken så finns den nu med mentol. Polar Breeze erbjuder en fantastisk vaping upplevelse med sin smak av ananas, cantaloupmelon, honungsmelon med en härlig mentoleftersmak.

Very Cool – Naked 100

Very Cool, det kan man lugnt säga! Med en smakkombination av hallon, blåbär, björnbär och cooling ger den här e-juicen en väldigt uppfriskande touch när du puffar av den, med en fantastisk blandning av bär och cooling så kommer du att njuta av varje puff du tar.

Hawaiian pog ICED – Naked 100

Naked 100 – Tobacco

Är du ett fan utav tobakssmaker? Då har du hittat rätt, med tre stycken smaker av att välja bland så är vi säkra på att du kommer hitta den tobakssmak som är rätt för dig, gillar du en mer lätt och len tobakssmak eller en klassisk smak utav tobak så kommer du att hitta dom här.

American Patriots – Naked 100

Med smak av klassisk tobak så går den här e-juicen hem hos många vejpare. Med en autentisk smak av tobak går den här e-juicen hand i hand med mun till lugna (MTL) vejpare då smaken påminner om en vanlig cigarett, ett utmärkt val om du gillar tobakssmaker.

Cuban Blend – Naked 100

Cuban Blend påminner väldigt mycket om smaken du får när du puffar på en cigarr, så om du har lagt cigarren på hyllan men vill ha smaken i e-juice format så rekommenderar vi den här e-juicen.

Euro Gold – Naked 100

En mild och len tobakssmak som ger en sensation av att puffa på en vanlig cigarett, när du puffar på Euro Gold från Naked 100 så kommer du njuta av den lena smaken av tobak, självklart utan lukten av en vanlig cigarett.

Naked 100 – Candy

Om du gillar godis e-vätskor så kommer du absolut älska Naked 100’s godislinje.

Berry Belts – Naked 100

Vad händer när du skapar den perfekta kopian i evätske format av dom sura godisremmarna? Jo, du får en grymt god e-juice. Den fantastiska kombinationen av bär som är mixade med dom sura godisremmarna gör den här e-juicen till en #AllDayVape!

Yummy Gum – Naked 100

Med en smak av ett fruktigt tuggummi så kommer den här e-juicen definitivt tillfredsställa dina smaklökar!

Sour Sweet – Naked 100

Sour Sweet är en ny smak från skaparna Naked 100. E-juicen är en fantastisk kombination av frukt och söt/sur godissmak. Nu kan du skämma bort dina smaklökar med denna fantastiska e-juice av Naked 100

Naked 100 – Cream

Sist men inte minst så har Naked 100 även skapat en linje inriktade på gräddsmaker. Är du ett fan av dessert e-juicer så kan du kolla in dessa härligheter!

Azul Berries – Naked 100

En mix utav grädde och frukt – Vaniljkräm och med en härlig touch av blåbär så tar den här e-juicen dig till outforskade områden, en perfekt dessert e-juice när suget på någonting mumsigt kryper fram.

Go Nanas – Naked 100

Med en krämig gräddbas & bananskivor ner mixade med perfektion till en e-juice så kommer dina smaklökar tacka dig när du har fått puffa på den här härligheten!

Naked Unicorn – Naked 100

Naked 100 erbjuder dig ännu en grym frukt/dessert e-juice, med smak av jordgubbar och grädde vilket gör att den här e-juicen påminner om en jordgubbsmilkshake så passar den utmärkt till när du känner att du är sugen på något gott.

 

Naked 100 producerar sina e-juicer i så kallat Shortfill format, vad det innebär är att vätskan inte är fylld ända upp till toppen för att det ska finnas utrymme att hälla i nicshots. En nicshot är i grund och botten nikotin som du häller i själv för att tillägga nikotin till din e-juice. Vill du läsa mer om Naked 100 så kan du titta in på den här länken.


Vi har skapat en enkel youtube video där vi går igenom om hur du blandar en 50ml e-juice till att bli en 60ml e-juice innehållande 3mg nikotin. Naked 100 har inte ändrat sitt recept på sina e-juicer utan dom har enbart inte blandat vätskorna med nikotin då det strider emot dom europeiska TPD reglerna, vill du veta mer angående TPD reglerna så kan du kolla in den här länken.

Nunchaku 80W från Uwell

Nunchaku 80W Startpaket - Uwell
Är du ett fan av vape pen modeller, men vill ha någonting kraftigare än en Stick V8? Då kan vi starkt rekommendera Nunchaku från Uwell. Nunchaku är Uwell’s första startpaket och det är en mycket lovande och prisvärd e-cigg, Nunchaku är något dyrare än dom andra vape pen modellerna men den här e-cigaretten levererar verkligen en fantastisk vape upplevelse. Nunchaku levererar stora moln och levererar bra smak. Med en ergonomisk design och stående hög vid 94,5mm och med en basdiameter på 27,4mm så passar Nunchaku väldigt bra i din ficka när du är på resande fot. Med den här e-cigaretten kan du välja bland e-vätskor från vårt premium segment. Nunchaku har sju stycken färger att välja bland.

Vad medföljer i Nunchaku startpaketet?

I Nunchaku startpaketet medföljer det:

 • Nunchaku Mod
 • Nunchaku Tank (2ml)
 • Reservglas
 • 25ohm coil (förinstallerad)
 • 4ohm coil
 • Micro USB kabel
 • Drip tip cover
 • Bruksanvisning
 • Extra o-ringar

Nunchaku klarar av att leverera upp till 80W och kräver ett 18650 batteri (medföljer ej), vi kan rekommendera LG HG2 batteriet till den här e-cigaretten. Nunchaku kan köras i fyra stycken modes: Power Mode, Ni Temp Mode, SS Temp Mode och Bypass Mode. Nunchaku är väldigt användarvänlig och enkel att bruka, med ett toppfyllningssystem på Nunchaku tanken gör det väldigt enkelt att fylla på din e-juice, du behöver enbart skjuta toppdelen åt sidan och du har sedan åtkomst till vätskebehållaren.

Coils till Nunchaku


Det finns två stycken coils till Nunchakun, dom här coilsen kommer spara på ditt batteri samt förånga mindre e-juice men ändå leverera stora moln. I varje coil paket ingår det fyra stycken coils.

Claptonized A1 Coil 0.25ohm (40-50W)

Uwell Claptonized A1 Coil 0.25ohm är rekommenderad att vejpa på mellan 40 till 50 watt.

Claptonized A1 Coil 0.4ohm (45-55W)

Claptonized A1 Coil 0.4ohm är rekommenderad för 45-55W.

 

Har du testat Nunchaku startpaketet från Uwell tidigare? Vi är intresserade av att höra din bedömning om den här e-cigaretten!

cigge testar Stick V8 3000mAh från Smok

Cigge.se testar Stick V8 3000mAh från Smok

Vi kommer nu testa 3000mAh V8 stickan från Smok, vi kommer gå igenom grundligt hur man får igång sin Stick V8 samt hur man byter coilen på stickan.

Stick V8 3000mAh är en väldigt behändig vape, gillar man e-cigaretter i vape pen format så är den här elektroniska cigaretten någonting för dig! Med ett inbyggt 3000mAh batteri så har den här e-ciggen ett långt batteriliv och du kan gå en hel dag utan att behöva ladda den, den passar perfekt till dom där långa arbetsdagarna!

Stick V8 3000mAh är ett steg uppåt om du tidigare har haft en lite enklare e-cigarett, t.ex. som eGo AIO eller ett EVOD batteri & CE4 atomizer. Det finns 10 stycken olika färger att välja bland och vi är säkra på att du kommer att hitta rätt färg som passar dig!

Stick V8 3000mAh – Ångproduktion

Stick V8an levererar en bra ångproduktion, stickan är utrustad med en lite bredare driptip som hjälper till att kyla ner och som gör att användaren inte upplever att driptipen blir för varm. Stick V8 från Smok levererar täta moln och tillfredsställer användaren.

Stick V8 3000mAh – Smakproduktion

Stick V8 har även en väldigt tillfredsställande smakproduktion, om du tidigare vejpat på en mindre e-cigg så kommer du snabbt märka skillnaden på smakproduktionen, Stick V8 är en lovande prisvärd e-cigarett om du är ute efter smak & ångproduktion. Med Stick V8 3000mAh kan du välja bland våra premium e-juicer, vi rekommenderar att du kör en 70VG / 30PG rotation på e-juicen till den här e-cigaretten.

Stick V8 3000mAh – Luftflödet

På Stick V8an kan du justera luftflödet, det finns många möjligheter och du får själv hitta det som känns bäst för dig, vi rekommenderar starkt att du stänger luftflödet när du har din e-cigarett i fickan för att undvika läckage.

Vad medföljer i Stick V8 3000mAh startpaketet?

Om du har valt att köpa ett Stick V8 3000mAh startpaket så medföljer det ett Stick V8 batteri (3000mAh), en TFV8 Big Baby tank (2ml), en USB kabel för att ladda e-cigaretten och sedan två stycken V8 Baby Q2 Eu-core 0.4ohm coils, en av coilsen är redan förinstallerad och det enda du behöver göra är att hälla i E-juice i tanken och låta bomullet i din coil suga åt sig e-juicen, sedan är det bara att puffa på och njuta av dom ljuva tonerna av din utvalda e-juice!

Cigge.se testar Stick V8 3000mAh + Sublime från Liquid Voyage

Vi tänkte testa Stick V8 3000mAh med den nya smaken Sublime från Liquid Voyage, den här e-juicen passar perfekt till det varma vädret, så varför inte njuta av en e-juice med smak av den berömda twister glassen. I tanken har vi installerat en V8-Baby M2 0.25ohm coil, den här coilen är anpassad för att ge dig en kyligare och mjukare smak och levererar bäst vid 35 watt, det finns även en annan version av den här coilen (0.15ohm) som är anpassad för att ge dig stora moln, men då vi vill känna av mer av den goda smaken av Sublime från Liquid Voyage så valde vi 0.25ohm coilen.

Stick V8 3000mAh är väldigt enkel att bruka, du behöver endast trycka fem snabba gånger på ”fire-knappen” för att starta igång e-cigaretten, det är samma process för att stänga av den och vi rekommenderar att du har som rutin att du stänger av din e-cigg när du inte använder den, även stänger igen luftflödet så att det inte rinner ut e-juice från din e-cigg.

Resultat

Resultaten blev mycket bra! Stick V8 producerar mycket ånga och smak, det tog dock några puffar innan den fulla potentiella smaken från e-juicen kom fram, men annars kan vi starkt rekommendera den här e-cigaretten, som skrivet så levererade den mycket ånga och smak, definitivt en prisvärd e-cigarett!

Hur du fyller på vätskebehållaren med E-juice

Det är väldigt enkelt att fylla på med e-juice på TFV8 Big Baby tanken då det är en top-fill tank, du behöver endast skjuta top capen åt sidan och du har sedan åtkomst till vätskebehållaren.

