Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

5 tecken på att din coil behöver bytas ut

byter e cigg coil  

I det här inlägget så kommer vi att förklara de fem mest igenkännbara tecknen som berättar för dig som vejpare när det är dags att byta ut sin gamla coil mot en ny. Att inte byta ut sin coil kommer resultera i att sin vaping upplevelse blir betydligt mycket sämre, du kommer att få en bränd smak- och el-cigaretten kommer att läcka.

Man bör byta ut sin e-cigg coil med jämna mellanrum, förhoppningsvis efter det här inlägget så kommer du som läsare ha full koll på när du måste byta ut din coil.
Inlägget tar inte lång tid att läsa och vi rekommenderar att du läser hela inlägget för att få full förståelse för när du behöver byta ut din coil. Vi har alla varit nya vejpare och ju mer man vet om vaping desto bättre blir det, och det blir otroligt mycket bättre vaping med en ny och färsk coil som är redo att förånga din e-vätska. Vi sätter igång med listan nedanför:

 
  • Bränd smak
  • Bubblande läten
  • Smakreducering
  • Ångproduktionen reduceras
  • Läckage
 

Bränd smak

Det mest igenkända kännetecknet när man ska byta ut sin coil är att ångan som man inhalerar smakar bränt. Varför coilen blir bränd är i flesta fall på grund av att vätskebehållaren inte har haft nog med e-vätska så att bomullet i coilen har blivit torrt vilket resulterar i den brända smaken, coilen kan även bli bränd om e-vätskan har för hög VG-halt och e-cigaretten inte har nog med effekt att förånga e-vätskan vilket resulterar att coilen inte orkar att förånga den "tjocka" e-vätskan.

Bubblande läten

I vissa fall så kan el-cigaretten ge ifrån sig ett bubblande läte, ljudet kan även vara "sprakande". I de flesta fallen så bör man byta ut sin förångare.

Dock så kan det bubblande lätet också bero på att coilen har sugit åt sig för mycket e-vätska.

Smakreducering

Ett annat kännetecken är att smakproduktionen reduceras dramatiskt, om e-vätskan inte alls smakar som den brukar så är det antagligen coilen som börjar att ge upp.

Det är värt att veta att e-vätskor som har söta aromer har en tendens att förkorta coilens livslängd avsevärt. 

Ångproduktionen reduceras

Det fjärde kännetecket är att ångproduktionen reduceras, likt smakreduceringen så märker man ganska snabbt om ångproduktionen har börjat avtagit. Reducering av smak- och ångproduktionen hör oftast ihop.

Läckage

Det sista kännetecket är att el-cigaretten läcker, oftast ur luftflödet, vad som händer är att bomullet i el-cigaretten inte kan hålla tätt utan e-vätskan flödar igenom coilen och ut ur luftflödet. Det är starkt rekommenderat att stänga luftflödet medans man fyller på vätskebehållaren med ny e-vätska.

 
 

Efter att ha läst det inlägget så har du nu full kännedom om när du behöver byta ut din coil, en coils livslängd varierar beroende på vilken e-vätska man använder sig av samt vilken effekt (watt).

Har du funderingar eller frågor kring coils? Då finns vi här för dig att svara på dina frågor, du kan kontakta oss via
Telefon - 0243-202014
Mail - support@cigge.se

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Y2ZLKx (motverkar spam)
Inga kommentarer