Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Ta med snus utomlands - Vad gäller?

Är du en snusare som planerar en semester utanför Sveriges gränser? Då kan det vara bra att känna till reglerna och restriktionerna som gäller för att ta med snus utomlands. Många svenska resenärer hamnar ofta i situationer där de är osäkra på vad som gäller när de vill ta med sig sin favorit snus eller nikotinpåse på resan. I det här blogginlägget ska vi dyka djupare in i regler, kulturella normer, och tips för att njuta av ditt snus på några av de mest populära semesterdestinationerna bland svenskar.

Först och främst, det är viktigt att förstå att snus inte är lika globalt accepterat som det är i Sverige. Medan snus är lagligt och vanligt förekommande i Sverige, varierar lagarna och synen på snus och att köpa snus markant i olika länder. Det är därför viktigt att göra sin läxa innan man reser. Vi har valt ut dom vanligaste resemålen vi svenska gör och vilka regler gäller. Vi kommer också gå igenom vad som gäller för nikotinpåsar och att köpa nikotinpåsar utomlands. Klicka på länken ifall du vill navigera dig direkt till ditt resemål eller se en komplett tabell om vad som gäller för just din resa.


 

Resa med snus till Spanien:

Spanien är ett populärt resemål för svenskar, tack vare sitt varma klimat, vackra stränder, rika kultur och utsökta mat. Landet erbjuder en mångfald av upplevelser: från de livliga städerna Barcelona och Madrid, kända för sin arkitektur och nattliv, till lugna kustsamhällen och historiska platser

När du reser till Spanien är det tillåtet att ta med dig snus, förutsatt att det är avsett för ditt personliga bruk. Det är viktigt att den mängd snus du tar med dig speglar din vanliga konsumtion. Till exempel, om din dagliga konsumtion är en dosa och din vistelse i Spanien sträcker sig över 30 dagar, är det lämpligt att ha med sig högst tre stockar snus.

Riktlinjer för att styrka personligt användande: Om du behöver bevisa att ditt snus är avsett för eget bruk, kan ett inköpskvitto vara till hjälp. Dock, när det handlar om mindre kvantiteter, är det ofta inte nödvändigt att bekräfta din konsumtionsnivå. Enligt EU-regler är den acceptabla gränsen för tobaksprodukter satta till maximalt ett kilogram.

Risker med överskridande och Spaniens skatteregler: Om du tar med dig mer snus än vad som anses vara för personligt bruk och inte kan bekräfta detta, kan de spanska myndigheterna beslagta ditt snus. Detta är speciellt relevant om det finns misstankar om att du planerar att sälja snuset vidare. Viktigt att notera är att snus, som en tobaksprodukt inte avsedd för rökning, inte är föremål för extra skatter i Spanien.

Alternativ för inköp av snus i Spanien: I Spanien, liksom i de flesta EU-länder, är försäljningen av svenskt snus förbjuden. Detta innebär en utmaning om du skulle glömma att ta med ditt snus och behöver köpa på plats. Även om det kan vara svårt att hitta specifika märken som General och Ettan, kan lokala former av tuggtobak vara ett alternativ.

Försändelser av Snus inom EU: Enligt information från Tullverket är det tillåtet att skicka snus mellan EU-länder. Detta inkluderar möjligheten att få snus skickat till Spanien, under förutsättning att det skickas som en personlig gåva och att mottagaren är över 18 år.

Vad ska jag tänka på?

 1. Anpassa Mängden: Kontrollera att mängden snus du har med dig reflekterar din vanliga förbrukning.
 2. Förvara Snuset Rätt: Håll ditt snus kallt och torrt under resan för att bevara kvaliteten.
 3. Förebygg Problem: Kom ihåg att packa med snus hemifrån, eftersom det kan vara svårt att hitta liknande produkter i Spanien.

Får jag ta med Nikotinpåsar till Spanien?

