Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vad menas med att steepa sin E-vätska? Här får du info!

Att steepa sin e-vätska är inte känt bland nya vejpare, det är många nybörjare på e-cigaretter som inte har en aning om vad det innebär att steepa sin e-vätska, i det här inlägget så kommer vi att förklara vad steepning är och vad man bör tänka på när man steepar sin e-vätska.

Att steepa sin e-juice är egentligen ingen svår process utan det är mer en tidskrävande process, så det gäller att ha tålamod, man kan tänka att man egentligen "åldrar" sin e-vätska så att smakaromerna, det vegetabiliska glycerinet och propylen glykolet och i vissa fall nikotinet blandas samman och gör smakerna mer rika och tydliga.

Ovanför kan du se hur färgen på din e-vätska förändras när den steepas.

Att steepa sin e-vätska är som mest relevant för vejparen som blandar sin egen e-vätska då e-vätskor man köper från olika återförsäljare oftast är steepade redan från leverantören, om man är osäker så kan man kolla datumet på flaskan och själv räkna ut om e-vätskan är steepad eller inte.

Det finns olika aromer som kräver olika lång tid av steepning, frukt e-vätskor kräver i snitt endast 1-2 dagars steepning medans tobak & dessert e-vätskor kräver minst 2 veckors steepning för maximal smak.

Att steepa sin e-vätska är personligt och man får själv välja hur länge man vill steepa, det finns vissa vejpare som gillar att steepa månadsvis medans andra gillar att steepa 1-3 veckor som max, man får testa sig fram och se vad som passar en bäst själv. Våga experimentera!

Poängen med att steepa sin e-vätska är att få ut den bästa smaken av e-juicen, och det är värt att nämna att en gammal e-juice inte går att steepa och att steepa är ingen magisk formel för att göra vätskor som smakar illa att smaka bra.

Om du har en favorit e-vätska som du köper från din favorit återförsäljare och du märker att e-vätskan inte alls smakar som den brukar så brukar det oftast vara för att e-vätskan i fråga inte är tillräckligt steepad, du kan själv experimentera med din e-juice genom att låta den steepa periodvis och se om du tycker att den smakar bättre.

Hur steepar jag min e-juice?

Det finns många sätt att steepa sin e-vätska, men den vanligaste rutinen är att låta sin e-vätska stå i ett mörkt utrymme, t.ex en garderob eller ett skafferi, det finns dock några sätt man kan göra för att snabba på processen.

Att "streatha" som det så snyggt kallas på engelska innebär att man låter sin e-vätska att andas, kombinationen av låta sin e-vätska "åldras" och "streatha" - "andas" så snabbar man på processen att steepa sin e-vätska, genom att låta e-vätskan stå i t.ex. skafferiet med korken öppen i några timmar, (OBS! inte mer än 12 timmar) snabbar på processen att steepa sin e-vätska.

Man kan även från tillfälle till tillfälle skaka om flaskan när den står i skafferiet för att mixa om smakaromerna och ingredienserna så att dom blandas ut.

Man kan även ta till lite mer ortodoxa tekniker som att låta sin e-vätska utstå värme, genom att lägga flaskan på ett ljummet element eller låta flaskan bada i ljummet vatten gör så att det vegetabiliska glycerinet tunnas ut och gör VG:et mer likt propylen glykolet, när e-vätskan återgår till rumstemperatur så återgår VG:et till sin naturliga form fast mer smakrik.

/Dina vänner på cigge.se

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fyFwN9 (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Patric
När man skyndar på processen med att låta vätskan andas eller värma upp den, gör man det endast en gång eller gör man det upprepande gånger?
2023-07-20 @ 11:48:20