Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Billigt Snus online

Snus online

Här hittar du ett stort utbud av billigt snus online, vi på cigge.se saluför ett stort sortiment av dom bästa snusmärkena på den svenska marknaden så att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Med snuset som vi saluför hoppas vi att kunna hjälpa människor att ge upp cigaretterna och övergå till en mer hälsosam livsstil. Vi har ändrat vårt koncept och om du vill läsa mer angående det kan du titta in här.

Snus i stor upplaga

Vi har tagit in i vårt sortiment det bästa snuset som finns på marknaden, du hittar vårt snus i vår web shop eller i någon av våra fysiska butiker till ett billigt pris. Snuset finns i olika varianter som t.ex. tobakssnus eller helt nikotinfria och tobaksfria snussorter till ett billigt pris, det finns även möjlighet att köpa snus online stock vis. Om du lägger din beställning online före kl. 4 så skickas din beställning samma dag och du har vanligtvis din order inom 1-2 dagar.

Nikotinfritt snus & tobakssnus

Du hittar även i vårt sortiment helt nikotinfritt & tobaksfritt snus från varumärket XQS och flera. Också som skrivet tidigare så vill vi erbjuda människor en hälsosammare livsstil, bort från tobakscigaretterna med vårt nya koncept Harm Reduction Company.

Snus - Ett effektivt sätt att sluta röka

Det finns många effektiva sätt att sluta med dom vanliga cigaretterna och att använda snus är ett av dom. Snus är en reducerad hälsorisk jämfört med vanliga cigaretter. Vi kan inte hävda att snusa är hälsosamt, men om man jämför snus och cigaretter så är snuset den mer hälsosammare livsstilen. Om du vill bryta helt från nikotin och tobak så kan du titta in våra nikotinfria & tobaksfria snussorter.

Vad är snus?

Snus är någonting speciellt som har funnits i norden sedan 1700-talet. På den tiden så var luktsnus mycket populärt och brukades av de finaste herrarna i landet, på den tiden så ansågs snuset som lyx och varje fin herre var utrustad med en fin snusdosa med små mästerverk utav guld eller silver. Lite intressant fakta att nämna om luktsnuset var att Napoleon Bonaparte var en storsnusare.

Snus är en fuktig tobaksblandning och snuset kan förekomma i både formen utav "lössnus" och "portionssnus". Snuset stoppas in under läppen och sedan frigörs smaken som i sin tur snappas upp utav slemhinnorna i munnen.

Vad är snus gjort utav?

Det svenska snuset är skapat utav noggrant utvalda tobakssorter, aromer, salter, vatten och fuktighetsbevarande ämnen, alla ingredienser som krävs för att skapa snus är godkända livsmedel och uppfyller alla krav.

Snuset från Swedish Match har noggrant valt ut sitt tobak till sitt snus, dom har lärt sig utav lång erfarenhet att de mest lämpliga tobaken att göra snus utav är Nicotiana Tabacum & Nicotiana Rustica, detta tobak har olika smak och egenskaper.

Aromämnen blandas i snuset för att ge snuset sin smak, som t.ex. till General snuset så används bergamott olja medans Göteborgs Rapé snuset skapas med lavendel och enbär för att ge snuset sin speciella smak.

Saltet är en viktig del utav snuset, saltet har två roller och uppfyller två funktioner, en viktig komponent i smakupplevelsen och sedan är saltet en konserverande funktion. Vattnet som blandas i snuset gör snuset färskt och fuktigt, snuset blandas även med propylen glykol som många användare utav elektroniska cigaretter känner till.

Svenskt snus

Snuset som vi snusar idag introducerades i början på 1800-talet och sågs som ett annat alternativ till tuggtobaken som då var en lyxig och dyr produkt medans snuset var billigare att tillverka och köpa. Under 1800-talets gång så dök det upp fler och fler snusfabrikanter som inriktade sig på att tillverka snus, några av de kända snusmärkena är Ettan, General och Göteborgs Prima Fint.

Snus säljs mestadels i Sverige, Norge & Danmark men det nya konceptet All White portion börjar bli mer populärt runt om i Europa, då det inte klassas snus är konceptet detsamma, man stoppar upp en prilla under läppen och njuter, fast tobaksfritt.

