Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Behöver du information om e-cigaretter?

Om du tidigare inte har någon som helst erfarenhet utav elektroniska cigaretter men har länge tänkt på el-cigaretter och vad dom kan göra för dig så kommer du här få en introduktion till vad e-cigg är för någonting och vad det bör användas till.

För det första, vad är en elektronisk cigarett?

En el cigg är en elektronisk apparat som har flera stycken enheter som jobbar tillsammans för att skapa ånga, som vi brukar nämna så är det viktigt att veta att en elektronisk cigarett inte förbränner och speciellt inte har någonting med tobak att göra över huvud taget, enheterna jobbar tillsammans för att skapa ånga, det finns olika el-cigg som är kapabla till att skapa olika mängd ånga, det finns även produkter som efterliknar känslan av att röka vanliga tobakscigaretter vilket vi starkt rekommenderar till nya "vejpare" för en enklare övergång till en hälsosammare livsstil.

När du köper ett vape startpaket från oss på cigge.se så medföljer allting du behöver för att starta el-cigaretten, i vissa fall behöver du köpa till externa batterier, du behöver även köpa till e-juice för att komma igång med ditt vejpande.

I vårt utbud på elcigg så har vi ett flertal olika produkter som passar den som söker någonting för att ersätta tobakscigaretterna med, har du lyckats sluta med cigaretter utan andra hjälpmedel så uppmanar vi dig om att inte börja med elektroniska cigaretter om du inte har behov för det, läs nedanför vad syftet bör vara med elektroniska cigaretter.

Okej, nu har jag fått en liten inblick, men vad bör syftet vara?

Om du länge har varit en tobaksrökare och du är fast besluten på att sluta med eländet men känner att du inte klarar av att sluta tvärt så är elektroniska cigaretter en bra lösning för dig, om ditt ändamål är att bli helt fri från nikotin och all form utav "rökning" så finns det en strategi du kan använda dig utav om du väljer att köpa en el-cigg.

Det finns alltså olika nikotinstyrkor på e-juicen vi saluför, allt från 18mg ner till 3mg, röker man upp till ett paket cigaretter om dagen så kan vi starkt rekommendera en 12mg e-juice, röker du mer än ett paket cigg per dag så är rekommendationen 18mg. Åter till strategin så kan du gradvis jobba dig neråt i nikotinstyrkan för att sedan bli helt nikotinfri, när du känner att du är redo att gradvis jobba dig nedåt så kan du enkelt beställa en e-juice med mindre nikotinstyrka. Vi uppmanar ingen som inte har ett behov att börja med elektroniska cigaretter.

Uppfattat, men kan ni förklara mer om e-cigg?

Listan kan göras lång på varför elektroniska cigaretter är ett bättre alternativ än tobakscigaretter, men om man ska hålla det någorlunda kort och informativt så listar vi några fördelar till varför el-cigg är det hälsosammare alternativet

  • Skippa ungefär 4000 skadliga ämnen som finns i cigaretter
  • Fri från röktobak
  • Spar pengar
  • Få luktsinnet tillbaka


Om du vill läsa mer om vad som händer i din kropp när du slutar röka tobakscigaretter så kan du klicka här.

El-cigaretter är även det mer sparsamma valet för din plånbok, med el-cigaretter och e-juice så kommer inte utläggen bli lika stora jämfört om man skulle ha handlat en ask med cigaretter varje dag.

Ok, nog om cigaretter och åter till el-cigaretternas funktioner och uppbyggnad. Som tidigare i inlägget så nämnde vi att en elektronisk cigarett är en elektronisk apparat som har flera olika enheter som jobbar tillsammans för att skapa ånga, vi kommer här gå in på lite mer detalj för att visa de olika enheterna.

Vi börjar med tanken

Ska vi börja med en pansarvagn??? Svar: Nej, inte riktigt så är det, nog hade det varit ganska coolt om man hade en pansarvagn installerad på sitt vape batteri men nog om min vilda fantasi, en tank är själva behållaren som förvarar e-vätskan, inuti tanken så sitter det ett "hölje" som även den har en viktig funktion, inuti detta hölje så sitter det en s.k "coil" som är själva förångaren.

Inuti coilsen så sitter det trådar som värms upp och förångar e-vätskan, tråden är ombäddad utav bomull som suger upp e-vätskan när behållaren fylls med e-juice. Kortfattat så är det coilen som skapar ånga och det är vätskebehållaren som leder strömmen från batteriet. Det finns olika modeller på hur en vätskebehållare ser ut, det finns t.ex. modeller som är inbyggda i batteriet och sedan finns det löstagbara e-cigg tankar som har en s.k. 510-gänga som leder ström från batteriet.

Berätta mer, berätta mer

You got it! Nu har vi nämnt den övre delen utav elektroniska cigaretten, nu ska vi prata om den lägre delen vilket kallas för "mod" eller batteri, och det kanske förklarar sig själv men det finns lite att tänka på, det finns även här olika modeller utav elektroniska cigaretter, en del el-cigg har ett inbyggt batteri som endast kan laddas med hjälp utav en USB-kabel som följer med när du köper produkten, dessa typer av el-cigaretter förlorar effekt ju lägre ström det finns kvar i batteriet medans lite mer avancerade moddar drivs utav externa "vape batterier" som manuellt installeras i el-ciggen, dom här typerna av elektroniska cigaretter kan även laddas med hjälp utav USB-kabel men rekommenderas inte då laddningen kan bli ojämn och dina vape batterier tappar livslängd.

Istället så kan man köpa till en extern batteriladdare som är skapta för att ladda just externa vape batterier, det finns olika storlekar på laddarna med olika många batteri-slots.

Vad mer behöver jag veta om el-cigaretter?

coil watt

Om du väljer en reglerad elektronisk cigarett så kan du själv välja vilken watt el-ciggen ska köras på, och det är speciellt viktigt att veta vilken watt dina coils är kapabla att klara av, för att ta reda på vilken watt coilen är kapabel till att köras på så kan du enkelt inspektera coilen (se bild) och kolla vilken watt som står på den, det finns olika coils som är kapabla till att köras på olika watt med olika egenskaper som t.ex. att skapa mer ånga eller mer smakproduktion och båda två sammanlagt. Om du kör för hög watt på coilsen så kommer bomullen i coilen att brännas och det kommer enbart smaka bränt, om detta händer dig så byt genast coilen då ångan kan vara direkt farlig!

Vi hoppas att den här introduktionen var givande och det svarade på dina frågor, om du har frågor och funderingar så tveka inte att höra av dig till oss, vi hjälper dig gladeligen att svara på dina frågor, du kan nå oss antingen via telefon eller mail.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: M2zJUR (motverkar spam)
Inga kommentarer