Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Förbättra & förstärk smaken i din vape!

I detta inlägg ska vi ta reda på mer om hur du förbättrar och förstärker smaken av din E-juice. Vilka faktorer som spelar in och vad du bör tänka på.

För en vejpare är smaken självklart av högsta vikt. Att hitta den perfekta smaken kan göra hela skillnaden i din vejping upplevelse. Men hur får du ut maximal smak ur din E-juice?

Välj rätt E-cigg

När du vill ha den bästa smaken på din e-juice är det viktigt att du väljer rätt ecigg. En ecigg-tank och en coil som är gjorda för att förbättra smaken är ett av de första stegen.

Sub-ohm är ett ord som du kanske har hört talas om. Det betyder helt enkelt att spolen har ett motstånd på under 1,0 ohm. Detta lägre motstånd hjälper till att öka ångan och smaken från din e-juice. Sub-ohm tankar och coils är därför ett utmärkt val om du vill ha bättre smak.

Men det är inte bara motståndet som är viktigt. Mesh coils är också ett utmärkt val om du vill ha en maximal smakupplevelse. De är utformade för att maximera coilens yta, vilket innebär att e-juicen kommer i kontakt med mer yta och kan därför värmas upp snabbare. Detta leder till mer ångproduktion och mer smak.

En annan faktor som du vill tänka på är att välja en enhet som är utformad för MTL (mun-till-lung) vaping. Dessa enheter tenderar att använda mindre diameter coils, vilket i grunden innebär att luftflödet in i coilen minskar. Detta minskade luftflöde hjälper till att maximera smaken (även om det minskar ångproduktionen). Vi kommer att diskutera hur luftflödet påverkar smakproduktionen mer detaljerat senare.

Optimera och hitta rätt inställningar

För att maximera smaken på din e-juice är att justera dina e-cigg inställningar det enklaste sättet. Men vad är det bästa sättet att göra detta? Jo, du börjar med en lägre effektinställning (watt) och höjer gradvis denna tills du hittar den maximala smakleveransen. Tänk på att den perfekta effekten kan skilja sig åt mellan olika e-juicer så man kan inte på rak arm vad man ska köra för watt inställningar för just din e-cigg eller e-juice. Här får man prova sig fram.

När det kommer till att skapa stora ångmoln vill du använda hög effekt för att maximera detta. Men när det handlar om att maximera smaken är det tvärtom. Att hålla coilen svalare och på lägre effekt är bättre för att undvika att e-juicen bränns ut och smaken minskar. Därför är hög effekt inte det bästa valet.

Luftflödet kan också justeras på många e-cigaretter. För att maximera smaken vill du ha luftflödet så tight som möjligt. Detta är motsatsen till om du vill skapa mycket ånga där man vill ha ett öppet luftflöde.

När du stryper luftflödet blir ångan tjockare och varmare, vilket gör att den kan bära mer smak. Men detta kan minska mängden ångproduktion och skapa en starkare "hit" som kanske inte passar alla. Börja därför med det lägsta luftflödet och öka det sakta (om du känner att du behöver det) tills du hittar din egen föredragna inställning.

Välj rätt E-juice

Alla e-juicer innehåller VG (vegetabiliskt glycerin) och PG (propylenglykol). Du kommer att märka att olika e-juicer har olika förhållanden mellan dessa två ingredienser vilket påverkar hur e-vätskan beter sig.

Personer som gillar stora moln, Cloud-chasers, tenderar att välja e-juicer med högre VG, vilket gör vätskan tjockare och skapar mer ånga och tjockare moln.

När det kommer till att jaga smak är det lite mer komplicerat. En högre PG kan innebära att mer smak transporteras eftersom VG vanligtvis står för ångan och PG står för smaken. Men hög VG kan också skapa mer smak i vissa fall. Detta beror på att när mer e-juice förångas så gör även smaken det.

Det bästa sättet att få rätt VG/PG-förhållande är att tänka på vilken enhet du använder. För sub-ohm tankar vill du välja en e-juice med en ratio på 70/30, som Dinner Lady eller Norse. Detta är en bra VG/PG-blandning som ger bästa smak och ångproduktion i en kraftfullare tank. För mindre kraftfulla enheter som pod-system eller MTL vaping vill du välja en e-juice med en 50/50 VG/PG-ratio, som Liqua eller Juice N Power. Detta beror på att när din enhet har mindre kraft, behöver du mer PG för att tunna ut e-juicen och låta smaken komma fram på rätt sätt.

Tillsätt cooling med WS-23

Våran egna cooling vätska, WS-23 är en smakförstärkare du kan använda när du vill ha extra cooling. Coolingen kan också få andra smaker i din e-juce att framträda. Vi rekomenderar verkligen att du testar på den!

Du kan köpa WS-23 här!

Vad mer kan jag göra?

Förutom punkterna ovan angående din e-cigg och dina e-juicer finns det några mer allmänna tips som du bör överväga när du försöker maximera smaken.

För det första vill du undvika "Vejp tunga" Detta är vad som händer när du vapear samma smak för mycket och börjar bli "immun" mot den. Du kan läsa mer om vejp tunga i ett eget avsnitt här

För det andra måste du se till att ta hand om dina e-juicer på rätt sätt för att undvika att smakerna försvagas. Förvara dina e-juicer på rätt sätt på en sval, torr och mörk plats och skaka dem innan du använder dem. Du kan också steepa dina e-juicer - läs mer om det här

Du behöver också se till att byta ut coilen regelbundet. En utbränd coil kommer att förstöra smaken från din vape, så se till att undvika detta.

Slutligen kan du vilja rengöra din tank då och då, särskilt om du byter smak i din vape. Detta hjälper till att ta bort resterna från gamla e-juicer och låter smaken från din nuvarande e-juice komma fram ordentligt. Använder du ett podsystem så bör du byta ut podden med jämna mellanrum - hellre för ofta än för sällan

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sw7Ws2 (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Therese
Vill än en gång tacka för all info,vet inte vad ja hade gjort utan all eran bra o lättförståeliga information,vape världen är en djungel för mig men era sidor hjälper mig oerhört mycket så tack
2023-10-13 @ 23:14:58