Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Information om dödsfallen i USA

Dödsfall från vaping har den senaste tiden uppmärksammats på nästa alla medier i Sverige och vi på cigge media känner att vi, även i våra kanaler skall göra detta då vi vill klargöra en del frågetecken.

Nedan hänvisar till Sveriges radio och en intervju i P4 extra med Sveriges radios New York korrespondent. Patrik Holmström.

”- Man vet inte riktigt vad det är som orsakat dessa dödsfall, men vad man misstänker är att de flesta av dessa dödsfall har kopplingar till att man rökt e-cigaretter som är smaksatta med THC som är den aktiva ingrediensen i cannabis. Men man kan inte vara helt säker på att detta är orsaken.

Vidare i P4 extra pratar programledaren med Louis Ademark som är Docent i neurobiologi. I slutet av intervjun frågar programledaren:

Skulle du säga att det är bättre att röka e-cigg än vanliga tobakscigaretter?

- ”Ja, det skulle jag säga med den kunskap jag har idag.

KÄLLA

Vi googlat även själva och hittat en video från Chicagos ”WGN News” där de säger att dessa dödsfall är på grund utav e-juice som inte är kontrollerad och som innehåller vitamin E & THC.

Vitamin E i en e-juice förvandlas inte till ånga som en vanlig e-juice gör utan istället till en olja som sätter sig i lungorna och skapar en inflammation. Vitamin E är den substans som är huvudfokuset i de vapingrelaterade dödsfallen, säger nu hälsoinstitut i USA som är de som idag utreder detta.

Det är värt att nämna att det inte finns några dödsfall i Sverige på grund av vejpning utan dom här fallen gäller enbart i USA.

Vi på cigge jobbar enbart med företag som säljer TPD-godkända e-vätskor som är kontrollerade och testade och som INTE innehåller varken THC eller Vitamin E.

Vad innehåller en E-juice?

En e-juice innehåller olika ämnen, nedanför så får du en lista på vad en e-juice innehåller från vårt sortiment:

· Vegetabilisk Glycerin (VG)
VG är en organisk tillsättning som finns i många vanliga livsmedel som finns i matbutiker.

· Propylenglykol (PG)
PG är lika vanligt som VG, det finns massvis olika produkter som innehåller PG i vanliga livsmedel.

· Vatten
I en E-juice så finns det demineraliserat vatten vilket innebär att man har filtrerat bort mineraler och salt.

· Aromer
Det skiljer sig från e-juice till e-juice men en e-juice innehåller olika livsmedelsaromer, som till exempel jordgubbsarom, chokladarom etc.

· Nikotin
I vårt sortiment så har vi e-juicer med eller utan nikotin, i vår produktinformation så visar vi tydligt att e-juicen innehåller nikotin och det finns flera olika nikotinstyrkor och även nikotinfritt att välja bland. För att upplysa information om man nu inte visste så är nikotin ett nervgift och vi uppmanar INGEN att börja med nikotinprodukter om man inte har ett behov för det.

Om du vill ha hjälp med att trappa ner på ditt nikotinintag så kan du kontakta oss så hjälper vi dig med en strategi för att minska ditt nikotinintag.

Hur kan jag öka min säkerhet kring E-juice?

Om du brukar elektroniska cigaretter och ska köpa e-juice online eller i en fysisk butik så se till att göra din hemläxa, köp endast e-juice från kända återförsäljare som säljer högkvalitativ e-juice som är säkra att använda. Det är värt att lägga någon extra krona på att köpa en e-juice som är skapad av den högsta kvalitén som vi nämner i ett av våra tidigare inlägg om säkerhet kring e-cigaretter & e-juice, vill du läsa mer så klicka här.

Om du är osäker på vad e-juicen innehåller och det finns ingen tydlig information om produkten så se till att kontakta företaget och fråga om innehållsförteckningen innan du gör ditt köp.

Vill du läsa mer om vad TPD-godkända e-juicer innebär? Klicka in här och läs vårt tidigare inlägg om vad TPD innebär och hur det har påverkat dig som konsument.

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fwkpyn (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Wirre
Ja men tyvärr så har flera som jag känner slutat vejpa när den här ?nyheten? spreds.
Dom förstod inta att de mixtrat med e-juicen och att den innehöll THC samt E vitamin.
Nu har samtliga av dessa börjat röka vanliga cigarretter igen !?
Vilken jävla ironi egentligen...eller skulle jag skrivit idioti? Iof sak samma??
?Många röker ju så det kan ju inte vara så farligt? så resonerades det ?? Nej det är ju klart, cigaretter tar ju inte död på någon... eller hur !?!
Tragiskt att vissa bara inte vill förstå !!
Men hsh jäkla bra bloggat .
Vape on🤘😤🤘Stay home
2020-05-08 @ 23:54:24