Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

5 tips för att undvika brända coils / förbrännare

Tips 1 – Håll tanken fylld med E-juice

Din coil trivs när den får bada i en smakrik E-juice! Om du håller tanken fylld hela tiden kommer du inte bara få en coil med längre livslängd, du kommer även få ut mer smak!

Tips 2 – Följ wattrekommendationen

Dina coils är begränsade till att klara av en viss wattstyrka, tänk på att inte överstiga då coilen förlorar sin livslängd ganska raskt, vill du att din coil ska hålla extra länge kan du ligga under den rekommenderade wattstyrkan, nackdelen då är att du inte kommer få ut den smak och ångproduktion som coilen är kapabel till att leverera.

Tips 3 – Sluta kedjevejpa

Att kedjevejpa är inte sunt för din coil, om du upplever att du inte blir ”nöjd” när du vejpar på din nuvarande e-juice kan vi rekommendera att du höjer nikotinstyrkan på din vätska för att få ett starkare riv emot halsen. Nikotinstyrkan som passar dig beror först och främst på vilken typ av e-cigg du valt. Använder du en ciggalike, eller ett system med engångsbehållare så har du i regel en e-cigg som levererar mindre kraft och därför inte förmedlar lika mycket nikotin som en e-cigg som har större batteri med högre kapacitet. Då kan en nikotinstyrka på 12 mg eller 18 mg vara lämplig för dig som varit en stor användare av tobakscigaretter. Se mer info i vår FAQ angående vilken nikotinstyrka som passar dig bäst.

Tips 4 – E-juice som har mindre sötningsmedel

En del e juicer på marknaden innehåller mycket sötningsmedel som kan täppa till din coil så att den inte får nog med luft vilket kan resultera till att din coil slits ut mycket snabbare. Det är oftast ”Bakery” e-juicer som innehåller mycket sötningsmedel. Vi kan även rekommendera E-juicer med hög PG för att undvika att din coil täpps till.

Tips 5 – ”Prima” din coil innan användning av din e-cigarett

När du sätter i din nya coil i din E-cigg så rekommenderar vi att du ”primar” coilen innan du sätter i den i din elektroniska cigarett. När man säger ”prima” så menar man att man fuktar bomullen så att den hinner dra åt sig E-juice innan användning av din e-cigarett, vad du kan göra för att snabba på den här processen är att inhalera från munstycket för att dra igenom luft i din förbrännare för evätskan ska blöta ner coilen snabbare.  Vad som kan hända när du inte gör den här processen är att din coil inte hinner dra åt sig nog med E-juice vilket resulterar i att bomullet bränns och du får en bränd smak i munnen.

Vi hoppas att dom här tipsen kan komma till användning så att du kan få ut den maximala livslängden på din coil / förbrännare!

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: rmqq2T (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Cecilie Kjölner
Tack för en mycket bra och förstående förklaring om hur e-ciggen fungerar och alla bra tipps 😊
2022-06-25 @ 15:29:24