Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Får du ont i halsen när du vejpar?

Det är en återkommande fråga vi får och det kan vara olika anledningar till varför just du får ont i halsen när du vejpar.

Har du druckit tillräckligt mycket med vatten?

PG (Propylenglykol) är en ingrediens i e-juice och är uttorkande och då måste man väga upp det med att dricka vatten, är du väldigt torr i halsen så kan det göra "ont" att vejpa, drick mer vatten, det är bra för dig.

Är det vissa typer av smaker som gör att du får ont i halsen? Alla kan inte vejpa alla smaker, det är väldigt personligt med smaker på e-juice, just citrus är en sådan smak som ger "throat hit" vilket kan göra ont i halsen när man vejpar. Prova en smak som inte har citrus i sig.

Kokas din e-juice istället för att den förångas?

Detta är vanligare för mer avancerade användare som använder sig av en RDA men kan även ske i en vanlig tank, när det gäller RDA användare så öka watten eller byt till coils som är mindre om du använder lägre watt. Använder du en vanlig tank så är det rekommenderat att följa anvisningarna på coilen, det brukar stå vilken watt som är rekommenderad av tillverkaren på coilen eller på förpackningen.

Är din coil bränd?

Har du kollat så att din coil inte är bränd, det kan göra ont i halsen att använda en coil som är bränd eller väldigt utsliten. Är coilen bränd så byt genast ut den.

Har du för hög nikotinstyrka?

Tanken med e-cigg är att du ska trappa ner på ditt rökande av vanliga tobakscigaretter och därefter sänka nikotinstyrkan, att använda en högre nikotinstyrka än vad man är van vid kan göra ont i halsen, det kan även vara ett tecken på att prova en lägre nikotinstyrka.

Har du en för kraftfull e-cigg?

När du ska sluta röka så kan jättestora moln av ånga vara häftigt men du kanske inte är van vid att andas in så mycket ånga och då inte heller andas ut så mycket, det kan göra ont i halsen och man börjar hosta, vi rekommenderar alltid att börja med något som liknar en vanlig tobakscigarett i motståndet och mängden ånga för att du sedan ska kunna vänja dig vid mer och mer ånga eller så kanske du är nöjd med den du började med.

Har du rätt e-juice för din e-cigg?

För mycket PG i en e-juice som använder sig av högre watt kan göra att det gör ont i din hals när du vejpar, använder du 50/50 VG/PG e-juice och förångar den på 60w eller mer kan det göra väldigt ont i halsen eftersom att PG är väldigt lättflytande och det ger ett "riv" i halsen som kan göra ont om du har en för kraftfull e-cigg. Byt ut din e-juice till en som har 70/30 VG/PG så kommer det gå lättare.

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DZrTPb (motverkar spam)
2 Kommentarer
#2
Dennis @ cigge.se
Hejsan Jenny,

Viktigt att tänka på om du nyligen varit sjuk eller på väg och bli sjuk att man inte förknippar det med e-cigaretterna.

Vad för juice har du bytt till som är 70/30?
Vilken nikotinstyrka kör du på?
Samt vilken ecigg är det du har?

/Dennis @ cigge.se
2020-02-14 @ 14:45:22
#1
Jenny
Jag bytte från 50/50 till 70/30 för 10 dagar sen o har haft ont i halsen sen dess😣
2020-02-14 @ 14:01:15