Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

OM E-CIGARETTER

E-cigaretter har många fördelar till varför det är ett bättre alternativ till rökning.

 • VAD ÄR EN E-CIGARETT?
  E-cigarett

  Svar: Skillnaden på en e-cigarett och en traditionell cigarett är att cigaretten producerar rök och förbränner medans en e-cigaretter producerar en ånga och förångar istället för förbränner. En E-cigarett består utav en tank som håller en e-vätska och ett batteri som förångar e-juicen i tanken till en ånga. Med e-cigaretten kan man få samma känsla av att röka fast slippa få tjära, kolmonoxid och från 3000–4000 andra kemikalier. Det producerar en ånga istället som liknar rök men är en vattenånga som luktar gott och inte sätter sig i kläder, hår eller inomhus. Ångan har inget passivt i sig så du skadar ingen omkring dig förutom att ångan luktar gott! Att använda e-cigg kallas för att "vejpa", från engelska "vape" dvs dra i sig ånga "vapor". "Vejpa" blev ett svensk nyord 2015!

 • ÄR ECIGG TILL FÖR ATT SLUTA RÖKA?
  Svar: E-cigg är till för att avvänja rökning eller helt sluta röka. Självklart är ecigg till för sluta röka men kan även användas med rökning som tillfällen i bilen, inomhus eller jobbet där man inte kan röka vanligtvis.
 • FÅR MAN SAMMA KÄNSLA AV ATT RÖKA SOM MED E-CIGG?
  Svar: Att ta ett bloss från en e-cigg liknar väldigt mycket känslan av att ta ett bloss av en cigarett. Många blir förvånade av hur likt det blir ett halsbloss att man får ”Rivet” som styrs av vilken nikotin styrka man använder sig av i e-juicen samt av blandningen av vegetabiliskt glycerin och propylenglykol i vätskan med. Det många blir överraskade av är att det smakar riktigt gott och vill man ha något som liknar tobaks smaken så finns det e-juicer som liknar olika tobaks sorter.

  Kanske vill du förstå dig på vad ordet vape betyder? läs då mer här.
 • VARFÖR E CIGG?
  Skillnaden mellan en e cigg och en traditionell cigarett ligger i att el-ciggen avger ånga istället för rök. Omgivningen, och du själv, slipper skadlig kolmonoxid och tjära. Det finns e-juice med och utan nikotin - du väljer.
 • HUR FUNKAR DET?
  E-cigaretter drivs av batteri och består av en förbrännare samt en behållare med smaksatt vätska, som kallas e-vätska eller e-juice. Förbrännaren hettar upp din valda ejuice, och det bildas ånga. Du drar i dig ångan, som har en smak men i princip är luktfri - en viktig skillnad jämfört med traditionell rökning. Utbudet när det gäller ejuice/evätska är mycket stort, och vi på cigge.se har en bra variation när det gäller smaker - med eller utan nikotin. Bläddra runt bland våra smaker som finns här. Tyngdpunkten ligger på premiumvarumärken, som du hittar här.
 • HUR KÄNNS OCH SMAKAR E-CIGG?
  När du tänder en e-cigarett känns det nästan som att röka en analog cigarett av papper och tjära. Du får en rökkänsla, med det speciella rivet i halsen. Exakt hur mycket riv du känner beror på mängden nikotin och sammansättningen av vegetariskt glycerin och propylenglykol som finns i ejuicen. Du känner också en smak, beroende på vilken e-juice du själv har valt. Skillnaden ligger i att det inte kommer någon stinkande rök som sticker i ögonen och stör omgivningen. Ångan är doftfri i de flesta fall, men det finns några smaker som har en svag doft i några få sekunder när du blåser ut. För dig som rökt ”vanligt” kan klassisk tobakssmak vara en bra start. Testa till exempel denna från oss. Men vi rekommenderar absolut att du experimenterar med smakerna hos oss. Kanske finns det en favorit som väntar på att bli upptäckt.
 • KAN MAN ANVÄNDA E-CIGG INOMHUS?
  Du kan använda din e-cigg i hemmet, i bilen eller var du vill. Det märks ingenting i luften, och sätter sig inte i kläderna, i håret eller på fingrarna. Du slipper missfärgade tapeter och tak, och inte heller får du de typiska gula tänderna som klassisk rökning kan ge. E-cigg är dessutom säkrare än vanliga cigg, då det inte är någon eld och därmed ingen brandfara involverad. Kort och gott är elektroniska cigaretter från cigge.se ett fräscht, bekvämt och säkert alternativ med en stor smakvariation som klassiska cigaretter näppeligen kan matcha. Det faktum att du kan röka var som helst är naturligtvis förenat med en härlig frihetskänsla, i en värld där varken restauranger eller andra offentliga inrättningar vanligen tillåter rökning.
 • JAG VILL SLUTA RÖKA - ÄR EL-CIGG ETT BRA VAL?
  E-cigg och vape

  Eftersom det finns nikotinfria alternativ vad gäller evätska kan el-cigaretter vara en bra övergång till ett rökfritt liv. Syftet med e-cigg är dock inte rökavvänjning, utan att vara en ersättning eller ett komplement till traditionella cigaretter. Det är kul med alla olika smaker på e-juice, det är gott och det är ett alternativ som innebär att du kan röka fritt istället för att anpassa dig till rökfritt. El-cigg är ett alternativ till traditionella cigaretter, eller ett komplement för att röka mindre. För mer tips om att sluta röka kan du hitta här.