Snus används även i Amerika, när delar av den svenska populationen emigrerade till USA vid 1800-talet så tog sig de svenska emigranterna med sig sitt snus och det är därifrån snuset har fått rötter i USA.

Vad finns det för snus typer?

Det finns egentligen två stycken grenar inom snuset och det är lössnus som är den traditionella formen utav snus och sedan finns det de mer bekväma alternativet alltså portionssnus som kommer i formen utav en "påse", ett coolare ord för dessa påsar är "prillor".

Lössnus

Lössnuset är den originella formen utav snus och varje dosa väger ungefär mellan 40 till 50 gram och fördelen med lössnus är att användaren själv kan bestämma storleken på prillan, lössnus har en tendens att ha högre nikotinhalt och levererar en kraftigare smak än vanligt portionssnus som istället har en längre smakrelease och kan vara bekvämligt att snusa då man inte behöver baka snuset utan enkelt kan stoppa in prillorna under läppen.

Det är väldigt få lössnusare som kan konsten att baka en lössnus med bara en hand, den här konsten att baka en snus levande innebär att snusaren med en hand lägger upp en prilla under läppen, den här konsten kallas även att ta en "bonnsnus".

Kända varumärken som saluför lössnus utav hög kvalité: Ettan, Grov, General, Kronan

Portionssnus

Portionssnuset kan beskrivas som en liten påse som innehåller packad tobak, det finns olika versioner utav portionssnus - Original Portion och White Portion, original portionssnuset har en kortare smakrelease och brukar oftast ha en kraftigare tobakssmak än vit portionssnuset som har en längre smakrelease och inte en sådan kraftig smak.

Kända varumärken som saluför portionssnus utav hög kvalité: Siberia, Knox, LD, The Lab

Tobaksfritt snus - All White snus

Det tobaksfria snuset är ett relativt nytt typ av snus, det kritvita snuset är tillverkat av någon typ av växtfiber som t.ex cellulosa. Det tobaksfria snuset blir allt mer populärt då det är ett mer hälsosamt val, tillhör du den lilla procenten som snusar när du sover så kan du säga hej då till tobaksfläckarna på örngottet.

Populära snusmärken som inte innehåller tobak: LYFT, on!, ZYN, Skruf

Nikotinfritt snus

Det nikotinfria snuset är också ett hälsosammare val än tobakssnuset, det finns många olika smaker när det gäller nikotinfritt snus och i vårt sortiment så hittar du dem bästa varumärkena av snus som inte innehåller någon form utav nikotin, du hittar vårt nikotinfria sortiment här där vi erbjuder ett flertal olika snussmaker som inte innehåller nikotin.

Är snuset ett hälsosammare alternativ än rökning?

Det finns mycket forskning gällande detta och forskningen tyder på att snusning är det mer hälsosammare alternativet ställt emot cigarettrökning, med det nya All-white konceptet så är snusningen betydligt mycket bättre än rökning då snuset inte innehåller tobak vilket är en av de mest skadliga ingredienserna. Snuset är dock inte ofarligt och vi uppmanar ingen att börja med varken el-cigaretter eller snus om man inte har ett behov för det.