Hur du byter coil på din TFV8 Big Baby tank

Det är även här väldigt enkelt att byta coil på din tank, du behöver endast skruva av tanken från batteriet och lossa på bottendelen, och sedan hälla ut om det är någon kvarvarande e-juice i tanken. När du har skruvat av bottendelen så är det bara att skruva loss coilen från bottendelen, när du har tagit fram den nya coilen kan vi rekommendera att du ”primar” den nya coilen innan du installerar den, om du inte vet vad prima är så kan du läsa vårt tidigare inlägg där du får tips på hur du behandlar din coil på bästa sättet.

Om du vill öppnå högre watt och effekt kan du sätta på din TFV8 Big Baby tank på en annan mod som är kapabel till att leverera högre watt, alternativt AL85 / Alien 220W. Du måste dock byta ut coilen om du vill uppnå högre effekt i din TFV8 Big Baby tank, du hittar dessa coils här.

Stick V8 3000mAh från Smok är en billig e-cigarett med hög kvalité, vi rekommenderar detta startpaket till vejpare som vill gå upp en nivå från sin mindre avancerade e-cigarett!

Har du testat Stick V8? Vi är intresserade utav att veta vad du tyckte om den!

 Här kommer du får information om den nya nikotinskatten på e-vätskor innehållande nikotin.

Hur kommer den nya nikotinskatten påverka dig?

Med det nya beslutet från riksdagen den 30/5 2018 så är det bestämt att det kommer att införas en punktskatt på e-juicer som innehåller nikotin, lagen gäller e-vätskor som är 10ml och innehåller 3, 6, 12 eller 18mg nikotinstyrka. Den här lagen gäller bara inom ramarna av Sverige.

Skatten tas ut om 2 kronor per ml e-vätska. Det innebär att en 10 milliliters flaska innehållande nikotin kommer att höjas med 20kr plus moms om 5 kronor.

När träder den nya lagen om nikotinskatt fram?

Den 1 juli kommer lagen att träda i kraft och det är först då vi kommer att införa en prisförändring i våra butiker och i våran webbshop.

Priser på e-vätskor som kommer bli uppdaterade är:

Pura Lite (29kr) – 54kr ink. Moms

Innovation (39kr) – 64kr ink. Moms

247 Liquids (39kr) – 64kr ink. Moms

LiQua Original (39kr) – 64kr ink. Moms

LiQua Mix (49kr) – 74kr ink. Moms

XEO (49kr) – 74kr ink. Moms

EQ refillhylsor (99kr) – 109kr ink. Moms

Hur mycket får jag importera av eget bruk från utlandet?

Du får endast ta med dig maximalt 20 milliliter e-vätska och 200gram andra nikotinhaltiga produkter per person och tillfälle om det är avsett för personen i fråga eller familjens personliga bruk.

Den här lagen påverkar inte shortfill flaskor…

Med den nya nikotinlagen så kommer den inte påverka shortfill flaskor då dom är helt nikotinfria, men det påverkar nicshots då dom innehåller nikotin, så det kommer bli någon krona dyrare även med nicshots, men själva shortfill konceptet är fortfarande billigare än icke-TPD godkända flaskor som redan är färdigblandade med nikotin.

Vill du läsa mer om den nya nikotinskatten så hittar du mer information på denna länk:

Beskattning av elektroniska cigaretter och vissa andra nikotinhaltiga produkter

 

Vad tycker du om den nya nikotinskatten? Berätta gärna för oss vad du tycker och känner!

Du har väl inte missat vår E-juice från I VG? Vi har över 30 stycken smaker från I VG med olika smaklinjer! Har du inte testat deras E-juice så rekommenderar vi starkt dessa härliga smaker!

I VG E-juice – 3 stycken smaklinjer

I VG har tre stycken smaklinjer som är fullproppade med en massa goda smaker! Är du ute efter mentol eller dessert e-juicer så har I VG verkligen lyckats med deras blandningar. I VG är dock inte för den som har beslutsångest, med över hela 30 smaker i vårt sortiment med smakrika e-juicer kan det bli svårt för dig att bestämma, alla smaker är så goda! Du hittar alla I VG smaker här.

I VG Desserts

Chai Latte - I VG

Chai Latte
Med en smakkombination av svart te, mjölk, kanel, honung och chaikrydda gör den här e-juicen till en riktigt smakrik dessert e-juice, den här passar till alla tillfällen under dagen!

Strawberry Pastry - I VG

Strawberry Pastry
Ett smakrikt bakverk blandade jordgubbar och med hinter av kanel, mumsfilibabba!

Cinnamon Dough - I VG

Cinnamon Dough
Älskar du kanelbullar? Den smaken finns nu i vejp format och med varje puff från den här e-juicen får du en smak av nybakad deg med kanel!

Pancake - I VG

Pancake
Vem älskar inte pannkakor med sirapstoppning? Den här e-juicen har en riktigt god smak av pannkakor!

Cookie Dough - I VG

Cookie Dough
Kakdeg? Whaaat?! Cookie Dough har en smak av vanilj blandat med socker och har en utsökt smörighet.

Apple Berry Crumble - I VG

Apple Berry Crumble
Med smak av en traditionell äppelpaj som du verkligen känner smaken av äpplen, sockret och kakan, den här e-juicen är perfekt när du känner dig lite småsugen på någonting gott!

I VG Sweets

Blackcurrant Gummies - I VG

Blackcurrant Gummies
Med smak av svartvinbärsgodis gör den här e-juicen perfekt när du känner att sötsuget kommer fram!

Cola Bottles - I VG

Cola Bottles
Cola Bottles har en identisk smak av colaflaskorna du köper i godishyllorna, perfekt för att lindra sötsuget!

Raspberry Stix - I VG

Raspberry Stix
Gillar du hallon? Gillar du grädde? Då kommer du gilla den här e-juicen! Hallongodis med en slight touch av grädde.

Bubblegum Millions - I VG

Bubblegum Millions
Med smak av klassiskt tuggummi tar den här e-juicen dig tillbaka till skoltiden!

Strawberry Millions - I VG

Strawberry Millions
Med smak av ett sött jordgubbes tuggummi är den här e-juicen det perfekta botemedlet mot din ”sweet tooth”

Orange Millions - I VG

Orange Millions
Orange Millions har en söt smak av apelsingodis med undertoner av citrus. När du inhalerar får du en söt smak av apelsin med underliggande smak av citrus, vid utandning får du en hint av godis som skapar en balanserad smak i den här e-juicen!

Blackcurrant Millions - I VG

Blackcurrant Millions
Blackcurrant Millions har en söt smak av svartvinbärs godis mixat med en tuggummi smak för att stilla dina sinnen!

I VG Menthol

Kiwi Menthol - I VG

Kiwi Menthol
Först får du en kylig smak av kiwi, sedan får du en explosion av isig mentol!

Spearmint - I VG

Spearmint
Spearmint fångar smaken av spearmint tuggummi så mycket att du kommer tro att du tuggar tuggummi!

Blueberg - I VG

Blueberg
Med en kombination av bär och en iskall mentolsmak så har den här e-juicen sänkt många skepp!

Pink Menthol - I VG

Pink Menthol
Innehåller smaken av saftiga bär och söta frukter följt av en isig mentol smak.

Rainbow Blast - I VG

Rainbow Blast
Tidigare kallad Rainbow Menthol, men skaparna tyckte det var en bra idé att byta till ”Blast” då den här e-juicen har en explosion av isig mentol och mixade fruktgodisar!

Grape Menthol - I VG

Grape Menthol
Druvor blandade med mentol, vad kan gå fel? Det har bara gått rätt för den här e-juicen! En riktigt god e-juice med druvor och en iskall mentolsmak.

Cherry Menthol - I VG

Cherry Menthol
Med smak av körsbär och mentol gör den här e-juicen till en sommar klassiker, passar perfekt till det varma vädret när man är ute och glassar i solskenet!

Red A - I VG

Red A
En kombination av röda bär, svarta druvor, mentol, eukalyptus och anisfrön gör den här e-juicen till en riktigt god mix!

I VG Macarons

Lemon - I VG

Lemon
Lemon från I VG är en smakblandning av citrus, grädde och tårta, en mycket god makron e-juice!

Strawberries & Cream - I VG

Strawberries & Cream
Strawberry Cream är en smak som har en autentisk makronsmak med toppade jordgubbar och grädde.

Raspberry - I VG

Raspberry
Raspberry Ejuice från I VG har en smakmix av hallon, tårta och gräddiga undertoner

Det finns möjlighet att beställa e-juicer i 2 pack, välj dina favorit e-juicer från I VG till ett billigare pris! Du hittar massvis med 2 pack här!
2-pack

Har du någon favorit från I VG? Dela gärna med dig av dina åsikter om din favorit E-juice från I VG!

Är du ny inom e-cigarett världen och inte vet vad det nya konceptet shortfill är för något så kommer du nu få information och genomgång om vad det är och hur det har påverkat vejpare inom europa. Du hittar vårt sortiment på shortfill på den här länken.

Vad är shortfill?

Shortfill är det nya konceptet som kom fram den 1 januari 2018 då enligt den nya lagen förbjuder återförsäljare att sälja e-juice med nikotin över 10ml. En shortfill flaska är inte fylld ända till toppen för att det ska finnas utrymme för att blanda i din egna nikotin. Konceptet innebär att du istället köper en helt nikotinfri e-juice och sedan köper och tillsätter vad som kallas nicshot.

Milf Juice - Lovedrops

Nicshots innehåller nikotin som du själv tillsätter i din e-juice. Detta kallas även Shake n Vape, och det är en smidig lösning för dig som vill tillsätta nikotin i din e-juice. Dom mest vanligaste shortfillsen är fyllda till 50ml och 40ml. En 50ml shortfill e-juice kallas för 3mg Ready och en 40ml e-juice kallas för 6mg Ready. Det kan kännas överväldigande som ny vejpare att börja mixtra med sin e-juice själv på en gång, men det är verkligen en simpel process för dig som ny vejpare att blanda i din egen nikotin.

Vi har skapat en tabell för dig som vill tillsätta nikotin i din shortfill e-juice.10ml – 3mg = 1,70ml utav en nicshot flaska 
10ml – 6mg = 3,30ml utav en nicshot flaska 
10ml – 12mg = 6,70ml utav en nicshot flaska 

30ml – 3mg = 5ml utav en nicshot flaska 
30ml – 6mg = 10ml utav en nicshot flaska 
30ml – 12mg = 20ml utav 2 nicshot flaskor

60ml – 3mg = 10ml utav en nicshot flaska 
60ml – 6mg = 20ml utav 2st nicshot flaskor 
60ml – 12mg = 40ml utav 4st nicshot flaskor 

100ml – 3mg = 16.70ml utav 2st nicshot flaskor 
100ml – 6mg = 33.30ml utav 4st nicshot flaskor 
100ml – 12mg = 66.70ml utav 7st nicshot flaskor

Vi har även skapat en videoguide där vi går igenom hur man blandar en 50ml (3mg ready) shortfill e-juice.

Smakar shortfill e-vätskor annorlunda?

Svaret är nej. Skaparna av sina e-vätskor använder sig utav samma aromer och ingredienser för att skapa deras e-juicer, dom har endast skippat att blanda sin e-vätska med nikotin. Tänk dock på att ju mer nicshots du häller i desto mer späds din e-juice ut och kan tappa smak, speciellt om du blandar din egna e-juice och blandar dom i små mängder.

