Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Mentolcigaretter försvinner - men inte E-juice & snus

Mentolcigaretter kommer den 20 Maj 2020 att försvinna ur sortimentet hos tobakshandlare runt om i Sverige. Den 6e April så röstade riksdagen igenom att förbjuda alla smaksatta cigaretter samt rulltobak i Sverige, resultatet av detta beslut så kommer att all försäljning av smaksatta cigaretter & rulltobak att upphöra den 20 Maj 2020.

Försäljning av E-juice & snus kommer däremot inte att upphöra.

Varför försvinner mentolcigaretter?

Regeringen har beslutat att alla smaksatta cigaretter riktar sig mot ungdomar och lockar in dem i ett nikotin & tobaksberoende, enligt statistik så är det en hög andel ungdomar som förbrukar mentolcigaretter, därav har regeringen fattat detta beslut.

Vår synpunkt på det här är mycket positivt då det kan uppmana rökare att lägga ifrån sig cigaretten och sluta röka cigaretter för gott vilket är mycket positivt för den allmänna folkhälsan.

Tweet

 

Gabriel Wikström som är Sveriges minister för folkhälsa, sjukvård och idrott gjorde ett välkomnat inlägg på sociala medier där han hurrar för att viktiga åtgärder görs för att minska rökningen.

Försäljning av smaksatt E-juice & Snus slopas inte

Försäljningen av E-juice & snus som innehåller smaken av mentol / mint slopas inte, detta är också någonting som vi på cigge ser positivt på då dessa produkter kan hjälpa tobaksrökaren att hitta ett mer hälsosammare alternativ till tobakscigaretter.


 

Hur ser du på detta? Vad är din åsikt om att mentolcigaretterna kommer att förbjudas den 20 Maj?

/dina vänner på cigge.se

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XWErkf (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Dusanne
Idiotiskt jävligaste dummaste förbudet
2020-06-10 @ 11:51:00