Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vad är en vape? Lär dig allt om vaping 

Norsevape

 

Vill du veta mer om vape? Trots den enorma tillväxten i vaping industrin de senaste åren, och en exploderande populäritet av e cigg är många fortfarande inte säkra på vad vape är. Om du har frågor eller funderingar hoppas vi denna vape guide kan ge dig svaren du söker.

Vad är vaping?

Vaping är en inandning av ånga som produceras av en förbrännare som finns i elektroniska cigaretter. Ångan kommer från en vätska kallad e-vätska eller e-juice.

Vad är en vape?

En vape är en elektrisk apparat som förvandlar ejuicen till ånga. En vape består vanligtvis av ett batteri (mod), tank / vätskebehållare samt en coil. Det finns även vapes som har en patron som skruvas på som är fylld med ejuice. Batteriet genererar effekten för värmeelementet i tanken eller cartomizern, som kontaktar vapen och omvandlar det till ånga för inandning.

Hur använder man en vape?

Alla vapes är olika men man använder dom på samma sätt även fast det finns olikheter bland de alla typer av e-cigaretter. För att använda en vape så behöver man e-vätska som man häller i vätskebehållaren på e-cigaretten, när e-vätskan är i behållaren så behöver man endast trycka in knappen på vejpen och inhalera från munstycket för att producera ånga.

Vilka material kan Vejpas?

De allra flesta vapers använder e-vätskor, men andra vanliga material inkluderar vaxartade koncentrat. Olika vaporizers stödjer vaping av olika material. Exempelvis har e-vätske ecigaretter en patron eller tank. Multipurpose vaporizers gör det möjligt att vejpa olika material genom att byta patroner.

Vad är ångan i en vape?

Ånga definieras som "ett ämne som diffunderas eller suspenderas i luften, vilket ursprungligen är en vätska eller en fast substans som omvandlas till en gasform." Ångan i en vape är gasformen av något av vaping materialet. Ångan ser tjockare ut än vanlig rök, men luktar mycket bättre och sprider sig snabbt i luften.

Vad är E-juice och E-vätska?

E-juice, även kallad e-vätska , är det primära materialet som används i vätskebehållaren, och består av PG (propylenglykol) och VG (vegetabilisk glycerin), smakämnen och kan innehålla nikotin. Det finns en mängd olika e-vätskor tillgängliga på marknaden, och du kan hitta smaker som liknar de mest grundläggande fruktiga smaker till några mycket innovativa smaker som efterrätter, godis och så vidare.

Till skillnad från röken från en traditionell tobakscigarett producerar de flesta e-vätskor ånga med en trevlig lukt.

E-vätskor

Smakkvaliteten hos din vaping-erfarenhet kommer att bestämmas av typen och märket av e-vätska du använder. Tänk på att du väljer rätt ejuice, för de kan göra eller förstöra hela upplevelsen, om du väljer en e-vätska med sämre kvalité kommer det reflektera dåligt till din vaping upplevelse. Speciellt som nybörjare är det lämpligt att välja välkända och ansedda varumärken, eftersom e-juicer med låg kvalitet kan innehålla skadliga föroreningar eller onoterade ingredienser.

Vilken vejp juice rekommenderar vi?

Vape shortfills

Det finns flera olika smaker utav vejp juice, gillar man tobakssmaker, frukt, godissmaker så hittar du dom bästa vape juicerna på marknaden i vårt vape juice utbud, självklart till ett lågt pris. Några juicer som ligger oss extra varmt om hjärtat är de från Norse, Liqua, Punx, Riot, Pura, Beyond, IVG och Vampire Vape.

Elektroniska cigaretter, aka E-cigs

Dessa enheter, även kända som "Cig-a-likes", har storleken som en penna och är utformade för att verka något som en traditionell cigarett. E-cigaretter kommer ofta som ett komplett startpaket med en mod, påfyllningsbara vätskebehållare eller patroner fyllda med evätska och en laddare. E-cigs är mycket praktiska och prisvärda men erbjuder inte en intensiv vape upplevelse.

Eftersom du kan börja använda kitten direkt ur lådan, även om du inte har någon tidigare kunskap eller erfarenhet, kan de vara ett utmärkt val för nya vapers. En annan uppsida mot e-cigaretter är att om du nyligen har bytt från rökcigaretter, kan de erbjuda en känsla som liknar en traditionell cigarett. Låg nikotinstyrka och måttliga till låga hals träffar kan göra dem till ett lönsamt alternativ för nybörjare.

Vad är Sub-ohm vaping?

Sub-ohm vaping refererar till vaping med en coil med ett motstånd mindre än 1 ohm. Sub-ohm vaping resulterar i en större ström som strömmar genom coilen och ger starkare ång- och smakproduktion. Sub-ohm vaping kan vara för intensiv för nybörjar vapers.

Är vaping hälsosammare än rökning?

Detta är förmodligen den mest vanligaste frågan, och svaret är tyvärr oklart. Vetenskapen har ännu inte bestämt huruvida vaping är absolut säkrare än att röka eller ej. Folkhälsoexperter i USA är uppdelade på de potentiella fördelarna och riskerna med e-cigaretter, och avgörande vetenskapliga bevis är knappa.

Det har dock kommit en ny studie från England som hävdar att vaping är upp till 95% hälsosammare än tobakscigaretter,
läs rapporten här.

Fördelar med vaping

  • När du vejpar skippar du 4000 farliga och ofta cancerframkallande kemikalier som frigörs när du röker en vanlig cigarett.

  • Vapes är exponentiellt mindre farliga än cigaretter, och vaping kan även hjälpa människor att sluta röka traditionella cigaretter.

  • Fördelarna med vaping uppväger riskerna. Vaping är det första genuina sättet att hjälpa människor att sluta röka.


Här är några saker du kan göra för att säkerställa säkerheten för dig själv och andra runt dig:

  • Välj produkter med hög kvalité från kända tillverkare eftersom låg kvalitets vapes kan vara farligt för din hälsa.

  • Undvik att vejpa på platser där rökning är förbjuden.

  • Ta försiktighetsåtgärder för att garantera batterisäkerhet, speciellt om du använder 18650 vape batterier. Använd inte en laddare än den som rekommenderas av tillverkaren. Tänk på att inte överladda dina batterier. Förvara dina batterier på ett säkert ställe (helst i plastfodral). Bär inte dina batterier löst i fickan!

 

Förhoppningsvis, efter att ha läst denna omfattande guide har du nu en bättre förståelse om vad vaping innebär. Till exempel innehåller de flesta evätskor nikotin, vilket är en vane-bildande substans och kan vara giftig om det tas in. Medan vi inte kan hävda att vaping är helt ofarlig saknar den över 4000-6000 skadliga ämnen som finns i normala cigaretter.

 

Vi har ett av Sveriges största sortiment på Vape, se vårt utbud nedanför: