Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Billigt Snus online

Månadens snus banner

Snus online

Här hittar du ett stort utbud av billigt snus online, vi på cigge.se saluför ett stort sortiment av dom bästa snusmärkena på den svenska marknaden så att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Med snuset som vi saluför hoppas vi att kunna hjälpa människor att ge upp cigaretterna och övergå till en mer hälsosam livsstil. Vi har ändrat vårt koncept och om du vill läsa mer angående det kan du titta in här.

Snus i stor upplaga

Vi har tagit in i vårt sortiment det bästa snuset som finns på marknaden, du hittar vårt snus i vår web shop eller i någon av våra fysiska butiker till ett billigt pris. Snuset finns i olika varianter som t.ex. tobakssnus eller helt nikotinfria och tobaksfria snussorter till ett billigt pris, det finns även möjlighet att köpa snus online stock vis. Om du lägger din beställning online före kl. 4 så skickas din beställning samma dag och du har vanligtvis din order inom 1-2 dagar.

Nikotinfritt snus & tobakssnus

Du hittar även i vårt sortiment helt nikotinfritt & tobaksfritt snus från varumärket XQS och flera. Också som skrivet tidigare så vill vi erbjuda människor en hälsosammare livsstil, bort från tobakscigaretterna med vårt nya koncept Harm Reduction Company.

Snus - Ett effektivt sätt att sluta röka

Det finns många effektiva sätt att sluta med dom vanliga cigaretterna och att använda snus är ett av dom. Snus är en reducerad hälsorisk jämfört med vanliga cigaretter. Vi kan inte hävda att snusa är hälsosamt, men om man jämför snus och cigaretter så är snuset den mer hälsosammare livsstilen. Om du vill bryta helt från nikotin och tobak så kan du titta in våra nikotinfria & tobaksfria snussorter.

Vad är snus?

Snus är någonting speciellt som har funnits i norden sedan 1700-talet. På den tiden så var luktsnus mycket populärt och brukades av de finaste herrarna i landet, på den tiden så ansågs snuset som lyx och varje fin herre var utrustad med en fin snusdosa med små mästerverk utav guld eller silver. Lite intressant fakta att nämna om luktsnuset var att Napoleon Bonaparte var en storsnusare.

Snus är en fuktig tobaksblandning och snuset kan förekomma i både formen utav "lössnus" och "portionssnus". Snuset stoppas in under läppen och sedan frigörs smaken som i sin tur snappas upp utav slemhinnorna i munnen.

Vad är snus gjort utav?

Det svenska snuset är skapat utav noggrant utvalda tobakssorter, aromer, salter, vatten och fuktighetsbevarande ämnen, alla ingredienser som krävs för att skapa snus är godkända livsmedel och uppfyller alla krav.

Snuset från Swedish Match har noggrant valt ut sitt tobak till sitt snus, dom har lärt sig utav lång erfarenhet att de mest lämpliga tobaken att göra snus utav är Nicotiana Tabacum & Nicotiana Rustica, detta tobak har olika smak och egenskaper.

Aromämnen blandas i snuset för att ge snuset sin smak, som t.ex. till General snuset så används bergamott olja medans Göteborgs Rapé snuset skapas med lavendel och enbär för att ge snuset sin speciella smak.

Saltet är en viktig del utav snuset, saltet har två roller och uppfyller två funktioner, en viktig komponent i smakupplevelsen och sedan är saltet en konserverande funktion. Vattnet som blandas i snuset gör snuset färskt och fuktigt, snuset blandas även med propylen glykol som många användare utav elektroniska cigaretter känner till.

Svenskt snus

Snuset som vi snusar idag introducerades i början på 1800-talet och sågs som ett annat alternativ till tuggtobaken som då var en lyxig och dyr produkt medans snuset var billigare att tillverka och köpa. Under 1800-talets gång så dök det upp fler och fler snusfabrikanter som inriktade sig på att tillverka snus, några av de kända snusmärkena är Ettan, General och Göteborgs Prima Fint.

Snus säljs mestadels i Sverige, Norge & Danmark men det nya konceptet All White portion börjar bli mer populärt runt om i Europa, då det inte klassas snus är konceptet detsamma, man stoppar upp en prilla under läppen och njuter, fast tobaksfritt.