Färdigblandade 10ml Premium E-vätskor med eller utan nikotin

Det finns även möjlighet att köpa färdigblandade 10ml premium e-vätskor med eller utan nikotin, med detta koncept kan du köpa 30ml e-juice fast i 10ml x 3. Både Zap och Riot Squad har skapat detta koncept och det är även ett smidigt sätt om du vill köpa e-juice i större mängd med nikotin.

Hur har den nya TPD lagen påverkat Europa?

Den nya TPD lagen har påverkat många länder och e-juice leverantörer i Europa, om man kollar på Storbritannien så stannade marknaden av elektroniska cigaretter och e-vätskor i ungefär ett halvår när den nya lagen gick igenom, men marknaden i Storbritannien har dock återhämtat sig och är tillbaka på samma nivå som förut för att hjälpa människor till ett liv utan tobakscigaretter.

Det finns många e-cigaretter på marknaden, och det finns en vape för alla, men söker du en liten och händig vape som är enkel att hantera och underhålla? Då kan vi starkt rekommendera vår populära Infinix från Smok. Infinix finns i tre stycken olika färger (Gun Metal, Blue & Red). Infinix är ett innovativt pod system som tillåter användaren att fylla på E-juice i en pod som sedan installeras in i batteriet.

Vad medföljer i Infinix startpaketet?

Vad som medföljer - Infinix

När du handlar ditt Infinix startpaket så medföljer det 2st Infinix pods som du kan byta ut när den gamla börjar ge efter, du kan enkelt fylla på din pod med din utvalda e-juice. Det medföljer även en USB kabel som du kan ladda din Infinix med, det går extremt snabbt att ladda upp din Infinix när batteriet är slut. Det medföljer även en bruksanvisning som hjälper dig att komma igång med din Infinix.

Vad gör Infinix från Smok så populär?

Infinix Pod System Startpaket - Smok

Infinix är en väldigt diskret e-cigarett som är väldigt lätt att bära runt på, den passar bra i fickan och tar ingen större plats. Infinix har ett inbyggt 250mAh Lithium batteri och när väl batteriet tar slut går det extremt fort att ladda upp batteriet igen så du kan återgå till ditt puffande.

Infinix passar väldigt bra till användare som vill ha en liten och diskret vape som inte ger ifrån sig så mycket ljud och kan vejpas på inomhus eller på din arbetsplats utan att fylla hela rummet med smaksatt ånga. Infinix kan leverera upp till 16W och mellan 3.3 till 4.2 volt. Infinix är en MTL (Mun till Lunga) e-cigarett och levererar en tillfredsställande throat hit, du inhalerar från munstycket utan att behöva trycka in någon knapp.

Infinix – levererar bra smak & ångproduktion

Med tanke på att Infinix är så liten så klarar den av att leverera en tillfredsställande ångproduktion, när vi väl testade Infinixen innan vi valde att lansera den på vår site & butik så vart vi väldigt chockade av hur bra smak den levererade! Redan då vart den väldigt populär bland oss i cigge crew.

Blueberry - 247
Vi kan starkt rekommendera Blueberry från 247 Liquid till den här e-cigaretten!

Har du testat Infinix? Berätta vad du tycker och känner!

Behöver du tips och råd hur du rengör din vätskebehållare? Här kommer du få information om vad du ska tänka på när du gör rent din vätskebehållare. Det finns en del steg du måste gå igenom för att rena din vätskebehållare på bästa sätt, annars kan den gamla smaken sitta kvar och missleda smakprofilen på din nya E-juice.

Hur gör jag rent min tank på bästa sätt?

vattenkran

Det är viktigt att du rengör din vätskebehållare regelbundet, speciellt om du har tänkt att byta ut din E-juice, om du har kört t.ex. en tobakssmak eller lakrits kan du behöva byta ut coilen då smaken har satt sig så pass väl i bomullen att det är svårt att få bort smaken. Det kan samlas mycket smuts inuti din tank som kan hindra coilen att göra sin grej, ju renare du håller din atomizer ju längre livstid och smak kommer du få ut av din tank.

Det finns en del saker du måste tänka på när du gör rent din vätskebehållare, du kan börja med att demontera alla delar ifrån din vätskebehållare. Skölj och rengör alla delar (förutom coilen) med varmt vatten, se till att få bort all gammal e-juice som kan gömma sig i springor eller dylikt. Vill du vara extra noggrann kan du skrubba med en tops för att komma åt krångliga ställen. Är din tank väldigt smutsig kan du också använda dig av några droppar diskmedel.

Du kan även göra rent din tank med alkohol, vi rekommenderar att du använder icke-smaksatt vodka som ett lösningsmedel för att ta bort alla lager av e-juice, använd dig av en trasa eller en pappershandduk och skrubba tills ytan är ren. Skölj sedan av tanken med varmt vatten.

Torka rent varje enhet från vatten

atomizer-vätskebehållare

När du har rengjort din vätskebehållare från all gammal e-juice är det dags att torka din atomizer. Det är också här väldigt viktigt att du är noggrann, speciellt när du torkar basen på din vätskebehållare då det kan vara begränsad åtkomst till alla sorters hemliga hörn som kan befinnas i din vätskebehållarbas. Använd papper och torka noggrant. Vi rekommenderar också efter att du har torkat din tank att du låter den stå i 15-20minuter för att lufttorka.

Om din e-cigarett är fläckig

Har du kanske spillt E-juice på din e-cigarett och den är kladdig då kan vi rekommendera att du tar en pappershandduk och blöter ner den lätt och sedan putsar upp din e-cigarett. Försök att undvika att din e-cigg är täckt med e-juice då det kan tränga in i till exempel fire knappen som gör att den inte funkar längre alternativt att din fire-knapp hänger sig och den avfyrar av sig själv vilket kommer resultera i att du bränner din coil. Om din display på din e-cigarett har en massa kladdiga fingeravtryck på sig kan du använda dig av en putsduk för att enkelt rengöra ytan på displayen.

Om du håller din e-cigarett och din vätskebehållare i toppskick så kommer den att få längre livstid och den kan fortsätta att tillfredsställa dina smaklökar!

Har du planer på att åka utomlands och du vill ta med din e-cigg? Här kommer du få information på vad du ska tänka på innan du reser.

Vad du ska tänka på när du tänkt flyga med din e-cigarett

flygplan-utomlands
Det har varit många diskussioner om hur man ska tackla frågan om huruvida man ska få ta med sin e-cigg ombord på planet då i flera fall det har skapats en brand då batteriet i e-cigaretten har självantänt. Vi kommer lista ett par punkter du bör tänka på innan du reser iväg.

Töm din vätskebehållare innan du kliver på flyget

Det har förekommit att vätskebehållaren har börjat läcka på grund av hög press inuti kabinen, ett enkelt tips är att tömma vätskebehållaren innan du kliver på flygplanet så att du slipper allt kladd som kan uppstå.

Vätskor i handbagaget

Du måste också ha koll på hur mycket vätska du packar med, det kan även här variera från flygbolag till flygbolag, till exempel med Norweigan Air så är det en begränsad mängd vätska du får ha med i varje behållare, max 100ml per behållare. Se till att packa din e-juice i en transparent återförslutningsbar påse, påsen får dock inte överstiga 1 liter i volym.

E-cigaretter förbjudet i incheckat flygbagage

Med dom nya internationella flygreglerna förbjuds nu passagerare och personal att flyga med elektroniska cigaretter i sitt incheckade bagage.

Varför det har förbjudits är att i ett flertal incidenter det har utbrutit en brand i lastutrymmet på flygplanet på grund av att e-cigaretterna har av misstag aktiverats vilket orsakat dessa bränder.

Passagerare och personal uppmanas istället att ta med e-cigaretterna i sitt handbagage, det är dock förbjudet att ladda och bruka din e-cigg ombord på planet då planets rökdetektorer kommer att slå larm.

Olika flygbolag och andra länder kan ha olika restriktioner på e-cigaretter

Tänk också på att kolla upp informationen själv innan du bestämmer dig för att ta med din e-cigg, läs noggrant om flygbolagets policy om e-cigaretter ombord på flygplanet, har dom ingen information på deras site så kan du ringa och kolla med dom, det är bättre att vara säker på att du får ta med den ombord så att du inte får lov att lämna kvar din e-cigg när du väl ska gå ombord.

Det finns ett flertal länder som inte har samma syn på e-cigaretter som Sverige har idag. Ta Thailand som ett exempel där det är olagligt och om du tar med dig din e-cigarett dit så riskerar du att bli fängslad eller få dryga böter. Införsel, bruk och försäljning av e-cigaretter i Thailand är strängt förbjudet.

Du kan även bli bemött med negativa åsikter om elektroniska cigaretter om du reser till ett annat land, då e-cigaretter inte är lika populära just i det landet och informationen inte riktigt har nått fram dit om hur mycket hälsosammare det är än vanliga cigaretter.

Lista på länder där e-cigaretter är förbjudna

jordglob
Här kommer du få en lista där e-cigaretter är olagliga och kan leda till fängelse eller dryga böter:

Österrike
Belgien
Thailand
Turkiet
Egypten
Mexiko
Argentina
Brasilien
Brunei
Colombia
Indonesien
Jordan
Malaysia
Oman
Panama
Singapore
Taiwan
Tajikstan
Förenade Arabemiraten
Urugay
Venezuela

Källa: https://www.thesun.co.uk/travel/4289492/we-reveal-the-countries-where-vaping-is-banned-and-could-even-get-you-chucked-in-prison/

 

Så har du tänkt att besöka någon av dessa länder så bör du lämnade din e-cigg hemma då det kan uppstå allvarliga konsekvenser om du brukar e-cigaretter i någon av dessa länder.

Med det skrivet så kan länderna i fråga ändra sin åsikt om sina stränga lagar kring e-cigaretter, alla människor bör få chansen till ett hälsosammare liv utan tobak! #tobaccofreeculture

Har det hänt för dig att din e-juice inte smakar lika som den gjorde förut? Då kan du ha råkat ut för vad som kallas ”vape tunga”. Här kommer du information om vad det är för något och hur ditt smaksinne fungerar.

Hur ditt smaksinne fungerar

Med hjälp av tungan kan du uppfatta fem stycken olika grundsmaker som sött, salt, surt, beskt och umami. Det är en vanlig missuppfattning att varje grundsmak bara kan uppfattas av en viss del av tungan, det är bevisat från forskning att du kan känna igen de olika grundsmakerna överallt på tungan där det finns smaklökar. Inuti varje enskild smaklök finns det olika celler som känner igen grundsmakerna.

Näsan har även en stor betydelse när man pratar om smaksinnen då näsan och tungan arbetar tillsammans för att skapa smakupplevelsen, det kanske du har märkt om du är täppt i näsan att du inte känner någon smak alls. Du kan själv experimentera och känna efter om din e-juice smakar likadant om du håller för näsan och tar en puff från dig e-cigarett, var försiktig dock då det kan få dig att hosta väldigt mycket.

Saliven i din mun har en stor betydelse för din förmåga att känna smak, om du är torr i munnen så kommer du inte uppfatta smakerna lika bra, det är därför vi rekommenderar att dricka mycket vatten när du vejpar för att hålla igång ditt smaksinne.

Vad är vape tunga?

