Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

KÖPVILLKOR

 • 1. Åldergräns
  Personer som är under 18 år får inte handla E-Cigarettprodukter eller andra tillbehör som bomull och coils på cigge.se. Om vi upptäcker att en minderårig försökt göra en beställning kontaktar vi målsman per brev eller telefon. Vi har ett system som med manuella och rutinmässiga kontroller gör det mer eller mindre omöjligt för en minderårig att få dessa varor via vår tjänst. Beställning i annan persons namn (urkundsförfalskning) polisanmäls. Varje order granskas manuellt för högsta säkerhet, och vid misstanke om oegentligheter förbehåller cigge.se sig rätten att neka köp. Innan ett nekande om order efterfrågar vi alltid personnummer. Kan kompletterande uppgifter inte fås, nekas beställningen omedelbart eller inom en vecka från det att vi inte fått svar. Om minderårig genomfört förskottsbetalning via direktbetalning eller kortbetalning kommer pengarna att betalas tillbaka på det belastade kontot. 
 • 2. Pris
  Alla köp sker i svenska kronor (SEK). I priserna ingår alltid skatt och moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som cigge.se inte råder över, t ex förändrade skatte- eller momsförhållanden. Avgift för frakt tillkommer enligt aktuell tariff, och i kassan ser du alltid det totala priset. Alltid fraktfritt inom Sverige vid order överstigande 499 kronor (SEK). Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer. 
 • 3. Köp
  I samband med beställning skickar cigge.se en preliminär orderbekräftelse per e-post. Den preliminära orderbekräftelsen genereras automatiskt av vår databas utan manuell översyn. Avtal om köp träffas först efter att cigge.se kontrollerat köparens ålder samt korrigerat eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. 
 • 4. Leveranser
  Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar inom Sverige. Beställning före kl. 15.30 (helgfri vardag) skickas vanligtvis samma dag, annars skickas beställningen nästföljande vardag. Det kan hända att vissa varor för tillfället är slut. I dessa fall kontaktar vi dig via e-post eller telefon. Alla beställningar skickas normalt med Posten. Vid leveransförsening i mer än 5 dagar bör du vänligen kontakta cigge.se. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi gör alltid vårt absolut bästa för att fullfölja din beställning. Ersättning utgår inte vid en eventuell Force majeure. Mer information under fliken Frakt & Leveranstid.

  FORCE MAJEURE

  I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 • 5. Transporttillfället
  Vi står för transportrisken från vårt lager till ditt ombud i Sverige, som vi skickat din beställning till. Till exempel om ditt paket skulle komma bort, vara skadat eller sakna varor ersätter vi dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss, till exempel när du vill byta ut varor. 
 • 6. Delad order
  Skulle någon av artiklarna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än övriga artiklar kan vi i vissa fall dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den överenskomna ursprungliga frakten. 
 • 7. Betalning

  Alla våra betalningar sköts av Klarna

  Vid fakturabetalning gäller alltid minst 14 dagars betalningstid (se fullständiga villkor från Klarna här)

 • 8. Ej uthämtat paket
  Om du inte hämtar ut ditt paket hos ditt postombud inom liggetiden (14 dagar) debiteras du en frakt- och administrationsavgift på 150 kronor.
 • 9. Garanti

  Upp till 12 månaders garanti gäller på all hårdvara förutom förbrännare/coils eller E-juice. Det är mycket viktigt att du som kund behåller original lådorna på hårdvara du köpt. Då det finns koder på alla lådor som vi måste ha för reklamera produkten. 

  Observera att en e-cigaretter och tillbehör kan ha begränsad hållbarhet, även under normal användning och att denna period kan förkortas genom överdriven eller felaktig användning. Det är din plikt att ange och efter krav visa hur felen märks eller förekommer.

  Vi garanterar att allt snus vi säljer inte ska ha kortare datum än 2 veckor på lösa dosor och 4 veckor på stockar. Om du fått snus som är kortare datum än 2 veckor på lösa dosor eller 4 veckor på stockar, maila till våran mail support på support@cigge.se

 • 10. Reklamationsrätt

  Viktig information: Vid alla typer av reklamationer måste du uppvisa ett faktiskt fel. Behåll därför den defekta produkten, kasta eller bruka den inte. Släng inte originallådan då den har koder som måste uppges till tillvekaren, har du inte lådan kvar så godkänns inte reklamationen. Har man inte kvar originallådan har cigge.se rätt att göra ett värdeminskningsavdrag med upp till 100% av varans värde vid intagning för reklamation.

