Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Billigt Snus online

Snus online

Här hittar du ett stort utbud av billigt snus online, vi på cigge.se saluför ett stort sortiment av dom bästa snusmärkena på den svenska marknaden så att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Med snuset som vi saluför hoppas vi att kunna hjälpa människor att ge upp cigaretterna och övergå till en mer hälsosam livsstil. Vi har ändrat vårt koncept och om du vill läsa mer angående det kan du titta in här.

Snus i stor upplaga

Vi har tagit in i vårt sortiment det bästa snuset som finns på marknaden, du hittar vårt snus i vår web shop eller i någon av våra fysiska butiker till ett billigt pris. Snuset finns i olika varianter som t.ex. tobakssnus eller helt nikotinfria och tobaksfria snussorter till ett billigt pris, det finns även möjlighet att köpa snus online stock vis. Om du lägger din beställning online före kl. 4 så skickas din beställning samma dag och du har vanligtvis din order inom 1-2 dagar.

Nikotinfritt snus & tobakssnus

Du hittar även i vårt sortiment helt nikotinfritt & tobaksfritt snus från varumärket XQS och flera. Också som skrivet tidigare så vill vi erbjuda människor en hälsosammare livsstil, bort från tobakscigaretterna med vårt nya koncept Harm Reduction Company.

Snus - Ett effektivt sätt att sluta röka

Det finns många effektiva sätt att sluta med dom vanliga cigaretterna och att använda snus är ett av dom. Snus är en reducerad hälsorisk jämfört med vanliga cigaretter. Vi kan inte hävda att snusa är hälsosamt, men om man jämför snus och cigaretter så är snuset den mer hälsosammare livsstilen. Om du vill bryta helt från nikotin och tobak så kan du titta in våra nikotinfria & tobaksfria snussorter.

Vad är snus?

Snus är någonting speciellt som har funnits i norden sedan 1700-talet. På den tiden så var luktsnus mycket populärt och brukades av de finaste herrarna i landet, på den tiden så ansågs snuset som lyx och varje fin herre var utrustad med en fin snusdosa med små mästerverk utav guld eller silver. Lite intressant fakta att nämna om luktsnuset var att Napoleon Bonaparte var en storsnusare.

Snus är en fuktig tobaksblandning och snuset kan förekomma i både formen utav "lössnus" och "portionssnus". Snuset stoppas in under läppen och sedan frigörs smaken som i sin tur snappas upp utav slemhinnorna i munnen.

Vad är snus gjort utav?

Det svenska snuset är skapat utav noggrant utvalda tobakssorter, aromer, salter, vatten och fuktighetsbevarande ämnen, alla ingredienser som krävs för att skapa snus är godkända livsmedel och uppfyller alla krav.

Snuset från Swedish Match har noggrant valt ut sitt tobak till sitt snus, dom har lärt sig utav lång erfarenhet att de mest lämpliga tobaken att göra snus utav är Nicotiana Tabacum & Nicotiana Rustica, detta tobak har olika smak och egenskaper.

Aromämnen blandas i snuset för att ge snuset sin smak, som t.ex. till General snuset så används bergamott olja medans Göteborgs Rapé snuset skapas med lavendel och enbär för att ge snuset sin speciella smak.

Saltet är en viktig del utav snuset, saltet har två roller och uppfyller två funktioner, en viktig komponent i smakupplevelsen och sedan är saltet en konserverande funktion. Vattnet som blandas i snuset gör snuset färskt och fuktigt, snuset blandas även med propylen glykol som många användare utav elektroniska cigaretter känner till.

Svenskt snus

Snuset som vi snusar idag introducerades i början på 1800-talet och sågs som ett annat alternativ till tuggtobaken som då var en lyxig och dyr produkt medans snuset var billigare att tillverka och köpa. Under 1800-talets gång så dök det upp fler och fler snusfabrikanter som inriktade sig på att tillverka snus, några av de kända snusmärkena är Ettan, General och Göteborgs Prima Fint.