Vape tunga är ett fenomen som kan uppstå helt utan förvarning och användaren känner en dramatisk reducering i smak av sin e-juice. Var lugn dock, det är ingenting farligt och det finns vissa ”botemedel” mot vape tunga.

Det finns vissa anledningar som kan orsaka vape tunga:

 • Om du vejpar samma e-juice för länge
  Har du vejpat på samma e-juice för länge så kan du få vape tunga. Det rekommenderas att byta smak emellanåt.
 • Skadade smaklökar
  Olyckligtvis så kan dina smaklökar bli skadade och kan leda till vape tunga. Det kan bero på alkohol, rökning, infektioner, stark & sur mat kan skada dina smaklökar. Dina smaklökar reparerar sig själva men blir svagare med tiden, det är därför ju äldre du blir desto mindre smak känner du.
 • Om du nyligen slutat röka vanliga cigaretter
  Har du nyligen gett upp tobakscigaretter så håller dina smaksinnen på att återhämta sig själva och därför kan du känna mindre smak.
 • Uttorkning
  Vejping kan orsaka uttorkning, speciellt om du använder dig utav mycket PG % i din E-juice. Vi rekommenderar att regelbundet dricka vatten.
 • Täppt i näsan
  Är du täppt i näsan så kommer din smakupplevelse inte vara lika bra, du behöver nödvändigtvis inte ha vape tunga om du är blockerad i näsan.
 • Gammal E-juice
  En e-juice som har gått över sitt datum kommer av sig själv tappa smak med tiden, det här behöver också inte nödvändigtvis betyda att du har vape tunga utan att det kan vara så enkelt att din e-juice har blivit gammal.

 

 Vad du kan göra för att behandla din vape tunga är:

 • Byt smak på din E-juice (mentol, lakrits eller någon annan stark arom)
 • Drick vatten
 • Inhalera doften från färska kaffebönor
  Att inhalera doften från färska kaffebönor är en teknik som används av professionella vintestare och parfymtestare. Vi vet inte hur detta fungerar men experterna hävdar att detta återställer ditt smaksinne
 • Sug på en citron
  Detta likt att lukta på kaffebönor ska tydligen återställa ditt smaksinne, om du tycker det är för surt så kan du testa en citron sorbet istället.
 • Borsta tänderna eller använd dig utav mun skölj

Då vape tunga i sig inte är någonting farligt men det kan vara väldigt irriterande då du vill puffa på din favorit E-juice. Har du testat alla överstående punkter och ingenting funkar så rekommenderar vi att du testar en mentol / mint E-juice ett tag, det finns många goda e-juicer där ute som bara väntar på att bli påpuffade!

Våra E-cigg butiker i Sverige

Har du kanske missat att vi finns i flera städer runt om i landet? Kanske finns det en cigge.se butik i din stad utan din vetskap, här kommer du bli uppdaterad om vart vi finns och vad vi kan erbjuda dig som vaping konsument.

Våra cigge.se|stores

I dagens läge har vi tre stycken butiker som är full laddade med hela vårt sortiment, i dessa butiker kan du förvänta dig att hitta vad du söker till din elektroniska cigarett, vi erbjuder också e-juice från välkända varumärken som I VG, Naked 100, Twelve Monkeys, Innovation och många fler e-juice linjer i en större bredd. Du kommer även få information om produkterna på en expert-nivå, är du osäker och känner att du vill veta mer så tveka inte att fråga personalen, dom hjälper dig gärna!

Det finns även en e-juice bar där du som kund kan testa på dom olika e-vätskorna som vi erbjuder i vårt sortiment, e-juicerna är helt nikotinfria.

Vi finns i:
Örebro
Uppsala
Borlänge

Våra cigge.se|instores

I våra instores hittar du ett mindre sortiment än mot vad våra större butiker har. Har du inte möjlighet att beställa från nätet eller besöka en av våra större butiker då du bor i en annan ort så är du varmt välkommen till dom här butikerna, även om instore butikerna inte har ett större sortiment kan du fortfarande hitta intressanta vaping produkter här. Har ditt glas gått sönder till din e-cigg till exempel så hittar du små tillbehör & mycket mer till din vape i någon av dessa e-cigg butiker.

Handlar du från en cigge.se|instore så har du tillgång till cigges huvudsupport.

cigge.se|instore finns i:

Sundbyberg
Salem
Mora
Rättvik
Huvudsta
Stockholm
Falun
Gävle
Södertälje
Hedemora

Vi på cigge.se vill kunna erbjuda kunder e-cigaretter överallt i Sverige

Vi har som mål på cigge.se att kunna erbjuda kunder ett hälsosammare alternativ till tobak och vi vill inte att du ska känna dig begränsad om du bor norr i landet eller längst ner och inte har tillgång till en e-cigg butik, vi vill erbjuda tillgång till första klassig service och kunna ge dig en bra upplevelse när du handlar din e-cigarett eller e-juice i e-cigg butik. Önskar du dig en cigge.se butik i ditt område? Hör av dig till oss med tips på info@cigge.se

Information om e-cigaretter och e-juice

Är du likt som många andra helt ny inom e-cigg världen och söker information om vad det är för något? Då har du kommit rätt, här kommer du få grundläggande information angående elektroniska cigaretter. Vi kommer gå igenom steg för steg, allt från hur du använder och brukar elektroniska cigaretter på det säkraste sättet. Du kommer även få grundläggande information om vad en e-juice innehåller för ingredienser.

El-cigg, e-cigg, vape, elektronisk cigarett – vad heter det egentligen?

Elektroniska cigaretter har många namn, allt från el cig till vape (vapor, ånga). När man nämner dessa termer pratar man inte om olika saker utan man pratar om el-cigaretter. Du får välja själv vilket ord som du tycker passar bäst.

Vad består en e-cigarett av?

En el-cigg består av flera olika enheter som samarbetar tillsammans för att skapa en smaksatt ånga, det är viktigt att veta att e-cigaretter inte producerar rök utan istället ånga med smak, smaken varierar beroende på vilken arom du har i din e-juice.

Mod (batteriet som driver strömmen)

Mod till elektronisk cigarett

Först har du en mod (batteri), här drivs strömmen igenom för att skicka ström till förångaren / förbrännaren som sitter i din tank (vätskebehållare). Storlek och form varierar från e-cigarett till e-cigarett, det finns väldigt små och smidiga och sedan finns det modell större, som är tyngre och kan leverera stora täta moln när du andas ut ångan.

Tank, Atomizer, Clearomizer (vätskebehållare)

Mod - Tank, Atomizer

Det finns även många termer när man pratar om vätskebehållaren, men det vanligaste vape ordet för vätskebehållare är tank men det funkar lika bra att kalla det för vätskebehållare. Tankens uppgift är att förvara din e-juice. Din tank är förseglad med o-ringar som tätar och förhindrar att e-juicen läcker ut, det finns även inbyggda tankar, dessa e-cigaretter kallas för ”AIO” som står för All in One.

Coils, förbrännare / förångare

Coils, förbrännare / förångare

Det är den här enheten som förångar din e-juice och skapar en smaksatt ånga. Inuti coilen så sitter det bomull som suger upp e-vätskan, det är viktigt att veta om du sätter i en ny coil så måste du antingen ”prima” den eller låta bomullen suga upp e-juicen i ungefär 10minuter innan användning av produkten. Du kan läsa vårt tidigare inlägg om tips på hur du kan förlänga livstiden på din coil, du hittar inlägget här.

Driptip - Munstycke

Driptips - munstycke

Det är den här enheten du inhalerar från och munstyckena kan variera i storlek, det finns små och smala munstycken till bredare driptips som tillåter användaren att öka ångproduktionen.

Vad är ohm? Hur funkar det?

När man pratar ohm så pratar man om resistansen på din coil, alltså tjockleken på tråden som finns inuti coilen. Om du har hög ohm på din coil så drar det mindre batterikraft från ditt batteri då den använder sig utav lägre ampere (amp) och du kan inte uppnå hög watt (effekt), detta handlar oftast om ohm mellan 1.0 – 2.0ohm. Detta rekommenderas till nybörjare inom vejpningen.

Det finns nånting som kallas för sub-ohm vaping, det innebär att man vejpar under 1.0 ohm, när man ligger under 1.0ohm så drar det mer batterikraft då mer ampere krävs för att driva igenom strömmen från ditt batteri i din el-cigarett. Med sub-ohm vaping kan man uppnå större ångmoln och smakupplevelsen blir bättre, vi rekommenderar inte sub-ohm till nybörjare.

Säkerhet angående elektroniska cigaretter

Safety first

Säkerheten är viktigast och i våra elektroniska cigaretter som vi saluför så finns det ett inbyggt chip som har en del säkerhetsåtgärder, till exempel som kortslutningsskydd som skyddar ditt chip och inte avfyrar modden och med det undviker olyckor, sedan finns det ett 5-klicks säkerhetssystem som gör den relativt barnsäker.

Har du till exempel glömt att stänga av din e-cigarett så finns det ett avstängningsskydd som stänger av din el-cigg om fire-knappen skulle vara intryckt i mer än 10 sekunder. Du kan alltid vara säker på att vi på cigge.se endast säljer produkter som är säkra att använda.

I våra enklare e-cigaretter så finns det ett inbyggt batteri som du laddar via USB, vad du kan tänka på när du laddar den är att vara försiktig när du sätter i kabeln och drar ut den för att förminska slitage på uttaget.

I våra mer avancerade e-cigaretter så behöver du köpa till externa batterier, det är väldigt viktigt att du behandlar dina batterier rätt.

Här är några tips på vad du kan göra för att öka säkerheten runt om dig:

 • Ha alltid överblick av dina batterier när du laddar dom i externa laddare
 • Se till att du sätter i dina batterier åt rätt håll för att undvika kortslutning / ventilering
 • Förvara dina batterier i ett plastfodral (bär inte runt dina batterier löst i fickan!)
 • Se till så att det inte är några skador på batteriet (se även till så att wrappet runt batteriet är intakt)
 • Stäng alltid av din e-cigg när du inte använder den (t.ex. när du stoppar ner den i fickan)
 • Undvik att dina batterier kommer i kontakt med andra föremål (speciellt metall)
 • Stäng luftflödet när du är på resande fot (undvik risk för läckage)
 • Se alltid till att du har e-juice i din vätskebehållare för att undvika att bränna coilen

Jag vill sluta röka och börja med e-cigaretter

Vill du sluta röka men du söker nånting som kan fylla tomrummet efter du har tagit den sista cigaretten så är elektroniska cigaretter den perfekta lösningen för dig som ska sluta röka, el-cigaretter har sedan start hjälpt tusentals människor att sluta bruka tobak och även trappat ner på sitt nikotinintag och även till den gräns att användare helt slutat med nikotin.

Vi har billiga e-cigaretter som kommer stilla ditt rök sug, till nybörjare rekommenderar vi vårt populära eGo AIO startpaket, i detta paket medföljer det allt du behöver för att komma igång, du behöver endast köpa till e-juice, vi kan erbjuda tobakssmaker, mentol, klassiska fruktsmaker, vad du än är sugen på så har vi det! Vi rekommenderar vårt regular e-juice sortiment till den här elektroniska cigaretten.