Ja, du får ta med nikotinpåsar till Spanien, men det finns några viktiga saker att tänka på. Eftersom nikotinpåsar inte innehåller tobak, behandlas de ofta annorlunda än traditionellt snus i tull- och regelverk. Men principerna om personligt bruk gäller fortfarande. Det innebär att du bör ta med dig mängder som är rimliga för din personliga konsumtion under din vistelse - håll dig till samma regler som vanligt tradionellt tobakssnus. Det är alltså fritt fram att ta med lite Velo eller Loop!

Resa med snus till Australien

Australien är ett fascinerande resemål för svenskar, känt för sin unika natur, vilda djurliv och kosmopolitiska städer. Landets mångsidighet lockar många svenska resenärer. Men hur ser snus reglerna ut?

Australiens bestämmelser för införsel av snus är bland de strängaste globalt, och mängdgränserna är betydligt lägre än i många andra länder.

 1. Tullfri gräns: Du kan föra in upp till 25 gram snus utan att betala tull.
 2. Deklarationskrav: Allt snus över 25 grams-gränsen måste deklareras vid ankomst.
 3. Skatt på överskottet: Om du för in mer än 25 gram, måste du betala skatt på hela mängden tobak, inte bara på överskottet.

Punktskatten är i dagsläget extremt dyr och kan kosta dig tusentals kronor per kilo. All typ av försäljning av snus i Australien är förbjudet.

Sammanfattningsvis, när du reser till Australien får du ta med dig en dosa snus utan att behöva betala någon skatt. Om du vill föra in mer än 25 gram måste du deklarera detta, och eftersom skatten på snus är hög kan det bli kostsamt om du överskrider den tillåtna mängden. Det är även tillåtet att skicka snus till Australien. Om du har ytterligare frågor eller funderingar rekommenderas det att du kontaktar den australiensiska ambassaden.

När det gäller nikotinpåsar är reglerna i dagsläget densamma som för tobakssnus. Men för att vara på den säkra sidan, rekommenderas det starkt att du kollar upp de aktuella lagarna och bestämmelserna i den delstat eller det territorium i Australien som du planerar att besöka. Detta kan göras genom att kontakta relevanta myndigheter, såsom tullmyndigheten eller hälsodepartementet, eller genom att konsultera med den australiensiska ambassaden före din resa.

 

Resa med snus till Danmark

Att planera en resa till Danmark från Sverige är enkel och praktisk, särskilt om du befinner dig i södra Sverige. Du kan enkelt resa över Öresundsbron eller med båt för att uppleva allt som Danmark har att erbjuda, från den pulserande huvudstaden Köpenhamn med dess rika gastronomi, imponerande arkitektur, shoppingmöjligheter och Tivoli, till de pittoreska byarna och färggranna hamnarna.

Viktigt att veta för snusanvändare:

 • Regler för införsel: I enlighet med EU-regler, är det tillåtet att ta med snus till Danmark så länge mängden inte överstiger 1 kg, vilket anses vara för personligt bruk.
 • Ingen deklaration krävs: För mängder under 1 kg behövs ingen särskild deklaration eller bevisning.
 • Större mängder: Om du tar med mer än 1 kg snus, krävs ett kvitto för att bevisa att det är för eget bruk.
 • Konsekvenser vid överskridande: Om du inte kan bevisa att större mängder är för personligt bruk, riskerar du att snuset konfiskeras eller att tullavgifter tillkommer.


Snusköp i Danmark:

 • Traditionellt Snus: Svenskt traditionellt snus är inte tillgängligt i Danmark på grund av förbud mot tobaksbaserat snus.
 • Nikotinpåsar: Tobaksfria nikotinpåsar är dock tillgängliga, men till ett högre pris än det du är van vid.

Nikotinpåsar i Danmark

När du reser till Danmark med nikotinpåsar är det viktigt att komma ihåg att de inte omfattas av samma regler som tobaksbaserade produkter, eftersom de är tobaksfria. I Danmark är det lagligt att både köpa och använda nikotinpåsar, men du bör vara medveten om några saker. För det första är det en åldersgräns på 18 år för lagligt inköp och användning av dessa produkter.