  Du som  konsument har enligt Konsumentköplagen (SFS 2022:260) rätt att reklamera varor som är felaktiga under förutsättning att felet uppstod inom tre (3) år från att varan avlämnats till dig och att du meddelat Cigge.se om felet inom skälig tid efter du upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Vad som anses vara inom skälig tid bedöms från fall till fall och avgörs med hänsyn till varans beskaffenhet men reklamation som görs inom två (2) månader från att det felet upptäcktes anses alltid vara inom skälig tid. Om du önskar reklamera en vara ska du kontakta vår support så snart som möjligt.
  Observera att en e-cigaretter och tillbehör kan ha begränsad hållbarhet, även under normal användning och att denna period kan förkortas genom överdriven eller felaktig användning. Det är din plikt att ange och efter krav visa hur felen märks eller förekommer.
  Det är naturligtvis ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte uppstått i samband med felanvändning av dig som kund.
  Observera dock att atomizer/clearomizer är förbruksvaror, det kan inte förväntas att dessa ska hålla för evigt och de täcks därför inte av garantin.
  Bifoga en kopia av fakturan/ordernummer som bevis för att produkten köps från cigge.se. Vid en godkänd reklamation betalas ersättning ut för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen.

  Observera: Vi tar ej emot returer som skickas som rek. paket eller mot postförskott, då vi ej har möjlighet att utkvittera dessa. Vi tar ej ansvar för bristfällig emballering i samband med retur av varor och det kan EJ rekommenderas att returnera varor i papperskuvert.

  Det är mycket viktigt vid returer men extra viktigt vid reklamationer att man packar ordentligt samt ser till tömma vätskor och slå av maskiner så det inte skadas under transport. Skulle man inte följa något av detta och vi får det skadat eller läckage av vätska osv så kommer inte reklamationen godkännas.

  För att ett avtal ska kunna ingås är nedanstående information nödvändig:

  • Namn

  • Adress

  • Telefonnummer

  • E-mailadress

  Personupplysningar registreras med det ändamål att kunna leverera varan till dig. Personupplysningarna registreras hos cigge.se och sparas i fem år, därefter försvinner upplysningarna. Vid insamling av personliga upplysningar via vår hemsida säkrar vi att du alltid är införstådd med. Information angiven till cigge.se vidarebefordras eller säljs inte vidare till någon tredje part och vi registrerar inga känsliga personuppgifter.


  Detta gäller från och med 1/5-2022

 • 11. Ångerrätt och Retur

  Det beviljas 14 dagars ångerrätt, under förutsättning att varan är oanvänd eller obruten. Omkostnader kring frakt på originalordern och returen står kunden själv för (du kan hitta våran Ångerblankett här Reklamationer & returer Detta gäller från det då du som kund meddelat ånger om varan. Ångerrätten kan dock bara utnyttjas så länge varan är i samma skick och mängd som vid leverans. Skulle varan inte vara förpackad väl vid retur av ångrad vara har cigge.se rätt att göra ett värdeminskningsavdrag med upp till 100% av varans värde. Vid köp av E-cigaretter hos cigge.se är originalförpackningen alltid en viktig del av varans värde. Önskar du använda dig av ångerrätten ber vi dig att skicka ett mail till vår kundservice på Support@cigge.se. Kontakta oss med ordernummer och beskrivning på att du vill ångra ditt köp. Blir varan skadad eller försämrad på grund av bristfällig förpackning förlorar du som kund ångerrätten. Återbetalning vid ångerrätt sker inom 14 dagar efter mottagandet av returen utan dröjsmål med samma medel som den ursprungliga betalningen (om inte annat önskas). Återbetalningen sker fortast möjligt via överföring till din bank när cigge.se har kontrollerat att din tillbaka skickade vara lever upp till våra returneringsstadgar.

  Observera: Vi tar ej emot returer skickade som reklamation.

 • 12. Sekretess & säkerhet, personuppgifter
  När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter så som namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla bästa möjliga. cigge.se kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part (annan person, eller annat företag). I de fall där vi misstänker ett minderårigt köp, kontaktas du alltid per e-post och vi begär ditt fulla personnummer. Ditt personnummer sparas hos oss och vi använder det för att verifiera att du som köpare är myndig.
 • 13. Cookies (kakor)
  En cookie är en textfil som skickas ifrån en websida, t.ex. vår (www.cigge.se) till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra inloggningsinformation samt Din Varukorg när du surfar runt hos oss mm. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig. Har du övriga frågor gällande villkor och lagar så kan du besöka konsumentverkets hemsida Hallå konsument (Öppnas i nytt fönster)
 • 14. Tvist
  Vår målsättning är alltid att göra dig så nöjd som möjligt. Skulle vi mot förmodan hamna i en tvist följer cigge.se alltid allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
 • 15. Varors beskaffenhet
  Trots att vi gör allt vi kan för att informationen på cigge.se skall vara så korrekt som möjligt i hänseende till bild, beskrivning och övrig information om produkten, kan ibland varors beskaffenhet skilja sig i verkligheten. Innehållet skall dock alltid vara det samma som det som beställdes.
 • 16. Rabatter och erbjudanden via sms och e-mail
  Alla som handlar hos cigge.se kommer att starta en prenumeration på cigges nyhetsbrev som innehåller rabatter och erbjudanden. Vill du inte ha dessa, kan du själv i kassan under fliken "Rabatter / Erbjudanden" bocka ur detta. Vill du senare avsluta din prenumeration finns det en länk i nyhetsbrevet där du kan avsluta prenumerationen. För att avsluta din prenumeration via sms, följ instruktionerna i smset. Om du vill ha hjälp med att avsluta prenumerationen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på support@cigge.se.