Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

X-Gamer - Energitillskott, Shotz och Tubz!

X-gamer tubz, shotz, shaker och energipåsar är ett helt nytt tillskott på cigge. Det är produkter som lirar bra med våran linje, att kunna erbjuda alternativ till redan etablerade produkter. X-gamer är något vi verkligen tror på.

X-gamer riktar in sig till gamers, aktiva människor och till dom som behöver något extra i vardagen. Alla X-gamers produkter innehåller koffein och taurin men även viktiga mineraler och vitaminer. Genom att använda X-gamer får du inte bara energi från dess aktiva ämnen, du tankar också din kropp med nyttiga mineraler
Att använda X-gamer är en stor fördel ekonomiskt jämfört med att dagligen köpa energidrycker. 

Klicka på länkarna nedan för att skickas ned på sidan om du vill läsa mer om X-Gamer och dess innehåll och hur det påverkar dig:

X-Gamer Tubz

X-gamer Tubz kommer i burkar, så kallade "Tubz" à 600g. En tubz räcker ca 60 serveringar. En servering (10g) ger dig en rejäl energikick och ökat fokus. X-gamer Tubz innehåller massor av viktiga mineraler och vitaminer. Innehåller Koffein, Taurin, Vitamin B6 och B12.

X-gamer Tubz

X-Gamer Shotz

Shotz från X-gamer är samma innehåll som Tubzen. 1 påse innehåller 10g och är alltså 1st servering. Ökat fokus, ökad vakenhet och bättre koncentration. Sylvassa reflexer och alerta beslut. Gör som E-sports proffsen och drick X-gamer!

Shotz

X-Gamer Pouches

Energipåsar från X-gamer. Smakrika och mycket välgjorda portioner. Fullpreppad med koffein. Nikotin och tobaksfritt. Innehåller 50mg koffein / servering

Pouches
 

Taurin

Taurin är ett tillskott / aminosyra som din kropp själv producerar. Det kan dock vara fördelaktigt att använda taurin i ett uppiggande syfte. Taurin reglerar mineralbalansen i din kropp och skyddar cellerna från oxidativ stress och sägs även ha vissa antioxidativa egenskaper. Mineraler och dess balans är super viktigt för att ha en fungerande och funktionell kropp.

Många mineraler och mängden vatten du dricker hjälper dig med musklernas kontraktion och avslapnning. Det finns tecken på att taurin även hjälper och intergrerar med glycinerga systemet, glutamat och GABA. Taurin verkar också fylla viktiga regleringar av hjärnan. Förenklat kan man påstå att taurin är involverad i kroppen muskel och energianvändning.

Effekter av Taurin

Taurin bidrar till en ökad vakenhet och behandling av trötthet och muskler. Man kan se, via forskning, en snabbare återhämtning och mindre oxidativ stress i muskelvävnaden. Stuider har gjorts på prestationen hos atleter inom konditionsidrotter och bodybuilders med en (1) dos taurin med positiva effekter. Musklerna klarade en större belastning före kontraktionerna än utan taurin. Slutsatsen man kan dra av det är att musklerna kan upprätthålla en större stress under en längre period med taurin, än utan.

Taurin har en stor potential när det gäller prestation. Man kan se effekter på löpare som använt taurin innan träningspass, hastigheten ökade samtidigt som hjärtfrekvensen var densamma. Taurin har också effekter som tycks hjälpa till vid återhämtning tack vare sina antioxidanta effekter så förbättrar taurin kroppens egna respons vid återhämtning.

Är Taurin farligt?

Det finns idag ingen forskning som stödjer att dom mängder som finns i livsmedel och energidrycker kan skada hälsan.

 

Koffein

Koffein är ett av världen mest använda ämne. Koffein kan motverka trötthet, ge dig ökad koncentration och bättre fokus. Koffein finns naturligt i kaffe, tè, guarana, matè och mörk choklad. Koffein finns också tillsatt i energidrycker och en del läsk.

Hur påverkar koffein kroppen?

Koffein påverkar kroppen på flera olika sätt. Koffein är ett centralstimulerande ämne som gör dig pigg och alert. Mer specifikt så stimulerar koffein området i hjärnan som reglerar uppmärksamhet och koncentration. Effekterna varierar från person till person och man reagerar annorlunda på användandet av koffein. Koffein har inte bara positiva effekter utan ska intas med försiktighet, koffein kan ge dig fysiska bieffekter vid överdosering

Koffeinhalter i energidryck vs kaffe

Det skiljer sig givetvis åt från produkt till produkt. Vi har samlat en generell lista från läkemdelsverket med koffeinhalt per enhet:

  • Kaffe, Bryggt - 44.5mg per dl
  • Te, Svart - 22mg per dl
  • Energidryck - 32mg per dl
  • X-gamer - 50mg per dl 
 

Vitaminer & Mineraler i X-gamer

X-Gamer innehåller inte bara koffein och taurin utan ett antal andra viktiga mineraler, såsom Niacin, Vitamin B5, Vitamin B2, Vitamin B6 & Vitamin E

  • Niacin - Behövs för att bryta ner protein, kolhydrater och fett. Hjälper till att hålla huden frisk.
  • Vitamin B6 - Är nödvändigt för proteinomsättningen och har betydelse för nervernas funktion
  • Vitamin E - Skyddar vävnader
  • Vitamin B12 - Nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och nervsystemet. Hjälper till vid bildning av röda blodkroppar
  • Vitamin B5 - Viktig för kroppen omsättning av fett och kolhydrater


All information och uppgifter är hämtade från Läkemedelsverket

/
happy vejping cigge crew!

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 7eUJfK (motverkar spam)
2 Kommentarer
#2
markus
hej kommer de fler smaker av xos koffein ?
2023-04-27 @ 00:48:30
#1
markus
hej kommer de fler smaker av xos koffein ?
2023-04-26 @ 23:24:41