Tänker du dig en lite större e-cigarett så kan vi då rekommendera vårt Stick V8 2000mAh startpaket. Den här e-cigaretten är något kraftfullare än eGo AIO och har inte en inbyggd tank. Stick V8 har ett bredare munstycke och levererar större ångproduktion och även smak till viss del. I detta startpaket medföljer det även allting du behöver för att komma igång förutom e-juice. Med den här e-cigaretten kan du vejpa med e-juicer från vårt premium segment.

Det finns även möjlighet att börja blanda din egna unika e-juice med just dina utvalda aromer, vem vet, kanske jordgubbe och tobak smakar bra tillsammans? Det är upp till dig att ta reda på!

Vilka ingredienser finns det i en e-juice?

Det finns olika blandningar och det varierar från företag till företag, men dom vanliga ingredienserna är VG (vegetabiliskt glycerin) och PG (propylen glykol) samt aromer. Det finns även möjlighet att köpa e-juice med nikotin med olika nikotinstyrkor. Med det nya konceptet shortfill så kan vejpare köpa helt nikotinfria e-vätskor och sedan köpa till nicshots för att sedan blanda den i e-juicen, vi har skapat en videoguide som enkelt förklarar hur man gör detta.


Mer information om PG (propylen glykol)

Propylen glykol är ett lösningsmedel som är vanligt i hudkrämer och schampo. PGn beskrivs som en färglös vätska och är bakteriedödande. PG ingår även i snusprodukter och används också som livsmedelstillsats. Det är propylen glykolen som skapar ”rivet” i halsen när du vejpar, PG tar även fram smaken bättre på din e-juice.

Mer information om VG (vegetabilisk glycerin)

VG produceras med hjälp av en extraktion process som kallas hydrolys. Du kan hitta produkter med vegetabiliskt glycerin i till exempel skönhetsprodukter, handkräm, bakverk, tandkräm och matprodukter. Det vegetabiliska glycerinet ger sötma till din e-juice och minskar rivet i halsen, du får även en större ångproduktion om du jämför med PG.

Vi kan rekommendera att du testar dig fram och provar olika VG/PG rotationer. Om du har mycket PG i din e-juice kan din hals bli irriterad och vi rekommenderar att du dricker mycket vatten när du vejpar för att undvika att din hals blir irriterad.

Vi på cigge.se har delat upp vårt sortiment i tre stycken olika delar för att göra det så enkelt för dig som kund att kunna navigera i dom olika nivåer som vi har lagt upp. Du kommer här få en förklaring om dessa olika nivåer. Vill du veta mer om vaping? Läs då detta inlägget.

Regular

cigge.se regular

Regular är till för nybörjare eller för dom som tycker om lite mindre och enklare e-cigaretter, här hittar du billiga och prisvärda e-cigaretter som inte kräver en enorm kunskap eller tidigare erfarenheter för att använda.

Det gäller även e-juicen, där finner du ett stort sortiment på e-juice som innehåller 10ml e-vätska och som vanligtvis har en klassisk enkel smak. I vårt regular e-juice sortiment erbjuder vi färdigblandade e-vätskor med eller utan nikotin som då är märkt med 0mg.

Premium

cigge.se premium

I vårt premium segment hittar du lite mer avancerade e-cigaretter som kräver en viss kunskap, steget från regular är ganska stort då e-cigaretterna i premium segmentet erbjuder större ångproduktion & smakupplevelse som kan kännas överväldigande om du tidigare puffat på en enkel e-cigarett som inte levererar lika mycket smaksatt ånga.

Du behöver ha en god kännedom om batterihantering då våra premium mods inte innehåller ett inbyggt batteri utan du köper externa batterier och sätter i dom själv, det är väldigt viktigt att veta hur du ska förvara och behandla dina batterier innan du ger dig in på premium e-cigaretter.

Premium E-juice / E-vätska kan erbjuda dig en aning mer komplicerade e-juicer med olika smakblandningar, dom här e-juicerna säljs i större format och helt nikotinfria då enligt lag är det förbjudet att sälja e-juicer över 10ml som innehåller nikotin, du kan däremot köpa nicshots och blanda i din egen nikotin, en väldigt simpel lösning för dig som önskar nikotin till din e-juice.

Advanced

cigge.se advanced

I vår advanced del hittar du avancerade e-cigaretter. Här hittar du även RDA / RTA och RDTA. Vi rekommenderar dom här e-cigaretterna till erfarna vejpare som har god kännedom om elektroniska cigaretter. Här finner du även tråd (wire) så att du kan skapa dina egna coils, perfekt för dig som gillar teknik och hela DIY konceptet.

Har du några frågor och söker svar så finns vi här för dig, kontakta oss antingen genom telefon eller maila in till vår kundtjänst på support@cigge.se

Här kommer du få svar på några av dom mest vanliga frågorna det finns om e-cigaretter och e-vätskan som förbränns som även kallas för e-juice, det finns många begrepp för dom olika enheterna som finns på en elektronisk cigarett, och det är helt okej att kalla dom vad man vill, till exempel som olja istället för e vätska / e juice.

Är det svårt att komma igång med e-cigaretter?

Vi på cigge.se har gjort det väldigt enkelt då vi erbjuder kunder startpaket som innehåller allting du behöver för att komma igång att vejpa, du behöver endast köpa till e-juice. I våra mer avancerade startpaket kan det dock behöva köpas till externa batterier till din e-cigg då dom inte har inbyggda batterier.

Om du skulle handlat i några av våra butiker hjälper vi dig gladeligen att komma igång, och visar alla dess inställningar, vi erbjuder även instruktionsvideor på vår youtube kanal, där kan du få all information du behöver för att sätta ihop delar, till exempel på hur du sätter i en ny coil och ”primar” den. Du hittar vår youtube kanal här:

https://www.youtube.com/channel/UCefFcMB9AFmST88Gzctjo8g

Jag hostar väldigt mycket när jag puffar på min e-cigg, vad ska jag göra?

Om detta händer dig kan vi rekommendera att du sänker nikotinstyrkan på din e-vätska, detta är väldigt vanligt för nya människor i e-cigg världen, var lugn dock, det gör inget, det gäller att prova sig fram för och hitta den nikotinstyrkan som tillfredsställer dig! Det kan även vara så att din hals är känslig mot PG (propylenglykol) vilket är ämnet som skapar rivet i halsen när du inhalerar från din elektroniska cigarett. Leta då istället efter en e-juice med högre VG %.

Har du beställt ett x antal e-juicer från vår webbshop och du skulle önska dig att byta nikotinstyrka går det utmärkt att byta ut dom mot en mindre nikotinstyrka (om produkterna inte är öppnade). Var vänlig kontakta vår support om du önskar att byta.

Vilken e-cigg passar mig?

Det finns många e-cigaretter på marknaden och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken e cigg man ska köpa. Det finns en del saker du bör tänka på när du skaffar en e-cigg:

• Ligger e-cigaretten bra i handen
• Klarar e-cigaretten av att förbränna den E-juice jag har valt ut
• Kommer jag fortfarande vara nöjd med e-cigaretten efter en månad eller kommer jag att vilja ha mer ångproduktion efter ett tag
• Klarar sig e-cigaretten flera timmar utan att behöva laddas
• Söker jag nånting som är likt en analog cigarett eller vill jag ha en display som visar batterinivån & information
• Vill jag ha en e-cigarett som är liten och smidig eller en mer robust e-cigg

Det finns många saker att tänka på innan man gör sitt köp, handlar du i en av våra butiker så kommer vi att hjälpa dig hitta det du söker.
Hos cigge.se kan du vara säker på att du hittar dom allra bästa e-cigaretterna, innan vi har bestämt oss för att sälja produkten så har vi testat och gått igenom e-cigaretten grundligt så att vi kan gå i god för den. I våra butiker erbjuder vi dig som kund möjlighet att testa våra e-cigaretter med våra demoexemplar, känn efter om den ligger bra i handen, inte är allt för tung och levererar en bra ångproduktion och en grym smakupplevelse, vi har som mål att göra dig nöjd. Det finns en e-cigarett för alla och vi kan erbjuda något för alla.

Jag har en enklare e-cigg, vilken VG/PG rotation på e vätskan ska jag använda?

Om du har en enklare e cigg som t.ex. en eGo AIO skulle vi rekommendera en VG/PG rotation på 50/50 eller 60/40 då coilsen från en eGo AIO inte klarar av att köra högre än 60/40 då vätskan börjar bli väldigt tjock över 60/40 och förbrännaren hinner inte att förånga e-vätskan vilket resulterar i mindre smak. Använder du en Stick V8 2000/3000 från Smok kan vi rekommendera att ligga på 70 VG / 30 PG eller över.

Vad behöver jag för att blanda min egen e-juice?

För att blanda sin egen e-juice så kommer du att behöva basvätska & aromer, vi har ett stort utbud på aromer med alla olika smaker du kan tänka dig, så ta gärna en titt i vårt arom sortiment. Du kan även behöva några blandningstillbehör, t.ex. som doseringssprutor eller tomflaskor, vi har olika flaskor i olika storlekar. Du hittar allt du behöver här:

https://www.cigge.se/s/aromer-ejuice

https://www.cigge.se/s/basvatska-vg-pg

https://www.cigge.se/s/tillbehor-ecigg#{%22F62%22:%22Liquids%22}

Vilken e-juice är bäst?

Vilken e juice som är bäst är väldigt individuellt och det är endast du själv som kan svara på den frågan. Vi har ett stort sortiment med både klassiska och premium e-vätskor och vi är säkra på att du kommer hitta den e-juice som du tycker är bäst här på cigge.se då vi endast erbjuder e-juicer av högsta kvalité som är skapade av dom finaste aromerna. Du kan även köpa till antingen sötningsmedel för att göra din e-juice sötare eller cooling för att få en kylningseffekt, perfekt till sommaren.

Du hittar vårt sortiment på e-juice här:

https://www.cigge.se/s/e-juice

Vad finns det för fördelar med e-cigaretter & e-juice?

Det finns många fördelar med vejping om du jämför med vanliga cigaretter, det är betydligt mycket färre gifter i en elektronisk cigarett än vad det är i en vanlig. Du spar även enormt med pengar med varje år du inte brukar cigaretter utan istället använder dig av e-cigaretter. Elektroniska cigaretter har sedan start hjälpt tusentals människor att bli av med sitt tobaksberoende och fått ett hälsosammare liv! Läs mer här vad som händer med din kropp efter du har slutat röka.

Har du fler frågor – kontakta oss gärna!

Om du har några frågor, vilken fråga som helst så kan du kontakta oss på antigen vår mail eller via telefon. Vår email är support@cigge.se och vårt telefonnummer är 0243–202014.

Är du ett stort fan av tobakssmaker men har beslutsångest om vilken tobaks e-juice du ska välja så kommer du i det här inlägget få en djupare smakbeskrivning på dom mest populära tobakssmakerna vi har i vårt sortiment. Vill du ha en autentisk cigarettupplevelse kan vi rekommendera en MTL tank för att ge dig det där motståndet du får när du puffat på en vanlig cigarett.

OFE (Old Fashioned Elixir) Premium E-juice med smak av tobak

OFE har fyra stycken olika tobakssmaker och finns i 50ml shortfill variant, önskar du att tillägga nikotin till din e-juice behöver du köpa nicshots och blanda i dom själv. Vi rekommenderar dessa e-juicer om du vill ha en mer vuxen tobak som piptobak eller en mörkare råtobak.