Snus används även i Amerika, när delar av den svenska populationen emigrerade till USA vid 1800-talet så tog sig de svenska emigranterna med sig sitt snus och det är därifrån snuset har fått rötter i USA.

Vad finns det för snus typer?

Det finns egentligen två stycken grenar inom snuset och det är lössnus som är den traditionella formen utav snus och sedan finns det de mer bekväma alternativet alltså portionssnus som kommer i formen utav en "påse", ett coolare ord för dessa påsar är "prillor".

Lössnus

Lössnuset är den originella formen utav snus och varje dosa väger ungefär mellan 40 till 50 gram och fördelen med lössnus är att användaren själv kan bestämma storleken på prillan, lössnus har en tendens att ha högre nikotinhalt och levererar en kraftigare smak än vanligt portionssnus som istället har en längre smakrelease och kan vara bekvämligt att snusa då man inte behöver baka snuset utan enkelt kan stoppa in prillorna under läppen.

Det är väldigt få lössnusare som kan konsten att baka en lössnus med bara en hand, den här konsten att baka en snus levande innebär att snusaren med en hand lägger upp en prilla under läppen, den här konsten kallas även att ta en "bonnsnus".

Kända varumärken som saluför lössnus utav hög kvalité: Ettan, Grov, General, Kronan

Portionssnus

Portionssnuset kan beskrivas som en liten påse som innehåller packad tobak, det finns olika versioner utav portionssnus - Original Portion och White Portion, original portionssnuset har en kortare smakrelease och brukar oftast ha en kraftigare tobakssmak än vit portionssnuset som har en längre smakrelease och inte en sådan kraftig smak.

Kända varumärken som saluför portionssnus utav hög kvalité: Siberia, Knox, LD, The Lab

Tobaksfritt snus - All White snus

Det tobaksfria snuset är ett relativt nytt typ av snus, det kritvita snuset är tillverkat av någon typ av växtfiber som t.ex cellulosa. Det tobaksfria snuset blir allt mer populärt då det är ett mer hälsosamt val, tillhör du den lilla procenten som snusar när du sover så kan du säga hej då till tobaksfläckarna på örngottet.

Populära snusmärken som inte innehåller tobak: LYFT, on!, ZYN, Skruf

Nikotinfritt snus

Det nikotinfria snuset är också ett hälsosammare val än tobakssnuset, det finns många olika smaker när det gäller nikotinfritt snus och i vårt sortiment så hittar du dem bästa varumärkena av snus som inte innehåller någon form utav nikotin, du hittar vårt nikotinfria sortiment här där vi erbjuder ett flertal olika snussmaker som inte innehåller nikotin.

Är snuset ett hälsosammare alternativ än rökning?

Det finns mycket forskning gällande detta och forskningen tyder på att snusning är det mer hälsosammare alternativet ställt emot cigarettrökning, med det nya All-white konceptet så är snusningen betydligt mycket bättre än rökning då snuset inte innehåller tobak vilket är en av de mest skadliga ingredienserna. Snuset är dock inte ofarligt och vi uppmanar ingen att börja med varken el-cigaretter eller snus om man inte har ett behov för det.

