Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Har du planer på att åka utomlands och vill ta med din e-cigg?

Har du planer på att åka utomlands och du vill ta med din e-cigg? Här kommer du få information på vad du ska tänka på innan du reser.

Vad du ska tänka på när du tänkt flyga med din e-cigarett

flygplan-utomlands
Det har varit många diskussioner om hur man ska tackla frågan om huruvida man ska få ta med sin e-cigg ombord på planet då i flera fall det har skapats en brand då batteriet i e-cigaretten har självantänt. Vi kommer lista ett par punkter du bör tänka på innan du reser iväg.

Töm din vätskebehållare innan du kliver på flyget

Det har förekommit att vätskebehållaren har börjat läcka på grund av hög press inuti kabinen, ett enkelt tips är att tömma vätskebehållaren innan du kliver på flygplanet så att du slipper allt kladd som kan uppstå.

Vätskor i handbagaget

Du måste också ha koll på hur mycket vätska du packar med, det kan även här variera från flygbolag till flygbolag, till exempel med Norweigan Air så är det en begränsad mängd vätska du får ha med i varje behållare, max 100ml per behållare. Se till att packa din e-juice i en transparent återförslutningsbar påse, påsen får dock inte överstiga 1 liter i volym.

E-cigaretter förbjudet i incheckat flygbagage

Med dom nya internationella flygreglerna förbjuds nu passagerare och personal att flyga med elektroniska cigaretter i sitt incheckade bagage.

Varför det har förbjudits är att i ett flertal incidenter det har utbrutit en brand i lastutrymmet på flygplanet på grund av att e-cigaretterna har av misstag aktiverats vilket orsakat dessa bränder.

Passagerare och personal uppmanas istället att ta med e-cigaretterna i sitt handbagage, det är dock förbjudet att ladda och bruka din e-cigg ombord på planet då planets rökdetektorer kommer att slå larm.

Olika flygbolag och andra länder kan ha olika restriktioner på e-cigaretter

Tänk också på att kolla upp informationen själv innan du bestämmer dig för att ta med din e-cigg, läs noggrant om flygbolagets policy om e-cigaretter ombord på flygplanet, har dom ingen information på deras site så kan du ringa och kolla med dom, det är bättre att vara säker på att du får ta med den ombord så att du inte får lov att lämna kvar din e-cigg när du väl ska gå ombord.

Det finns ett flertal länder som inte har samma syn på e-cigaretter som Sverige har idag. Ta Thailand som ett exempel där det är olagligt och om du tar med dig din e-cigarett dit så riskerar du att bli fängslad eller få dryga böter. Införsel, bruk och försäljning av e-cigaretter i Thailand är strängt förbjudet.

Du kan även bli bemött med negativa åsikter om elektroniska cigaretter om du reser till ett annat land, då e-cigaretter inte är lika populära just i det landet och informationen inte riktigt har nått fram dit om hur mycket hälsosammare det är än vanliga cigaretter.

Lista på länder där e-cigaretter är förbjudna

jordglob
Här kommer du få en lista där e-cigaretter är olagliga och kan leda till fängelse eller dryga böter:

Österrike
Belgien
Thailand
Turkiet
Egypten
Mexiko
Argentina
Brasilien
Brunei
Colombia
Indonesien
Jordan
Malaysia
Oman
Panama
Singapore
Taiwan
Tajikstan
Förenade Arabemiraten
Urugay
Venezuela

Källa: https://www.thesun.co.uk/travel/4289492/we-reveal-the-countries-where-vaping-is-banned-and-could-even-get-you-chucked-in-prison/

 

Så har du tänkt att besöka någon av dessa länder så bör du lämnade din e-cigg hemma då det kan uppstå allvarliga konsekvenser om du brukar e-cigaretter i någon av dessa länder.

Med det skrivet så kan länderna i fråga ändra sin åsikt om sina stränga lagar kring e-cigaretter, alla människor bör få chansen till ett hälsosammare liv utan tobak! #tobaccofreeculture

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: v5tpDJ (motverkar spam)
5 Kommentarer
#5
Erik
Om jag åker från ett land det är förbjudet med e cigg, får jag ta med mig hem engångs vapes utan problem?
2022-11-08 @ 15:49:06
#4
Robin
Hejsan, hur är reglerna kring engångs vape på flygplanet? Kan jag ha med en engångs vape i handbagaget utan problem?
2022-07-19 @ 21:21:21
#3
kalle fredriksson
om jag tar med den i handbagaget. måste jag lägga den i plast lådan utanför väskan. är
nämligen under 18 och mamma och pappa vet inte att jag vapear. vetefan hur jag ska göra.
2022-06-23 @ 22:16:53
#2
kalle fredriksson
om jag tar med den i handbagaget. måste jag lägga den i plast lådan utanför väskan. är
nämligen under 18 och mamma och pappa vet inte att jag vapear. vetefan hur jag ska göra.
2022-06-23 @ 18:39:52
#1
veronica
Är reglerna detsamma nu år 2022, jag åker till Egypten den 26 februari 2022,
2022-02-21 @ 14:36:00