Cool Menthol – OFE
Cool Menthol - OFE
Cool Menthol har som namnet smak av en kylig mentolsmak som är blandad med den traditionella amerikanska tobaken, tillsammans skapar dom en tillfredsställande smak av en traditionell mentolcigarrett.

Original Bold – OFE
Original Bold - OFE
Original Bold är en perfekt blandning skapad för att efterlikna den autentiska cigarettupplevelsen med en stark smak av mörkare rå tobak, vi rekommenderar starkt den här e-juicen till tobaksälskare.

Turkish Blend – OFE
Turkish Blend - OFE
Turkish Blend är en exotisk tobaksblandning som ger dig en unik, nötig, ljus piptobak med en söt och smakrik upplevelse av turkiska blend cigaretter, gillar man söta tobakssmaker så rekommenderar vi den här e-juicen.

Classic Gold – OFE
Classic Gold - OFE
Classic Gold är en klassisk tobakssmak som är lenare än dom andra tobakssmakerna som vi har i vårt sortiment, man kan säga att den har samma egenskaper som en light cigarett.

 

Naked 100 – Tobakssmaker från det glada Amerika

Naked 100 har skapat tre stycken olika tobakssmaker och juicerna har fått väldigt bra positiv feedback från kunder. E-juicen har en VG/PG ratio på 65/35 så dom här vätskorna är lite mildare emot halsen om du skulle jämföra med OFE’s tobakssmaker.

American Patriots – Naked 100
American Patriots - Naked 100
Har en rik mörk karamellig smak av tobak med fasta toner som påminner om den legendariska traditionella amerikanska tobaken.

Euro Gold – Naked 100
Euro Gold - Naked 100
Euro Gold är en len, ljus tobaksmix som har en mjuk smak. Gillar du en mild tobakssmak så rekommenderar vi den här e-juicen!

Cuban Blend – Naked 100
Cuban Blend - Naked 100
Är du ett fan utav cigarr smaker? Då rekommenderar vi Cuban Blend till dig, den här e-juicen går även hand i hand med en kopp kaffe.

Innovation – Våra mest populäraste tobakssmaker, färdigblandade med eller utan nikotin

Vi har ett flertal tobakssmaker från Innovation och dom som verkligen har blivit populärast är Absolute Tobacco och Classic Tobacco, e-juicerna är färdigblandade med eller utan nikotin så till dessa vätskor behöver du inte blanda i din egen nikotin. E-juicerna har en 50/50 VG/PG rotation som erbjuder ett mera riv till halsen som stimulerar ditt rök sug.

Absolute Tobacco – Innovation
Absolute Tobacco - Innovation
Absolute Tobacco har en smak av ren tobaksarom och har en lång eftersmak av sötma, den här e-juicen rekommenderas starkt till användare av mindre avancerade e-cigaretter.

Classic Tobacco – Innovation
Classic Tobacco - Innovation
Med en len och rik tobakssmak, med inslag av rostad, fyllig Virginia tobak som har blandats med den absolut finaste turkiska tobaken så har den tagit en plats i toppen med storm, det här är verkligen en #AllDayJuice!

 

Det finns många tobakssmaker på marknaden, men alla har en egen favorit, vilken är din? Dela gärna med dig av din favorit tobakssmak och vilken e-cigarett du kör med! Söker du andra smaker så hittar du ett stort sortiment utav både klassiska vätskor och premium e-juice här.

Här kommer du få info om vad som händer med din kropp när du slutat med cigaretter och tips och motivation att ge upp tobaksberoendet! Välj istället ett hälsosammare alternativ, alltså e-cigaretter!

Sluta rök och spar pengar med e-ciggaretter!

 

Om vi säger att du som rökare brukar ett paket cigaretter per dag, i ett helt år så kommer du att spendera ungefär 17 000 svenska kronor per år, om du istället hade valt ett hälsosammare alternativ, alltså e-vätska, en 10ml e-juice motsvarar ungefär 5 cigarettpaket, och håller vanligtvis max 5 dagar, beroende på hur mycket du puffar. Om du brukar två stycken 10ml juice på en vecka, i ett år så kommer kostnaden bli ungefär 3800 svenska kronor per år, om du jämför kostnaderna så ser du vilken extrem skillnad det verkligen är, tänk på hur mycket din plånbok och hälsa tjänar på det!

Vad händer med din kropp efter du slutat röka?

Inom ett dygn efter du har fimpat den sista cigaretten så har din kropp gjort positiva ändringar som:

 • Efter ungefär 20 minuter har ditt blodtryck och puls gått till en normal nivå
 • Efter 8 timmar har kolmonoxidhalten i ditt blod minskat och du känner dig mindre trött
 • Efter 24 timmar har riskerna för att få en hjärtinfarkt minskat

Efter ett halvår utan cigaretter:

 • Efter 2-12 veckor arbetar dina lungor och blodcirkulation bättre och du kommer att känna att det är lättare att andas. Huden får också tillbaka sin naturliga färg
 • Efter 4-6 månader kommer du märka minskad hosta och slembildning då dina flimmerhår i dina luftrör har återhämtat sig

Efter ett år utan cigaretter:

 • Din kropp har det lättare att motverka förkylningar och andra sjukdomar.
 • Risken för hjärtinfarkt har minskat rejält. Hos kvinnor minskar risken för hjärtsjukdomar snabbare än hos män


Varje cigarett du inte röker gör dig gott!

Om du verkligen har bestämt dig för att sluta med vanliga cigaretter men söker någonting för att ersätta tomrummet som är kvar efter att du slutat så är e-cigaretter den perfekta lösningen, skippa tobaken och alla dess farliga ämnen! Varje cigarett du skippar gör din kropp bara gott!

Tips på att sluta röka

 • Fråga dig själv om det verkligen är värt det att bruka tobakscigaretter
 • Skapa nya vanor och rutiner för att bryta ditt gamla mönster
 • Elektroniska ciggaretter kan hjälpa dig att avvärja ditt tobaksbruk
 • Tänk på alla hälsofördelar, glöm bort rökhostan och få ditt smaksinne tillbaka!
 • Drick mycket vatten, efter du har slutat röka vanliga cigarretter så kan du bli torr i munnen (det kan även dämpa röksuget)
 • Sätt upp milstenar, beröm dig själv när du har passerat dom!
 • Börja motionera

Det finns många knep för att överkomma sitt extrema rök sug, det är svårt till en början men det blir bara bättre med tiden, ha positiva tankar och kom ihåg varför du vill sluta röka. Du kan ta hjälp av familj, vänner eller kollegor, det är viktigt att inte vara ensam när man slåss mot ett beroende!

Har du tidigare varit en tobaksbrukare? Vi är väldigt intresserade av att höra din historia, om hur du lyckades sluta, dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Nu när solen skiner och det blomstrar i det gröna gräset passar det utmärkt med en somrig E-juice som förfriskar dina sinnen och ger dig den där speciella sommarfeelingen. Ligger du och steker i solen kan det passa utmärkt med en färsk fruktig smak, eller varför inte en kylande colasmak. Vi kommer ge dig några tips på e-vätskor som vi tycker passar bra till när man är ute i det sköna vädret.

Cola – Slushie (Shortfill) E-juice – En smak av uppfriskande Cola is-slush

Cola – Slushie från ”Wanted Liquids” kommer från Sverige. Vi tycker den här e-juicen passar utmärkt till sommaren då den har en kylande smak av cola is slushie och passar utmärkt till tank eller dripper (RDA). Är du ett fan av colasmaker och vill ha någonting som kyler när solen värmer så rekommenderas den här starkt! Vi kan även rekommendera andra smaker från Slushie.

Razzel – Lovedrops (Shortfill) Ejuice – Med smak av frukt & bär samt kylande ton

Razzel har en söt, fräsch och fruktig smak, vätskan är mixad av olika melonsmaker och tropiska bär, den här e-juicen ger dig en sval och fräsch känsla som behövs på en varm sommardag. Hardcore Lovedrops är också från Sverige och är skapad med ren kärlek på flaska.

Twister – Jumbo Juice – En söt/sur smak med cooling, smakar precis som glassen!

Kanske har du tidigare smakat glassen Twister? Om du gillade den så kommer du älska den här e-juicen! Sedan vi har fått in den i vårt sortiment har den blivit mycket populär, och det är inte så svårt att förstå när man fått smakat den! Den här e-juicen är en riktig sommarjuice, med smak av jordgubbar, citroner med kylande cooling gör den här e-juicen till en favorit på sommaren!

Hawaiian Pog – Naked 100 – En sprängfylld e-juice med smak av passionsfrukt, apelsin och guava

Naked 100 är mästare på att blanda fruktiga E-juicer, och det märks verkligen på deras smaker, vi har utnämnt Hawaiian Pog till vår lista på somriga e-juicer. Med smak av fräsch passionsfrukt, saftiga apelsiner och frisk guava gör den här e-juicen mycket älskvärd när solen skiner starkt.

Strawberry – Innovation (10ml, E-juice) – Klassisk söt smak av jordgubbar

Älskar du jordgubbar? Då kan vi starkt rekommendera den här klassiska smaken av söta, fräscha nyplockade jordgubbar som passar utmärkt till det soliga sommarvädret. Innovation erbjuder olika nikotinstyrkor på sina e-vätskor, är du ny inom e-cigg världen och behöver tips på vilken nikotinstyrka du ska använda kolla då in vår FAQ där vi har svar på många av dina frågor.

Lemon Soda (10ml, E-juice) – 247 – Smak av uppfriskande citronläsk

När det är riktigt varmt ute så behöver man nånting uppfriskande som stillar sina sinnen. Lemon Soda från 247 Liquids är den rätta e-juicen för det jobbet, med smak av klassisk citronläsk kommer den här e-vätskan inte göra dig besviken! Önskar du få en kylande ton kan du blanda din Lemon Soda med Ice Mint från 247 Liquid.

Wild Strawberry (10ml, E-juice) – Pura Lite – Klassisk smak av färska smultron

Har du nån gång vart ute och promenerat i skogen och hittat en planta med vilda smultron och tagit dig ett bär eller två? Den smaken finns nu i e-juice format, Wild Strawberry är en av våra populäraste regular vätskor och alla bara älskar den! Den här e-juicen passar perfekt till en varm sommardag med sin fräscha friska bäriga smak!

Har du kanske en egen favorit sommar e-juice? Tipsa och dela gärna med dig av din e-juice och berätta varför just det är din speciella favorit på sommaren!

Håller du på likt som många andra människor i detta avlånga land försöka sluta snusa och hitta en lösning som kan fylla tomrummet efter du har tagit den sista prillan så kan vi erbjuda en elektronisk lösning, alltså en elektronisk cigarett. Själva begreppet med en elektronisk cigarett är att du har en enhet som förbränner en så kallad ”E-juice” som avger en smaksatt ånga.

Är en elektronisk cigarett likadan som en vanlig cigarett?