Läs mer om Snus
Visa mindre

Filtrera

Varumärke
Ace Al Capone Catch Chainsaw Coobra Crafted Snus Ettan General Göteborgs Prima Fint Göteborgs Rapé Granit Grov Icetool Islay Jakobssons Kaliber Kapten KickUp Knekt Knox Kronan Kurbits LD Lundgrens LYFT Mocca Mustang Nick and Johnny Nixs Nordic Spirit Odens Offroad Oliver Twist on! Onico Prillan Qvitt Rite Röda Lacket Shiro Siberia SISU Skruf Smålands Brukssnus Soldat Svenskt Exportsnus The Lab Thunder Tre Ankare White Fox Wisby WoW! XQS Zeroberg ZYN
Typ av snus
All-white snus Lössnus Minisnus Nikotinfritt snus Original Portion Slim Portion Starkt snus Tobaksfritt snus Tuggtobak White Portion
Smak
Bergamotte Bär Citrus Dryck Frukt Honung Kaffe Lakrits Mentol Mint Nötter Tobak Vanilj Whisky Wintergreen Örter
Nikotinhalt
0mg 1-5mg 6-10mg 11-15mg 16-20mg 21-25mg 26-30mg 40-45mg
Ettan Original Portion
Det klassiska Original Portion snuset från Ettan med en traditionell snussmak
46 kr
Siberia White Dry Portion
Superstarkt snus från Siberia, snuset ger en intensiv snusupplevelse
42 kr
General ONE White Portion
General ONE i ett white utförande, kryddig och ljus tobakskaraktär
33 kr
Lundgrens Skåne White Portion
White portionssnus med en rik smak av tobak, barrskog och skogsbär
32 kr
Göteborgs Rapé ONE White Portion
Populärt White snus med en fylligare och fluffigare prilla, rik smak av citrus
33 kr
Ettan Lössnus
Det klassiska lättbakta och smakrika lössnuset från Ettan
57 kr
General Extra Stark Portion
General Portion i ett extra starkt utförande, intensiv smak av kryddig tobak
46 kr
General Xrange Strong White Large Slim Portion
Ett starkt vitt snus från General i slimmade prillor, inslag av citrus och bergamott
33 kr
General Portion
Det klassiska portionssnuset från General med en kraftig tobakssmak
46 kr
Lundgrens Skåne White Stark Portion
Nytt starkt vit-portionssnus från Lundgrens med en hög nikotinhalt
32 kr
Siberia White Dry Slim Portion
Superstarkt snus från Siberia i slimmat-format, snuset har en mintig karaktär
37 kr
LYFT Tropic Breeze Slim All White Portion
Tobaksfritt All-White snus från LYFT med en saftig smak av tropiska frukter
39 kr
on! Mint Mini Pouches
Tobaksfria mini nikotin pouches med en kort smakrelease och rik smak av mint
39 kr
General White Portion
Det klassiska white-portion snuset från General med lång smakrelease
46 kr
Röda Lacket Lössnus
Det traditionella lössnuset från Röda Lacket som har inslag av frukt
59 kr
Real White - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus
29 kr
General Lös
Det klassiska lössnuset från General med en kraftig och kryddig tobakssmak
57 kr
Kaliber + White Stark Portion
Ett starkt white portionssnus med en medelfyllig tobakskaraktär
26 kr
Real White Soft Mint Slim - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus
29 kr
LYFT Ice Cool Strong Mint Slim All White Portion
Tobaksfritt All-White snus från LYFT med en uppfriskande smak av mint
39 kr
Granit Strong White Large Portion
Kraftigt white-portionssnus med en kraftig smak av tobak och kryddor
25 kr
Lundgrens Norrland White Portion
Vitt portionssnus från Lundgrens med en mild tobakskaraktär och lång smak...
32 kr
Skruf Super White Slim Cassice #2
Skruf Super White Slim Cassice
39 kr
LYFT Winter Chill X-Strong Slim Portion
Tobaksfritt All-white snus från LYFT med en hög nikotinhalt, snuset ger en sta...
39 kr
Granit Original White Portion Large
Ett klassiskt svenskt snus med den traditionella tobakssmaken, lång smakrelease
25 kr
Kapten White Portion
Kapten White har en traditionell smak av bergamott och tobak med lång smakrelease
21.90 kr
Winter Portion - XQS
Nikotinfri & tobaksfri portionsnus
27 kr
Strong - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus
29 kr

Storlekar på Portionssnuset

Det finns olika storlekar på portionssnuset medans förändringen på lössnuset har varit minimalt de senaste 200 åren. Det originella portionssnuset grundar sig ur termen "Large" vilket innebär att prillan är större än de nya slimmade portionerna.

Large Portion

Som skrivet så är Large portionssnuset den originella prillan, den här storleken var den första att komma ut på marknaden, prillan känns matig och fyller ut läppen och levererar nikotin och smak på ett effektivt sätt.

Slim Portion

Slim Portion är en smalare variant och ger snusaren en bekväm och något diskret snus upplevelse, slim-snuset har en längre smakrelease och rinner mindre om man skulle jämföra mot Large-portionerna.

Super Slim Portion

En ny typ av portionssnus är det så kallade "Super Slim" som är ännu smalare jämfört mot Slim-portionerna och ger en mycket diskret känsla. Super Slim har samma egenskaper som "Slim" fast prillorna är smalare, snuset har en långvarig smak och nikotinupplevelse.

Mini Portion

Mini-portion är för snusaren som vill ha en diskret snus upplevelse, mini portionerna ligger väldigt diskret och bekvämt under läppen och har en minimal smakrelease.