cigge.se|media

Här har vi en av våra senaste instruktionsvideos. Smok Stick v8 är ett av våra populäraste startpaket. Vi har arbetat med Smoks produkter länge och är trygga med deras kvalité. Med den anledningen i ryggen så är det självklart att vi har deras startpaket Smok Stick v8. Vi har e ciggen i två modeller. En med ett 2000 mah batteri och en med 3000 mah. Stick V8 kommer i ett gäng härliga färger som sträcker sig från guld, svart regnbågsfärgad och mycket mer. Länk till produkten hittar ni här!


Shake and vape eller shortfill som det även kallas är en produkt framtagen för det nya tobaksdirektivet som trädde i kraft 1 juli. Det är en e-vätska som inte är fylld till toppen för att få plats med ett nicshot. En smaklös basvätska innehållande nikotin. 
Observera nicshot inte medföljer våra produkter om det inte tydligt framgår.

Vi passade på att sätta ihop en video där vi förklarar hur shortfills/shake and vape funkarFormel för Shake and vape
50 ml utan nikotin + 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 3 mg nikotin
40 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 6 mg nikotin
30 ml utan nikotin + 3x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 12 mg nikotin
TPD eller tobacco product directive är ett tobaksdirektiv från EU, varje medlemsland har sedan fått möjlighet att stifta sin egen lag kring direktivet. Lagen trädde i kraft i Sverige den 1 juli. Det dröjer dock till den 1 Januari 2018 innan ni konsumenter påverkas av lagändringen. I denna text, med tillhörande video, så tänkte vi försöka förenkla och förklara de viktigaste delarna som påverkar dig som konsument. 


Storlek på flaskor innehållande nikotin

Tidigare så e-vätska kommit i många olika förpackningsstorlekar 10, 30, 60 och 120 ml har varit vanligt. Men i och med den nya lagen så kommer en begränsning på hur stora flaskor som får säljas. Flaskorna innehållande nikotin får nu vara högst 10 ml och innehålla maximalt 20 milligram nikotin. Vätskor innehållande nikotin 
Detta innebär att det kommit nya typer av produkter. Så kallade shake and vape-produkter eller shortfills. Det är flaska som innehåller en större mängd vätska än 10 ml men som inte innehåller nikotin. Flaskan är inte heller uppfyllt till toppen, detta innebär att konsumenten i efterhand har möjlighet att addera en smaklös basvätska innehållande nikotin som går under namnet nicshot eller nicboost. 
Ett annat sätt som tillverkare och vi som distrubitör försöker göra det lättare för konsumenter är till exempel att sälja 3-pack med 10 ml flaskor för samma kostnad som de tidigare sålt 30 ml. 

Behållaren/tanken på e cigg

Hårdvaran kommer även den påverkas i viss mån. Tanken, eller behållaren där vätskan fylls på i e-ciggen kommer max få innehålla 2 ml vilket är något mindre än standardstorlekarna idag. 

Varningstexter och bipacksedel på svenska

Produkter som kan innehålla nikotin skall förses med en varningstext samt bipacksedel på det språk som varan säljs på. 

Barnsäkrade produkter

Produkterna skall vara barnsäkra, detta innebär till exempel att korkar på flaskor innehållande e-vätska skall vara barnsäkrare. Likaså med e-cigg.

18 års åldersgräns

På cigge.se har detta alltid varit självklart. Vi hoppas och tror även att detta har följts av övriga handlare här i Sverige men försäljning av e-cigg samt e-vätskor har inte förens nu reglerats i lagen med en åldersgräns.