Svaret är nej, även om man kan tro att dom är lika så är det mycket som skiljer dom åt, till exempel så finns inte alla dom otäcka gifter som löses ut när du tänder en cigarett, en E-cigg använder sig utav en förbrännare även kallad ”Coil” som förbränner E juicen till ånga, det är viktigt att veta att det inte är rök, utan enbart smaksatt ånga som du inhalerar in och ut. Det är väldigt populärt för tobaksbrukare att övergå till elektroniska cigaretter då det är ett säkrare val, det blir billigare för din ekonomi, samt att du inte skadar din kropp.

Vill du ha tips för att sluta röka vanliga cigaretter så titta in på den här sidan.

Vad består en e-cigarett av?

En E-cigg består av olika enheter, du har ett batteri (mod), en tank (vätskebehållare) och enheten som förbränner E-vätskan som kallas för coil / brännare. Det finns flera olika komplicerade e-cigaretter, det finns även nybörjarvänliga e-cigg som är ett ”All-in-One” startpaket, där följer det med allting du behöver, du behöver enbart köpa med din utvalda E-juice.

Upplysning om skadorna av att snusa

Snus skadar tandköttet som på lång sikt ökar riskerna för tandlossning. Om du snusar löper du större risk för att drabbas av cancer i munhåla, matstrupe, bukspottskörtel och magsäcken. Det finns även forskare som hävdar att snusning innebär en riskfaktor för utvecklande av typ 2-diabetes. Många snusare besväras även av att man blir torr i munnen vilket kan bidra till en dålig andedräkt. Detta kan vara mycket besvärande i sociala sammanhang.

Tips till dig som vill sluta snusa och testa på en elektronisk cigarett

Ett tips till dig som vill sluta snusa och testa på E-cigg är att välja en smak som har en stark arom, gillar du inte tobakssmak så kan vi rekommendera till exempel en lakritssmak, som är stark och sitter kvar i munnen och tillfredsställer dina sinnen, samma tillfredsställning du får av att ta en snus.

Måste man inte vara utomhus för att vejpa?

Svaret är nej, det är fullt möjligt att vejpa inomhus då ångan som frisläpps inte sätter sig på möbler, kläder eller tapeter, så det är fullt möjligt att du kan puffa på t.ex. din arbetsplats, precis när du känner för det.

Spara pengar med en elektronisk cigarett

Om man jämför kostnaderna när man snusar eller brukar tobakscigaretter så drar det iväg, om man väljer att testa en elektronisk cigarett så kommer man ganska snabbt märka att man har mer pengar kvar på kontot än om du hade brukat tobaksvaror. En 10ml e-juice motsvarar ungefär 5st cigarettpaket och håller vanligtvis i en vecka. Om du märker att du inte blir nöjd och önskar mer nikotin och riv i halsen kan du gå upp en nivå på nikotinstyrkan.

Tips 1 – Håll tanken fylld med E-juice

Din coil trivs när den får bada i en smakrik E-juice! Om du håller tanken fylld hela tiden kommer du inte bara få en coil med längre livslängd, du kommer även få ut mer smak!

Tips 2 – Följ wattrekommendationen

Dina coils är begränsade till att klara av en viss wattstyrka, tänk på att inte överstiga då coilen förlorar sin livslängd ganska raskt, vill du att din coil ska hålla extra länge kan du ligga under den rekommenderade wattstyrkan, nackdelen då är att du inte kommer få ut den smak och ångproduktion som coilen är kapabel till att leverera.

Tips 3 – Sluta kedjevejpa

Att kedjevejpa är inte sunt för din coil, om du upplever att du inte blir ”nöjd” när du vejpar på din nuvarande e-juice kan vi rekommendera att du höjer nikotinstyrkan på din vätska för att få ett starkare riv emot halsen. Nikotinstyrkan som passar dig beror först och främst på vilken typ av e-cigg du valt. Använder du en ciggalike, eller ett system med engångsbehållare så har du i regel en e-cigg som levererar mindre kraft och därför inte förmedlar lika mycket nikotin som en e-cigg som har större batteri med högre kapacitet. Då kan en nikotinstyrka på 12 mg eller 18 mg vara lämplig för dig som varit en stor användare av tobakscigaretter. Se mer info i vår FAQ angående vilken nikotinstyrka som passar dig bäst.

Tips 4 – E-juice som har mindre sötningsmedel

En del e juicer på marknaden innehåller mycket sötningsmedel som kan täppa till din coil så att den inte får nog med luft vilket kan resultera till att din coil slits ut mycket snabbare. Det är oftast ”Bakery” e-juicer som innehåller mycket sötningsmedel. Vi kan även rekommendera E-juicer med hög PG för att undvika att din coil täpps till.

Tips 5 – ”Prima” din coil innan användning av din e-cigarett

När du sätter i din nya coil i din E-cigg så rekommenderar vi att du ”primar” coilen innan du sätter i den i din elektroniska cigarett. När man säger ”prima” så menar man att man fuktar bomullen så att den hinner dra åt sig E-juice innan användning av din e-cigarett, vad du kan göra för att snabba på den här processen är att inhalera från munstycket för att dra igenom luft i din förbrännare för evätskan ska blöta ner coilen snabbare.  Vad som kan hända när du inte gör den här processen är att din coil inte hinner dra åt sig nog med E-juice vilket resulterar i att bomullet bränns och du får en bränd smak i munnen.

Vi hoppas att dom här tipsen kan komma till användning så att du kan få ut den maximala livslängden på din coil / förbrännare!

Välj den e-cigaretten som passar dig

Var noga med att välja den rätta e-cigaretten som passar dig, handlar du i en av våra vape butiker så kan du få be om att testa att hålla i produkten, känn efter om den ligger bra i handen eller om den är tung eller klumpig, är du ute efter smak eller stora moln så har vi det du söker, det finns en e-cigarett för allas smaker. Befinner du dig i en av våra vape butiker och behöver råd så tveka inte om att fråga, vi hjälper dig gladeligen!

Jag har haft en enkel e-cigg, nu vill jag testa en ny

Kanske du har haft en enklare modell av e-cigarett och vill testa en mer avancerad el-cigg, det du ska tänka på att dom mer avancerade e-cigaretterna levererar mer kraft och ånga. Har du ännu inte vant dig vid t.ex. mun till lunga bloss så rekommenderas inte en avancerad e-cigg då din hals kan bli irriterad av den mängd ånga som du inhalerar. Tänk också på om du redan är nöjd med din nuvarande e-cigg men önskar starkare riv mot halsen så kan du öka nikotinstyrkan på din utvalda E-juice.

Har du gått från t.ex. en eGo AIO e-cigarett så kan vi rekommendera nästa steg: AL85 från varumärket SMOK är en liten och behändig vape som har en max watt på 85W och som körs med 1st 18650 batteri. Nu kanske du tänker vad är ett 18650 batteri? En mer avancerad e-cigarett körs oftast utan inbyggt batteri utan du köper till dina egna batterier och sätter i dom själv, 18650 batterier är dom vanligaste batterierna vi har och om du väljer en annan produkt så finner du information inne på produkten vilket batteri som passar till den respektive e-cigaretten. Dessa batterier rekommenderas att laddas i en extern laddare då batterierna kan laddas ojämnt och slits ut snabbare om du väljer att ladda den genom USB-porten, var dock inte rädd att ladda den genom USB-porten om du inte har tillgång till en extern laddare. Du hittar fler avancerade startpaket här.

 

Mer information om AL85 – Smok

AL85 startpaketet innehåller allt du behöver (förutom E-juice och batterier) för att börja din nya vape karriär, i startpaketet innehåller det AL85 modden, en TFV8 Baby tank som rymmer 2ml E-juice, det medföljer även två stycken förbrännare, en av coilsen som medföljer är redan installerad så det enda du behöver göra är att fylla på med E-juice och sätta i ditt batteri sedan njuta av din e-cigarett vi rekommenderar dock att du låter din e-cigg stå i några minuter så att e-juicen hinner fukta bomullet ordentligt så att du inte bränner din coil. Eftersom AL85 är en mer avancerad e-cigg än en eGo AIO klarar AL85 av tjockare e-vätskor, ta gärna en kik i vår premium e-juice avdelning där vi är säkra du kommer hitta något till dina smaklökar. Det finns fyra stycken olika förbrännare som du sedan kan köpa och testa och se vilken som passar dig bäst, du hittar dom här. AL85 är en väldigt smidig vape som ligger väldigt skönt och ergonomiskt i handen, perfekt till dig som har små händer. TFV8 Baby tanken levererar bra smak och ånga, en riktigt prisvärd e-cigg till dig som vill gå upp en nivå.

 

Hur fungerar AL85 i praktiken?

AL85 är en väldigt simpel e-cigg om man tänker inställningsvis, perfekt för nybörjare. För att starta e-ciggen behöver du bara trycka fem snabba gånger på fire-knappen, sedan välja Watt-mode och ställa in vilken watt du vill köra på, det beror helt på vilken förbrännare du använder, läs noggrant på coilen vilken rekommenderad wattstyrka du bör använda. För att låsa din AL85 klickar du 5 snabba gånger. För att stänga av e-cigaretten klickar du 3 snabba gånger för att komma in i menyn där du navigerar till "Power" med hjälp av ett klick på fire-knappen. För att göra ett val så håller du in fire-knappen.

TFV8 Baby tanken är väldigt enkel att fylla i E-vätska då det är en toppfylld tank, du behöver enbart skjuta toppdelen åt sidan och hälla i din utvalda E-vätska i det lilla hålet, problem som kan uppstå om du råkar hälla i E-juice i mittenhålet är att din förbrännare blir översvämmad och kommer ”spotta” ur sig E-juicen när du inhalerar vilket resulterar att du kommer få vätska i munnen.

 

Vad ska jag göra med min gamla e-cigarett?

Det är alltid mycket bekvämt att ha en till extra e-cigarett, även om den kanske ger ifrån sig mindre smak och ånga så kan den gamla trotjänaren åka fram ibland då dina batterier kanske är på laddning och du vill ta dig några puffar. Ett annat exempel är om du är ute på äventyr och du behöver en mindre och bekvämlig vape som inte tar någon plats alls i din ficka.

Vi hoppas att denna text har gett dig information och möjligtvis inspiration till att ta steget uppåt en nivå om e-cigaretter. Har du frågor eller funderingar så tveka inte på att höra av dig till oss, antingen via telefon eller via vår support mail, vi finns här för att hjälpa dig!

Har du som många andra sökt inspiration om olika vape setups och inte riktigt hittat det som passar dig? Vi på cigge.se tänkte skriva några meningar angående dom setupsen som vi här på kontoret kör med och vi hoppas med det kunna inspirera dig till att hitta den där perfekta setupen.

Cigge Fanny tipsar om sin vape setup!

Fanny har sedan en tid tillbaka kört med sin Snowwolf 200W C Box Mod i färgen Copper. Hon är väldigt nöjd med sin mod då den ligger väldigt bra i handen och inte är för stor och klumpig. På toppen av sin mod så har Fanny två stycken alternativ hon brukar välja bland, när hon vill ha ett smidigt och enkelt alternativ så kör hon på sin Cleito 120 tank och till coils så finns det inte så mycket till alternativ då tillverkaren bara har skapat en typ av coil (förbrännare), alltså en 0.16ohm coil som enligt rekommendation ska köras mellan 110–120 watt. Fanny tycker att Cleito 120 är oslagbar när man jämför med andra Sub-ohm tankar när det gäller smak. Hon är väldigt nöjd med sin Cleito 120 då den levererar en grym smakupplevelse samt en ångproduktion som hade gjort Leif ”Loket” Olsson stolt. Med den här setupen gillar hon att köra med Sub-lime från Riot Squad.