Snus säljs mestadels i Sverige, Norge & Danmark men det nya konceptet All White portion börjar bli mer populärt runt om i Europa, då det inte klassas snus är konceptet detsamma, man stoppar upp en prilla under läppen och njuter, fast tobaksfritt.

Snus används även i Amerika, när delar av den svenska populationen emigrerade till USA vid 1800-talet så tog sig de svenska emigranterna med sig sitt snus och det är därifrån snuset har fått rötter i USA.

Vad finns det för snus typer?

Det finns egentligen två stycken grenar inom snuset och det är lössnus som är den traditionella formen utav snus och sedan finns det de mer bekväma alternativet alltså portionssnus som kommer i formen utav en "påse", ett coolare ord för dessa påsar är "prillor".

Lössnus

Lössnuset är den originella formen utav snus och varje dosa väger ungefär mellan 40 till 50 gram och fördelen med lössnus är att användaren själv kan bestämma storleken på prillan, lössnus har en tendens att ha högre nikotinhalt och levererar en kraftigare smak än vanligt portionssnus som istället har en längre smakrelease och kan vara bekvämligt att snusa då man inte behöver baka snuset utan enkelt kan stoppa in prillorna under läppen.

Det är väldigt få lössnusare som kan konsten att baka en lössnus med bara en hand, den här konsten att baka en snus levande innebär att snusaren med en hand lägger upp en prilla under läppen, den här konsten kallas även att ta en "bonnsnus".

Kända varumärken som saluför lössnus utav hög kvalité: Ettan, Grov, General, Kronan

Portionssnus

Portionssnuset kan beskrivas som en liten påse som innehåller packad tobak, det finns olika versioner utav portionssnus - Original Portion och White Portion, original portionssnuset har en kortare smakrelease och brukar oftast ha en kraftigare tobakssmak än vit portionssnuset som har en längre smakrelease och inte en sådan kraftig smak.

Kända varumärken som saluför portionssnus utav hög kvalité: Siberia, Knox, LD, The Lab

Tobaksfritt snus - All White snus

Det tobaksfria snuset är ett relativt nytt typ av snus, det kritvita snuset är tillverkat av någon typ av växtfiber som t.ex cellulosa. Det tobaksfria snuset blir allt mer populärt då det är ett mer hälsosamt val, tillhör du den lilla procenten som snusar när du sover så kan du säga hej då till tobaksfläckarna på örngottet.

Populära snusmärken som inte innehåller tobak: LYFT, on!, ZYN, Skruf

Nikotinfritt snus

Det nikotinfria snuset är också ett hälsosammare val än tobakssnuset, det finns många olika smaker när det gäller nikotinfritt snus och i vårt sortiment så hittar du dem bästa varumärkena av snus som inte innehåller någon form utav nikotin, du hittar vårt nikotinfria sortiment här där vi erbjuder ett flertal olika snussmaker som inte innehåller nikotin.

Är snuset ett hälsosammare alternativ än rökning?

Det finns mycket forskning gällande detta och forskningen tyder på att snusning är det mer hälsosammare alternativet ställt emot cigarettrökning, med det nya All-white konceptet så är snusningen betydligt mycket bättre än rökning då snuset inte innehåller tobak vilket är en av de mest skadliga ingredienserna. Snuset är dock inte ofarligt och vi uppmanar ingen att börja med varken el-cigaretter eller snus om man inte har ett behov för det.

Hur mycket snusar svenskar per dag?

Som du säkert redan förstår så är detta en fråga som är mycket inviduell. Det finns stor-snusare som kör ett par dosor om dagen till dom som nöjer sig med bara några prillor per dag. Men den genomsnittliga snusaren i Sverige konsumerar mellan fyra och fem dosor snus eller nikotinportioner i veckan. Detta motsvarar ungefär en halv till lite mer än en halv dosa om dagen.

Påverkar snus träningen?

"Det finns alltså ingen anledning att sluta snusa för att få bättre kondition, men kroppen kan ändå påverkas genom andra effekter på hälsan, säger Frida Björkman, doktorand vid GIH."

