Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vi går mot varmare tider!

Visst är det härligt när solen tittar fram och snön smälter bort, vi går mot varmare tider vilket känns helt underbart! Känslan man får när varmt väder står på glänt är helt obeskrivlig, dock så händer det för många att även röksuget tittar fram.

När sommaren är på gång så är det ingen nyhet att folk börjar med cigaretter igen, idén med det här inlägget är att försöka hjälpa så många människor som möjligt att välja bort tobakscigaretter igen. Är man vilsen och känner att man behöver motivation och hjälp att stå emot röksuget så kan du testa några enkla metoder som är kända för att minska röksuget:

  1. Nikotin-tuggummi
  2. Dricka ett glas vatten
  3. Borsta tänderna
  4. Ät en frukt (helst en sur)

Om man har lyckats sluta att röka cigaretter och röksuget tittar fram så kom ihåg varför du från första början slutade att röka cigaretter, om du är en rökare i dagens läge men har bestämt dig för att sluta så skriv ner på en lapp med punkter på varför du vill sluta röka, och när väl röksuget tittar fram så kan du ta fram den lappen som påminner dig om just varför du valde att sluta röka. Fimpa ciggen och #staystrong!

Elektroniska cigaretter

En annan lösning för att minska ner nikotinintaget och bli rökfri är elektroniska cigaretter, det finns el-cigaretter som är skapade för att efterlikna känslan man får när man röker cigaretter, d.v.s. själva rivet i halsen & själva "suget". Elektroniska cigaretter är en alternativ lösning för dig som vill sluta röka och välja en hälsosammare livsstil. Det är dock inte 100% hälsosammare med e-cigaretter men är ändå en förbättring om man skulle jämföra mot tobakscigaretter. Vi har även gjort ett inlägg som berättar för dig vad som händer med din kropp när du väl slutar röka.

Om man sedan länge har tittar runt på elektroniska cigaretter men aldrig fattat beslutet om att köpa en vape så kan vi starkt rekommendera dig att gå till din närmaste e-cigg butik eller besöka första bästa webbshop som säljer e-cigg, hjälp dig själv att bli fri från röktobaken med elektroniska cigaretter, om ditt mål är att bli helt nikotinfri & rök/ångfri så är el-cigg en bra lösning. Vill du läsa mer angående elektroniska cigaretter så kan du klicka in här.

Ny lag gällande rökning & vejpande på uteserveringar

Den 11 december så debatterades det i riksdagen om den nya tobakslagen, att röktobak är ett folkhälsoproblem var alla partier överens om. Rökningens skadeverkningar kostar i dagens läge 31,5 miljarder svenska kronor per år, minst 10 000 dödsfall och 100 000 människor som blir sjuka av rökrelaterade sjukdomar. Beslutet klubbades igenom och den 1 Juli 2019 så kommer den här lagen att träda kraft vilket förbjuder människor att bruka cigaretter & elektroniska cigaretter på uteserveringar.

Om den här lagen kommer att hjälpa människor att sluta röka kan debatteras, men det är fortfarande ett steg emot en rökfri omgivning där passiv rökning inte är en grej.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: g4TTjE (motverkar spam)
Inga kommentarer