Snowwolf 200W C Box Mod - Cleito 120 Tank

 

När Fanny väljer sitt andra alternativ så kör hon med sin Dead Rabbit RDA. Fanny har gjort som många andra och valt att köpa till Dead Rabbits Challenge Cap Priest som också är Copper färgad och som har ett större luftintag som kyler ner ångan samt förhindrar spitbacks. Till coils så använder Fanny N80 Fused Clapton Coils, som tänder fort och är lätta att bränna in. Den här setupen är mycket attraktiv då dom matchande kopparfärgerna går hand i hand med varandra. Till den här vape uppsättningen så rekommenderar hon Bonogurt från Twelve Monkeys.

Snowwolf 200W C Box Mod - Dead Rabbit RDA

 

Lite kort information om Snowwolf 200W C Box Mod:

Snowwolf 200W C Box Mod

Batterikapacitet: 2 * 18650
Storlek: 86.2 * 47.2 * 24.5mm
Max watt: 235W
Uppgraderingsbar Firmware
Låsmekanism som förhindrar användaren att av misstag höja/sänka watten.

Lite kort information om Cleito 120 Tanken:

Cleito 120 Tank

Kapacitet: 2ml
Diameter: 25mm
Höjd: 58mm
Material: Stainless Steel
Kompatibel med Cleito 120 0.16ohm coilsen som klarar mellan 110 – 120W
Levererar bra smak och ånga

Lite kort information om Dead Rabbit RDA:

Dead Rabbit RDA - Priest Challenge Cap

Storlek: 38 * 24mm
Brett däck för bygge
Topp och sidoluftflöde som ger bra smak och minskar risken för läckage
Stödjer både Single och Dual Wire coils
Finns i flera olika färger (munstyckena varierar i färg)
Levererar bra smak och ånga

Lite kort information om Dead Rabbit Priest Challenge Cap:

Diameter: 24mm (passar alla 24mm Dead Rabbit Decks)
T2 Copper konstruktion
Luftflödet är direkt till coilsen och ger moln som varar i dagar
Priest Challenge capen har 8st 2mm hål på varje sida in till luftflödet
Toppdelen är anpassad för lägre ohm byggen som ger högre värme och kräver mer luft

Fanny finns i Borlänge butiken om ni vill prata med henne angående hennes vape setup. Varmt välkommna in!

Har du som många andra sökt inspiration om olika vape setups och inte riktigt hittat det som passar dig? Vi på cigge.se tänkte skriva några meningar angående dom setupsen som vi här på kontoret kör med och vi hoppas med det kunna inspirera dig till att hitta den där perfekta setupen!

Till en början så kanske du har kört en enklare version av en e-cigarett, t.ex. som en eGo AIO, som är en väldigt simpel elektronisk cigarett som har ”Allt i Ett” och det enda du behöver göra är att fylla på med e-vätska och sedan byta coil när bomullet har börjat gett upp. Är du nyfiken och har tänkt att ta steget till t.ex. en RDA (dripper) men inte riktigt förstått begreppet kring det så kommer du här att få information angående RDA’s och vilken mod som passar bra till den setupen!

 

Cigge Andreas tipsar!

Andreas har varit med i vape branschen sedan år 2015 och har arbetat hos cigge.se sedan 2016. Han var tidigare en tobaksbrukare och rökte vanliga cigaretter, ungefär ett paket om dagen sen fick han nys om elektroniska cigaretter och sedan dess har Andreas varit tobaksfri. Han fick testa en RDA av sin kompis och har sedan dess varit fast i det, han tycker det är mycket underhållande att bygga sina egna coils samt att själva finessen med att kunna testa olika smaker utan att behöva göra rent tanken / vätskebehållaren hela tiden.

Andreas använder sig utav en Drag 157 mod och på toppen av den en Drop RDA.

Lite kort info om Drag 157 modden:

Max watt: 157W
Batterikapacitet: 2 * 18650
Storlek: 90 * 54 * 24mm
Gänga: 510
Volt: 6.4 – 8.5V
GENE chip

Lite kort info om Drop RDA:Diameter: 24mm
Höjd: 26.5mm
Drip tip storlek: 18 x 8mm
Djup Juicewell
Enkel att bygga i
Levererar bra smak och ånga

Andreas kör på 130 watt med sin Drag 157 mod och har i sitt bygge i sin Drop RDA N80 Fused Clapton Coils som han tycker är väldigt enkla att montera i posterna. Drop RDA har fyra stycken stora posthål som gör det enklare att placera coilsen vid bygge och levererar bra smak och ånga. Är man ett fan av många luftinställningar så rekommenderar vi starkt Drop RDA från Digiflavor. Till bomull kör han med Cotton Bacon Prime som har en bättre absorption än tidigare versioner av Cotton Bacon, samt att det är mycket enklare att fördela bomullen.

Hans åsikt om Drag 157 modden är att den är väldigt robust och har en riktigt bra kvalité samt att det är en säker produkt att använda då produkten har många skydd, mot till exempel kortslutning. Låt oss inte glömma den snabba 0.025sekunder fire hastigheten! Som E-juice till den här vape setupen rekommenderar han den omtyckta Glacier Ninja från Ghetto Penguin!

 

Så är du på jakt efter en setup som inte bara funkar perfekt utan har en supersnygg design så rekommenderar vi starkt Drag 157 mod + Drop RDA!

För idag nästan två år sedan lanserades det som skulle komma att bli en stor succé, AIO som står för All In One skulle visa sig bli en storsäljare. Dels för sitt attraktiva pris, men även för enkelheten och den kvalité joyetech med denna maskin levererar.All in one betyder att det är en enhet, det finns alltså inte en separat tank enhet utan allt i ett, vilket också betyder att denna maskin inte läcker på samma sätt som en ecigg med tank kan komma att göra.

I original utförande har denna ecigarett en coil på 0,6 ohm men det finns även lägre ohm i 0,5 samt högre ohm på 1,0 samt 1,5 ohm. Helt upp till dig som användare vad du gillar.

Batteriet är inbyggt och levererar 1500 mAh, och håller under en hel dag för normalanvändaren, du laddar e ciggen med en micro USB kontakt som självklar medföljer.

En extra 0,6 ohms coil följer även med.

Det finns över 10 färger att välja mellan så chansen att hitta en snygg ecigg är stor.

https://www.cigge.se/p/ego-aio-startkit-1500mah

Du startar som vanligt din ecigarett genom 5 snabba klick på ”fire” knappen, men om du håller knappen inne i avstängt läge så kommer du till funktionen som gör att du kan byta belysning i tanken, 5 olika färger kan du välja mellan, och visst kan det låta lite töntigt att vilja byta färg. Men det har blivit uppskattat av både yngre och äldre användare.

 

Ego AIO säljs för ett ordinarie pris om 249kr och är med det ett mycket attraktivt alternativ.

 

Belysningen i tanken indikerar även när du har lite ström, samt när ditt batteri är fullladdat, är det något man skulle kunna önska så är det som på alla elektroniska cigaretter som inte har en display att man inte ser hur mycket batteri man har kvar. Men så är det och det får man bara acceptera på en så pass billig produkt.

 

Är AIO här för att stanna eller kommer vi se en uppdaterad version komma inom kort? Man kan i alla fall konstatera att ego AIO är otroligt populär för vad vi kallar konverteringsrökare, för de som bara söker ett bättre sätt att röka och bryr sig mindre om storleken på molnen av ånga den ger ut.

 

Ska du sluta röka är AIO fortsatt ett bra val.

 

Här har vi en av våra senaste instruktionsvideos. Smok Stick v8 är ett av våra populäraste startpaket. Vi har arbetat med Smoks produkter länge och är trygga med deras kvalité. Med den anledningen i ryggen så är det självklart att vi har deras startpaket Smok Stick v8. Vi har e ciggen i två modeller. En med ett 2000 mah batteri och en med 3000 mah. Stick V8 kommer i ett gäng härliga färger som sträcker sig från guld, svart regnbågsfärgad och mycket mer. Länk till produkten hittar ni här!


Shake and vape eller shortfill som det även kallas är en produkt framtagen för det nya tobaksdirektivet som trädde i kraft 1 juli. Det är en e-vätska som inte är fylld till toppen för att få plats med ett nicshot. En smaklös basvätska innehållande nikotin. 
Observera nicshot inte medföljer våra produkter om det inte tydligt framgår.

Vi passade på att sätta ihop en video där vi förklarar hur shortfills/shake and vape funkarFormel för Shake and vape
50 ml utan nikotin + 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 3 mg nikotin
40 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 6 mg nikotin
30 ml utan nikotin + 3x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 12 mg nikotin
TPD eller tobacco product directive är ett tobaksdirektiv från EU, varje medlemsland har sedan fått möjlighet att stifta sin egen lag kring direktivet. Lagen trädde i kraft i Sverige den 1 juli. Det dröjer dock till den 1 Januari 2018 innan ni konsumenter påverkas av lagändringen. I denna text, med tillhörande video, så tänkte vi försöka förenkla och förklara de viktigaste delarna som påverkar dig som konsument. 


Storlek på flaskor innehållande nikotin

Tidigare så e-vätska kommit i många olika förpackningsstorlekar 10, 30, 60 och 120 ml har varit vanligt. Men i och med den nya lagen så kommer en begränsning på hur stora flaskor som får säljas. Flaskorna innehållande nikotin får nu vara högst 10 ml och innehålla maximalt 20 milligram nikotin. Vätskor innehållande nikotin 
Detta innebär att det kommit nya typer av produkter. Så kallade shake and vape-produkter eller shortfills. Det är flaska som innehåller en större mängd vätska än 10 ml men som inte innehåller nikotin. Flaskan är inte heller uppfyllt till toppen, detta innebär att konsumenten i efterhand har möjlighet att addera en smaklös basvätska innehållande nikotin som går under namnet nicshot eller nicboost. 
Ett annat sätt som tillverkare och vi som distrubitör försöker göra det lättare för konsumenter är till exempel att sälja 3-pack med 10 ml flaskor för samma kostnad som de tidigare sålt 30 ml. 

Behållaren/tanken på e cigg

Hårdvaran kommer även den påverkas i viss mån. Tanken, eller behållaren där vätskan fylls på i e-ciggen kommer max få innehålla 2 ml vilket är något mindre än standardstorlekarna idag. 

Varningstexter och bipacksedel på svenska

Produkter som kan innehålla nikotin skall förses med en varningstext samt bipacksedel på det språk som varan säljs på. 

Barnsäkrade produkter

Produkterna skall vara barnsäkra, detta innebär till exempel att korkar på flaskor innehållande e-vätska skall vara barnsäkrare. Likaså med e-cigg.

18 års åldersgräns

På cigge.se har detta alltid varit självklart. Vi hoppas och tror även att detta har följts av övriga handlare här i Sverige men försäljning av e-cigg samt e-vätskor har inte förens nu reglerats i lagen med en åldersgräns.