Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Hur byter jag coil på en vape? Här får du info!

Om man är en ny användare utav elektroniska cigaretter och det är första gången man ska byta coil så kan det verka klurigt att byta ut sin coil till en ny förångare, vi kommer i det här inlägget gå igenom hur man byter en coil och när det rekommenderas att byta ut sin coil till en ny. Vi börjar lite lätt med att förklara vad en förångare är för något.

Vad är en coil?

Det finns många namn på en coil som förbrännare, brännare, förångare, man får själv bestämma vilket ord som passar bäst. Även om en coil kallas för brännare så är det viktigt att veta att en coil inte bränner någonting utan endast förångar, så det är lite lustigt att den här termen "brännare" har etablerat sig i vape samhällen.

Åter till vad en coil är för något så är det coilens uppgift att förånga e-juicen så att ånga kan skickas ut genom munstycket och skapa ett smakrikt moln. En coil kan se olika ut men dom har alla samma egenskaper, och det brukar finnas olika ohm-tal på coilsen tillhörande el-cigaretten så att användaren kan variera sitt vejpande.

När bör jag byta coil på min e-cigg?

Vi brukar rekommendera till våra kunder att byta ut coilen efter 1-2 veckors vejpande, men det skiljer sig till person till person då vi alla vejpar olika mycket, men på ett ungefär efter en till två veckors vejpande eller när man märker en reducering i smakproduktion, man bör också byta ut sin coil om den börjar läcka eller om det smakar bränt.

Vi har skapat ett blogginlägg där vi tipsar om vad du kan göra för att undvika att bränna din coil och uppleva en bränd smak, som t.ex hur man primar sin coil innan användning utav e-cigaretten. Läs mer här

Hur byter jag coil på en vape?

Att byta coil på sin vape är väldigt lätt och kräver ingen raketforskningsutbildning, det skiljer sig dock från e-cigg till e-cigg då designen är olika, men om vi ska ta några exempel från el-cigaretter som vi säljer i vårt sortiment så kan man få ett bättre begrepp på hur det går till.

Vi kan ta en av vår mest populäraste e-cigaretter och förklara hur det går till att byta coil på just den e-ciggen:

ego aio 10th anniversary skiss

Den här e-cigaretten är som skapad för den nya vejparen, den är mycket enkel att byta coil på då det är en "All in One" e-cigg, vad som menas med det är att allt är inbyggt i ett, alltså att vätskebehållaren sitter i själva e-ciggen. Vi har ritat upp en skiss på alla löstagbara delar det finns på e-ciggen så att man enkelt kan se alla komponenter.

Med den här e-ciggen så behöver man endast skruva av toppen och man har åtkomst till vätskebehållaren där coilen sitter installerad, det rekommenderas att hälla ut e-vätskan som befinner sig i vätskebehållaren och göra rent tanken när man ändå har skruvat av toppen. Vill du läsa mer angående hur du gör rent din e-cigarett? Klicka här

När man har hällt ut e-vätskan så behöver man endast lossa på den gamla coilen och ta fram den nya och installera, ett tips är att skruva coilen fram och tillbaka så att man känner att den tar gäng, om coilen gängar fel så kan det hända att e-cigaretten börjar läcka vätska.

avancerad e-cigarett

Det finns avancerade el-cigaretter där man får lov att skruva på tanken på el-cigaretten, dessa e-cigg tankar har en annan uppbyggnad än vanliga "AIO" tankar, men principen är den samme, man skruvar av toppen och i vanliga fall lossar på glaset och O-ringen som tätar och förhindrar att tanken läcker e-vätska och sedan är det bara att skruva på den nya coilen och sätta tillbaka alla delar som dom satt.

OBS! När man har installerat en ny coil så rekommenderar vi starkt att du antingen "primar" din coil eller häller i e-vätska i tanken och låter e-cigaretten vara i minst 10-15minuter för att coilen ska hinna suga åt sig e vätskan.

Vi hoppas med det här inlägget att vi har svarat på dina frågor och funderingar och hjälpt dig så att du nu kan byta ut din coil på din vape, har du vidare frågor så kan du kontakta oss via telefon eller via mail, vi finns alltid här för dig!

/Dina vänner hos cigge

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: JEXtLr (motverkar spam)
Inga kommentarer