Snus kan alltså påverka träningen, men effekterna kan variera beroende på flera faktorer, inklusive användarens allmänna hälsotillstånd och träningens natur. Här är några potentiella effekter av snus på träning:

  • Kardiovaskulär påverkan: Nikotin i snus kan öka hjärtfrekvensen och blodtrycket, vilket kan påverka kardiovaskulär träning och uthållighet. Detta kan vara särskilt märkbart under intensiv träning.
  • Blodflöde och syreupptag: Nikotin kan orsaka kärlsammandragning, vilket potentiellt kan minska blodflödet och syretransporten till musklerna. Detta kan påverka musklernas prestanda och återhämtning.
  • Hydrering och muntorrhet: Snus kan orsaka muntorrhet, vilket kan vara obehagligt under träning och kan påverka hydreringsstatus.
  • Fokus och koncentration: Vissa användare rapporterar att nikotin förbättrar deras fokus och koncentration, vilket potentiellt kan vara fördelaktigt i vissa träningsmiljöer.
  • Beroendeframkallande egenskaper: Nikotin är beroendeframkallande, och beroende kan påverka psykologiskt välbefinnande och motivation, vilket indirekt kan påverka träning och fysisk aktivitet.

Du kan läsa mer om ämnet och forskningen på snus och träning här 

Det är viktigt att komma ihåg att alla har en unik fysiologisk profil, och effekterna av snus på träningen kan variera från person till person. Det är också värt att notera att långsiktiga hälsoeffekter av snus fortfarande är föremål för vetenskaplig forskning och debatt.