Även om det inte finns några specifika mängdbegränsningar för hur mycket nikotinpåsar du kan ta med för personligt bruk, är det rekommenderat att inte ta med sig orimligt stora mängder för att undvika missförstånd vid tullen. Om du reser med en större mängd kan det också vara klokt att deklarera detta vid ankomst för att förhindra eventuella problem. Genom att hålla dessa aspekter i åtanke kan du säkerställa en bekymmersfri resa till Danmark med dina nikotinpåsar.

 

Resa med Snus till Finland

Finland är inte bara känt för sitt spektakulära norrsken, orörda natur och bastukultur, men även som hem till världens mest expansiva skärgård och Europas största sjödistrikt. Känd som världens lyckligaste nation, erbjuder Finland en rikedom av arkitektoniska och designmässiga underverk.

För snusare som planerar en resa till Finland är det viktigt att känna till de specifika reglerna och tullavgifterna som gäller för snus. Finland, som en del av EU, har unika bestämmelser gällande snus.

Regler för snus i Finland:

 • Mängdbegränsning: Du får ta med dig maximalt 1 kg snus per dygn, detta inkluderar både tobaksbaserat och tobaksfritt snus. Denna gräns gäller även om du skulle kunna bevisa att din normala konsumtion är högre.
 • Personligt bruk: Snuset ska vara enbart för personligt bruk och inte för vidareförsäljning eller gåva.


Nikotinpåsar i Finland:

 • Fritt inneha: Från april 2023 är det tillåtet att föra in nikotinpåsar i Finland, utan begränsning i mängd.
 • Begränsningar i styrka: Från juni 2023 är det inte längre tillåtet att sälja nikotinpåsar med en nikotinstyrka på över 20 mg i Finland.


Skatteregler:

 • Inga Extra Skatter vid Införsel: När du köper snus i Sverige är moms och punktskatter redan inkluderade i priset, vilket innebär att inga extra skatter tillkommer vid införsel till Finland.


Köp av snus i Finland:

 • Förbud mot tobaksbaserat Snus: Det är förbjudet att sälja, köpa eller tillverka tobaksbaserat snus i Finland. Straffen vid överträdelse varierar från böter till fängelse.
 • Tillgänglighet av nikotinpåsar: Sedan april 2023 är det tillåtet att sälja nikotinpåsar i Finland.
 

Resa med Snus till Grekland

Grekland, känd för sina hundratals öar och sin långa medelhavskust, är en destination som lockar med sin unika kombination av kulturella sevärdheter och naturskönhet. Landet är känt för sina pittoreska vita hus med blå detaljer som speglar den grekiska flaggan, från Santorinis kända arkitektur till de antika ruinerna och dess kulturella rikedomar. Förutom detta erbjuder Grekland en perfekt mix av stadsliv, stränder, sol och utsökt mat.

När du planerar din resa till Grekland och är en snusanvändare, är det viktigt att känna till de regler som gäller för införsel av snus.

Snusregler i Grekland:

 • Mängdbegränsningar: Enligt EU-regler är det tillåtet att ta med snus för personligt bruk upp till en mängd av 1 kg, utan att behöva visa bevis på din normalkonsumtion.
 • Kvitto vid större mängder: Om du behöver ta med dig mer än 1 kg snus, bör du ha ett kvitto som styrker att snuset är avsett för personligt bruk. Detta för att försäkra de grekiska myndigheterna om att snuset inte är avsett för vidareförsäljning.
 • Ingen extra skatt: Snus som köps i Sverige inkluderar redan skatt i priset, så ingen ytterligare skatt behöver betalas vid införsel till Grekland. Dessutom är snus undantaget från punktskatt eftersom det är en rökfri tobaksprodukt.
 • Det är förbjudet att sälja svenskt snus i EU, därmed kan du inte heller köpa snus i Grekland. Det gäller både fysiska butiker och online.

