Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Information om tråd och coils till RDA/RTA/RDTA

När man vill gå ett steg längre med sin vejping så hamnar man tillslut vid det här med att bygga dina egna coils och byta bomull själv.

Det kan verka avancerat till en början men ge det några försök så kommer det flyta på, skulle du behöva hjälp så får du gärna kika in i någon av våra fysiska butiker och prata med personalen där.


Det finns olika coils och trådar, olika material och olika storlekar, vi ska gå igenom det mesta i det här inlägget och vi börjar med Kanthal förkortat KA1.


Kanthal tål väldigt hög värme och har lite högre resistans vilket är väldigt bra om man ska börja göra egna coils till sin vejp. Kanthal är ganska hårt om man jämför med SS316L och N80 som vi kommer till senare.

kanthal tråd


Kanthal är väldigt bra att börja med om man ska göra egna coils, lätt att hantera och perfekt för nybörjare då Kanthal är svårare att bränna av.

När man gör coils så är det bra om man har verktygen för det, en coil-jig, avbitartång och tråd, har man inte tillgång till en coil-jig går en skruvmejsel bra, det finns olika verktygskit för att göra egna coils, vi har verktygskit med allt man behöver för att göra egna coils och byta bomull.

vape toolkit

Nichrome80 (N80) är den tråden som är populärast bland vejpare pga sin korta upphettningstid och låga ohm (resistans).
N80 är en legering med 80% nickel och 20% chromium, det är en legering runt tråden som då gör att det inte utsöndrar nickel och du undviker att bli förgiftad av nickel.

SS316L är rostfritt stål, är populärare bland vejpare som vill använda sig av temperaturkontroll läget (TC)  på sin mod, SS316L går att använda i watt läget också då upphettningstiden är väldigt kort.

Det finns många olika sorters coils, vanliga coils av rundtråd, Twisted, Clapton, Fused Clapton, Alien och ännu fler.

coil tråd

Vanlig rund trådscoil, väldigt bra att börja med då dessa är billigast att göra då man kan öva mycket och gör man fel så gör det inte så ont i plånboken.

twisted coil

Twisted coil, är 2st trådar som är tvinnade, den här typen av coil ger lite mer smak än vanlig rundtrådscoil och är fortfarande ganska billig att göra.

clapton coil

Clapton har 1st kärntråd med en tunnare tråd lindad runt sig, det kallas yttertråd. detta gör att coilen producerar mer ånga och mer smak, coilen klarar av högre watt än vanliga rundtrådscoils.

fused clapton coil

Fused Clapton består av 2st eller fler kärntrådar, med en tunn yttertråd lindad runt sig, i dagens läge är det vanligast med 3st kärntrådar. Dessa coils är gjorda för att producera mycket ånga, mycket smak och klara av hög watt.

alien coil

Alien coils består av 2st eller fler kärntrådar, vanligast är 3st kärntrådar, yttertråden är vågig som ni kan se på bilden, detta tar lite tid att göra och därför kostar dessa coils lite extra, man måste först göra en Clapton coil, ta ut kärntråden, töja ut yttertråden och sedan linda den runt 3st kärntrådar vilket kräver mycket koncentration av personen som gör coilsen.

Det blir väldigt bra smak och ångproduktion från dessa coils och dom klarar även väldigt hög watt.

Att veta vilken eller vilka coils som passar dig är svårt att veta, vejpar du MTL eller DL?

För MTL så rekommenderar vi vanliga rundtrådscoils, Twisted coils eller Clapton coils, man kan använda mer avancerade coils om man vill men då måste man ha väldigt små coils.

För DL så kan man använda vad man vill, vi rekommenderar att börja med rundtrådscoils när man lär sig att bygga i en RDA/RTA/RDTA för att sedan använda mer och mer avancerade coils, detta gäller även MTL RDA/RTA.
Prova dig fram tills du hittar något som fungerar för dig.

Vi har ofta fått frågan om vilken watt man ska använda när man har en RDA/RTA/RDTA, det bestämmer man helt själv, du kommer att hitta vilken watt som passar för just dig och e-juicen du använder, e-juicen kan smaka olika beroende på vilken/vilka coils du använder och vilken watt du använder, vissa e-juicer kanske smakar väldigt mycket och väldigt bra med vissa coils och en speciell watt medans vissa coils och inställningar inte faller dig i smaken.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mSqq3p (motverkar spam)
Inga kommentarer