Läs mer om Snus
Visa mindre

Filtrera

Varumärke
KickUp LEWA Onico Qvitt XQS Zeronito
Typ av snus
All-white påsar Lössnus Minisnus Nikotinfritt snus Slim Portion Tobaksfria nikotinpåsar
Smak
Bär Citrus Frukt Ice mint Kaffe Lakrits Melon Mint Tobak Vanilj
Nikotinhalt
Licorice Portion - XQS
Nikotinfri & tobaksfri portionsnus från XQS
219
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Original Portion - XQS
Nikotinfri & tobaksfri portionsnus från XQS
219
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Winter Portion - XQS
Nikotinfri & tobaksfri portionsnus från XQS
219
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Blackshot Portion - XQS
Nikotin & tobaksfri portionsnus från XQS
219
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Icemint Portion - XQS
Nikotinfri & tobaksfri portionsnus från XQS
219
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Original Portion - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
259
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
29 kr/st 25.90 kr/st
Strong - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
259
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
29 kr/st 25.90 kr/st
Zeronito Slim Melon Rush
Tobak- och nikotinfritt snus från Zeronito.
Påsarna kommer i slim format....
209.90
kr
1-9 st 10+
28.90 kr/st 28.90 kr/st
Real White Soft Mint Slim - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
259
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
29 kr/st 25.90 kr/st
LEWA Spearmint Portion
Tobaks-, nikotin- och sockerfritt snus från LEWA med en frisk smak av mint
459.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
48.90 kr/st 45.90 kr/st
Qvitt Salmiak Mini Portion
Nikotin & tobaksfritt minisnus med en distinkt smak av lakrits
269.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
32.90 kr/st 26.99 kr/st
Qvitt Salmiak Portion
Nikotin & tobaksfritt snus med en tydlig smak av lakrits
299.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
35.90 kr/st 29.99 kr/st
Qvitt Wild Mint Portion
Nikotin & tobaksfritt snus med en rik smak av mint och örter
299.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
35.90 kr/st 29.99 kr/st
Onico Original White Portion
Tobak & nikotinfritt portionssnus från Onico med en behaglig smak av citrus &am...
379.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
39.90 kr/st 37.99 kr/st
Onico Pepparmint Portion
Tobak & nikotinfritt portionssnus från Onico med en kylig smak av pepparmint
369.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
39.90 kr/st 37.99 kr/st
Onico Lakrits Portion
Tobak & nikotinfritt portionssnus från Onico med en distinkt smak av lakrits
359.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
39.90 kr/st 37.99 kr/st
Original Lös - XQS
Nikotinfri & tobaksfri lössnus från XQS
219
kr
1-9 st 10+
27 kr/st 21.90 kr/st
Zeronito Enbär
Nytt och spännande nikotin & tobaksfritt snus med en tydlig smak av enbär
209
kr
1-9 st 10+
28 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Stark
Nikotin & tobaksfritt snus med en kraftfull smak av tobak men helt utan tobak
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Mint
Nikotinfritt & tobaksfritt snus från Zeronito med en kylande smak av mint, uppf...
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Espresso
Nytt tobak & nikotinfritt snus från Zeronito med en rik smak av kaffe
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Real White - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
259
kr
1-9 st 10+
29 kr/st 25.90 kr/st
Soft Mint - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
259
kr
1-9 st 10+
29 kr/st 25.90 kr/st
Zeronito Icy Mint
Tobak- och nikotinfritt snus från Zeronito med en frisk smak av ice mint.
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Stark Original
Zeronito Original Stark innehåller inte nikotin och tobak
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Slim Lakrits
Tobak- och nikotinfritt snus från Zeronito.
Smak av Lakrits
289.90
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Zeronito Melon Rush
Tobak- och nikotinfritt snus från Zeronito med en sötaktig melonsmak
209
kr
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
LEWA Wintermint Portion
Tobaks-, nikotin- och sockerfritt snus från LEWA med den oemotståndliga smakko...
459.90
kr
1-9 st 10-19 st 20+
48.90 kr/st 45.99 kr/st 45.99 kr/st

Storlekar på Portionssnuset

Det finns olika storlekar på portionssnuset medans förändringen på lössnuset har varit minimalt de senaste 200 åren. Det originella portionssnuset grundar sig ur termen "Large" vilket innebär att prillan är större än de nya slimmade portionerna.

Large Portion

Large Portion

Som skrivet så är Large portionssnuset den originella prillan, den här storleken var den första att komma ut på marknaden, prillan känns matig och fyller ut läppen och levererar nikotin och smak på ett effektivt sätt.

Slim Portion

Slim Portion

Slim Portion är en smalare variant och ger snusaren en bekväm och något diskret snus upplevelse, slim-snuset har en längre smakrelease och rinner mindre om man skulle jämföra mot Large-portionerna.

Super Slim Portion

Super Slim Portion

En ny typ av portionssnus är det så kallade "Super Slim" som är ännu smalare jämfört mot Slim-portionerna och ger en mycket diskret känsla. Super Slim har samma egenskaper som "Slim" fast prillorna är smalare, snuset har en långvarig smak och nikotinupplevelse.

Mini Portion

Mini Portion

Mini-portion är för snusaren som vill ha en diskret snus upplevelse, mini portionerna ligger väldigt diskret och bekvämt under läppen och har en minimal smakrelease.