Får jag ta med Nikotinpåsar till Grekland?

Ja, du får ta med nikotinpåsar till Grekland. Nikotinpåsar, som är tobaksfria och innehåller nikotin, är lagliga i Grekland och de flesta andra EU-länder.

Mängden då? Även om det inte finns några strikta regler för hur mycket du kan ta med för personligt bruk, är det klokt att hålla sig till rimliga mängder för att undvika problem vid tullen. Håll dig alltså till personligt bruk! 

 

Resa med snus till Thailand

Thailand, med sina soliga destinationer som Phuket, Krabi och Koh Phangan, lockar tusentals svenskar varje år i sökandet efter sol, god mat och en paus från den mörka svenska vintern. Men i detta paradis är det inte bara stränderna som fångar intresset; även reglerna kring att ta med snus är viktiga att känna till för många resenärer.

Snusinförsel till Thailand:

 • Mängdbegränsning: Du får ta med dig upp till 250 gram snus utan att betala skatt. Detta motsvarar ungefär en stock portionssnus eller sex dosor lössnus.
 • Deklarationsval: Om din snusvikt är under 250 gram, kan du välja "inget att deklarera" vid ankomsten och smidigt passera genom säkerhetskontrollen.
 • Stränga Straff vid Överskridande: Att ta med mer än 250 gram snus klassas som smuggling och kan leda till beslagtagning och höga böter.


Snusförsäljning i Thailand:

 • Svenskar och snus i Thailand: Många svenskar som semesterar i Thailand snusar, vilket har lett till att vissa barer och restauranger säljer snus, ofta utan rätt tillstånd.
 • Lokala snusmärken: Det finns thailändska alternativ till svenska snusmärken som Ettan, Kronan, General och Grov, vilka produceras och säljs enligt lokala lagar.

Ta med Nikotinpåsar till Thailand

När det kommer till att föra in tobaksfria snusprodukter, som nikotinpåsar, till ett land, finns det ofta en lucka i regelverket. Dessa produkter omfattas vanligtvis inte av samma strikta importregler som gäller för tobaksbaserade varor. Teoretiskt sett innebär det att du kan ta med dig obegränsade mängder tobaksfritt snus, då dessa inte är kvantitativt reglerade.

Men det är viktigt att vara medveten om att inte alla tulltjänstemän kan vara insatta i skillnaden mellan traditionellt snus och tobaksfritt snus. Det finns en risk att de hanterar tobaksfria snusprodukter som vanligt snus, vilket kan leda till missförstånd vid tullkontrollen. Därför är det klokt att vara förberedd på att förklara skillnaden, eller till och med ha dokumentation som styrker produkternas tobaksfria natur.
 

Resa med snus till USA

USA är ett mångfacetterat och spännande resmål som erbjuder allt från storslagna naturupplevelser och pulserande storstäder till kulturell mångfald och historiska sevärdheter. Med sina otaliga attraktioner och varierade klimat, från New Yorks skyskrapor och Kaliforniens stränder till Grand Canyons dramatiska landskap, finns det något för varje resenär att upptäcka.

Att ta med snus till USA: När du reser till USA med snus, är det viktigt att vara medveten om vissa parametrar som påverkar hur mycket du kan ta med:

 1. Syftet med införseln: Snuset måste vara för eget bruk. Införsel i syfte att sälja vidare är strikt förbjudet.
 2. Mängdbegränsning: Enligt U.S Embassy in Sweden, kan du ta med dig upp till tio snusdosor (en stock) utan att behöva betala tull.

Komplexa regler för snusare i USA: Reglerna för införsel av snus till USA kan vara svåra att navigera. US Custom and Border Protection ger inte alltid tydliga direktiv om snus, utan fokuserar oftare på andra tobaksprodukter som snuff och tuggtobak. Det kan även variera beroende på vilken flygplats eller hamn du anländer till.