Läs mer om Snus
Visa mindre

Filtrera

Varumärke
Ettan General Göteborgs Rapé Granit Kaliber Kapten KickUp Knox LD LEWA Lundgrens Offroad ONE Onico Qvitt Smålands Brukssnus Vårgårda Velo Zeronito
Typ av snus
All-white påsar Lössnus Minisnus Nikotinfritt snus Original Portion Slim Portion Starkt snus Tobaksfria nikotinpåsar White Portion
Smak
Bergamott Bär Citrus Frukt Ice mint Kaffe Lakrits Melon Mint Te Tobak Vanilj
Nikotinhalt
6-10mg 11-15mg 40-45mg
Strong - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 29.90 kr/st
Real White Soft Mint Slim - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 29.90 kr/st
Original Portion - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 29.90 kr/st
Real White - KickUp
Tobaksfritt & nikotinfritt portionssnus från KickUp
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 29.90 kr/st
Qvitt Salmiak Mini Portion
Nikotin & tobaksfritt minisnus med en distinkt smak av lakrits
269.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
32.90 kr/st 26.99 kr/st
Lewa Cola & Lime Portion
Lewa Cola & Lime - Det Nikotinfria alternativet! Nu med extra koffein!
399.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10-19 st 20+
43.90 kr/st 39.99 kr/st 45.90 kr/st
Qvitt Original Portion
Nikotin & tobaksfritt original portionssnus från Qvitt med en autentisk snussmak
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
35.90 kr/st 29.99 kr/st
Kapten White Portion
Kapten White har en traditionell smak av bergamott och tobak med lång smakrelease
259.9
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
27.90 kr/st 25.99 kr/st
Knox Karaktär Blue White Portion
Vitt snus med inslag av lavendel och citrus, lång smakrelease och varar länge
309.9
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 30.90 kr/st
Zeronito Melon Rush
Tobak- och nikotinfritt snus från Zeronito med en sötaktig melonsmak
209
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
24.90 kr/st 20.90 kr/st
Lundgrens Skåne White Portion
White portionssnus med en rik smak av tobak, barrskog och skogsbär
359.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
38.90 kr/st 35.90 kr/st
ONE Vit White Portion
Ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av bergamott och citrus
339.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
36.90 kr/st 33.90 kr/st
Offroad X White Dry Portion
Superstarkt white-snus med en skyhög nikotinhalt, kraftig mint / mentol smak
249.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
27.90 kr/st 24.90 kr/st
Smålands Brukssnus Lös
Fylligt lössnus med en mysig konsistens som är lätt att baka
439.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
45.90 kr/st 43.90 kr/st
LD Salmiak White Portion
Vitt portionssnus med en distinkt smak utav salmiak och lakrits
259.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
28.90 kr/st 25.90 kr/st
Qvitt Salmiak Portion
Nikotin & tobaksfritt snus med en tydlig smak av lakrits
299.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
35.90 kr/st 29.99 kr/st
Knox Portion
Klassiskt original-portion snus med en tydlig tobakskaraktär, kort smakrelease
309.9
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
33.90 kr/st 30.90 kr/st
KickUp Mixpack (5-Pack)
Mixpack från Kickup
Välj bland 5st smaker
kr
1+
169.50 kr/st
LEWA Äpple & Granbarr Portion
Tobaks-, nikotin- och sockerfritt snus från LEWA med en spännande smakkombinat...
399.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
43.90 kr/st 39.99 kr/st
Onico Original White Portion
Tobak & nikotinfritt portionssnus från Onico med en behaglig smak av citrus &am...
379.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
39.90 kr/st 37.99 kr/st
General Xrange Strong White Large Slim Portion
Ett starkt vitt snus från General i slimmade prillor, inslag av citrus och bergamott
339.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
36.90 kr/st 33.90 kr/st
Onico Pure White Slim Mint Portion
Nikotin & tobaksfritt snus från Onico med en rik smak av pepparmint
369.90
kr
Köp!
Info
1-4 st 5-9 st 10+
49.90 kr/st 35.90 kr/st 36.99 kr/st
LEWA Lakrits & Hallon Portion
Tobaks-, nikotin- och sockerfritt snus från LEWA med den klassiska smakkombinatione...
399.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10-19 st 20+
43.90 kr/st 39.99 kr/st 45.90 kr/st
VELO Breezy Mango Zero Nikotinfri Portion
Nikotinfritt snus från VELO med smak av mandarin, passionsfrukt och mango
399
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
41.90 kr/st 39.99 kr/st
Lundgrens Skåne White Stark Portion
Nytt starkt vit-portionssnus från Lundgrens med en hög nikotinhalt
359.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
38.90 kr/st 35.90 kr/st
LD 30 Original Portion
Original portionssnus med en klassisk tobakssmak
329.9
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
35.90 kr/st 32.99 kr/st
Ettan Original Portion
Det klassiska Original Portion snuset från Ettan med en traditionell snussmak
469.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
50.90 kr/st 46.90 kr/st
Kaliber + White Stark Portion
Ett starkt white portionssnus med en medelfyllig tobakskaraktär
269.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
28.90 kr/st 26.90 kr/st

Storlekar på Portionssnuset

Det finns olika storlekar på portionssnuset medans förändringen på lössnuset har varit minimalt de senaste 200 åren. Det originella portionssnuset grundar sig ur termen "Large" vilket innebär att prillan är större än de nya slimmade portionerna.

Large Portion

Large Portion

Som skrivet så är Large portionssnuset den originella prillan, den här storleken var den första att komma ut på marknaden, prillan känns matig och fyller ut läppen och levererar nikotin och smak på ett effektivt sätt.

Slim Portion

Slim Portion

Slim Portion är en smalare variant och ger snusaren en bekväm och något diskret snus upplevelse, slim-snuset har en längre smakrelease och rinner mindre om man skulle jämföra mot Large-portionerna.

Super Slim Portion

Super Slim Portion

En ny typ av portionssnus är det så kallade "Super Slim" som är ännu smalare jämfört mot Slim-portionerna och ger en mycket diskret känsla. Super Slim har samma egenskaper som "Slim" fast prillorna är smalare, snuset har en långvarig smak och nikotinupplevelse.

Mini Portion

Mini Portion

Mini-portion är för snusaren som vill ha en diskret snus upplevelse, mini portionerna ligger väldigt diskret och bekvämt under läppen och har en minimal smakrelease.