Att köpa snus i USA: Att hitta svenskt snus i USA har tidigare varit en utmaning, men situationen har förändrats. Nu finns det flera alternativ för att köpa snus, både online och i butiker, vilket gör det enklare för dig som vill fortsätta snusa under din vistelse.

När det gäller Nikotinpåsar i USA och införsel så finns det i dagsläget inga tydliga regler utan vi rekommenderar dig att hålla dig till samma regler som gäller för snus, det vill säga för eget bruk.

 

Resa med Snus till England

England, med sin rika historia som ett av världens äldsta kungadömen, bjuder på en mångfald av upplevelser från de livliga städerna London och Liverpool till de charmiga kuststäderna Brighton och Oxford. Landet är en skattkista av kulturella och historiska platser, som Big Ben, London Eye, och Stonehenge, samt ett paradis för fotbollsfans och naturälskare.

Snusinförsel till England: Om du planerar att resa till England med snus, är det viktigt att känna till de aktuella reglerna för införsel av tobaksprodukter. Efter Storbritanniens utträde ur EU har reglerna förändrats:

 • Mängdbegränsning: Du får ta med dig upp till 250 gram snus för personligt bruk utan tullavgifter.
 • Deklarationskrav: För större mängder än 250 gram måste du deklarera och eventuellt betala tull. Det är rekommenderat att göra detta online upp till fem dagar före ankomst.


Tull och skatt för Snus i England:
Vid införsel av snus till England kan importmoms, tull och punktskatt tillkomma. Detaljer kring beskattning av snus är inte alltid tydligt specificerade, men snus är inte inkluderat i Storbritanniens "Tobacco Products Duty".

Snusets ställning i England: För närvarande är snus förbjudet i England, men med Storbritanniens utträde ur EU finns det diskussioner om att omvärdera denna lagstiftning. Detta som en del av en bredare strategi för att främja folkhälsan genom att erbjuda mindre skadliga nikotinprodukter. Nikotinpåsar är dock tillgängliga och kan beställas online.

 

Resa med Snus till Tyskland

Tyskland, känt för sin rika kultur och varierande landskap, erbjuder något för alla resenärer. Från de vackra sandstränderna vid Östersjön till de majestätiska bergen och kristallklara sjöarna i Alperna, finns det många natursköna platser att utforska. Tyskland är också ett land där innovation möter tradition, vilket syns i dess populära städer som Berlin, Hamburg och München.

Att ta med snus till Tyskland: När du reser till Tyskland med snus, är det viktigt att känna till reglerna kring införsel av tobaksprodukter:

 • Eget bruk: Du får ta med snus som räcker för din personliga konsumtion under vistelsen, så länge den totala mängden inte överstiger 1 kg.
 • Deklaration och kvittobehov: Om du tar med mer än 1 kg snus, behöver du visa ett kvitto som bekräftar att det är för eget bruk.


Konsekvenser vid överskridande av gränser:
Om du tar med dig mer snus än vad som är tillåtet och inte kan styrka att det är för personligt bruk, riskerar du att ditt snus blir konfiskerat eller att du behöver betala tull.

Skatt och tullavgifter i Tyskland: För tillåtna mängder snus behöver du inte betala någon extra skatt eller tullavgift i Tyskland. Snus klassificeras som en rökfri tobaksprodukt och är undantaget från punktskatt. När du köper snus i Sverige är skatter redan inkluderade i priset.

 

Snus utomlands


Nedanför hittar du en tabell som visar hur mycket snus per gram du får ta med in i landet.

Australien25gram - skattefritt
Danmark1000 gram - Eget bruk
Finland1000 gram per dygn du vistas i landet
Grekland1000 gram eller mer - Eget bruk
Norge250 gram
Spanien1000 gram
Thailand250 gram
Tyskland1000 gram eller mer - Eget bruk
USA500 gram
England250 gram
Norge250 gram

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: nZH8HC (motverkar spam)
Inga kommentarer