Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Frågor och svar om el-cigaretter

Om du är ny till e-cigaretter, har använt e-cigaretter ett tag eller vill byta till e-cigaretter så kanske du har funderingar eller frågor som du vill ha svar på. Här ska vi gå igenom så mycket vi kan.

Finns det någon e-cigarett som man inte måste byta ut något på?

Det är en fråga vi har fått ofta och svaret är nej, man måste alltid byta ut något efter en stund, en coil, ett batteri eller ett "filter" som cigalikes har (ser ut som en vanlig cigarett).

Finns det engångs e-cigaretter?

Det är också en fråga som kommer upp ganska ofta, ja det finns det, vi har inte engångs e-cigaretter i vårt sortiment i dagsläget. Förfyllda pods (behållare) kan räknas in i engångs e-cigaretter, när poden är slut så tar man bara en ny och fortsätter att använda samma batteri tills man måste ladda det.

Varför är det en prisskillnad på nikotinfria e-juicer och e-juicer med nikotin?

Anledningen till att det är en prisskillnad är för att staten införde en punktskatt på e-vätska som innehåller nikotin, 2kr/ml är punktskatten på.

Får jag använda min e-cigarett inomhus?

Det är en fråga som är svår att svara på nu när det nya rökförbudet slår i kraft 1:a juli, vi kommer ha förbud att använda e-cigaretter i våra butiker och det kommer vara förbud på andra allmänna platser som restauranger, hemma hos dig bestämmer du, bor du i lägenhet har då antingen hyresvärden eller bostadsrättsföreningen du bor i regler för rökning, mitt tips är att behandla din e-cigarett som en vanlig cigarett.

Hur mycket kostar det?

Att börja använda e-cigaretter kan kännas som en hög kostnad och kan få många att ångra sig, att börja är en engångskostnad och efter det så blir det billigare då du har köpt startpaketet, det finns olika startpaket i olika prisklasser men här kommer vi räkna på ett eGo AIO startpaket, 249kr för startpaketet och sen behöver du e-juice vill du ha utan nikotin är det 39kr till vill du ha med nikotin så är det mellan 54-64kr beroende på vilket märke på e-juice du väljer.

Nikotinfritt paket 249+39=288kr

Paket med nikotin 249+54=303kr

Vill man har flera e-juicer eller extra coils/förbrännare så kan man köpa det men här är kostnaden för att börja väldigt enkelt och då se om det är något för dig.

Vad kommer det att kosta i månaden?

Efter att du har köpt ditt startpaket kommer din månadskostnad vara ganska låg, 1 paket coils/förbrännare i månaden och ca 2st flaskor e-juice i veckan med ganska hög användning.

1 paket coils/förbrännare till eGo AIO 99kr

2st flaskor e-juice 78kr utan nikotin

2st flaskor nikotin 108kr med nikotin.

För nikotinfri användning 99kr+78x4=411kr

För användning med nikotin 99kr+108x4=531kr

Månadskostnaden kan variera då det är svårt att veta exakt hur mycket som går åt hos varje enskild person. Vi kan räkna vad 1 paket cigaretter om dagen kostar i månaden om ett paket kostar 60kr. 60x30=1800kr

Kan man verkligen sluta röka med hjälp av e-cigaretter?

Ja det kan man göra, det är som med allt annat, man måste ha viljan att sluta med cigaretterna, har man inte viljan så kan det bli svårt.

Kan min e-cigarett starta av sig själv?

Stänger du inte av eller låser din e-cigarett innan du lägger den i en väska eller ficka så kan den starta och börja förånga e-juicen, alla e-cigaretter har en timer som stänger av efter 8-10 sekunder så att man inte tar ett för långt bloss men under dessa sekunder kan din coil/förbrännare bli bränd och din e-cigarett kan bli väldigt varm, det är viktigt att stänga av den om du ska lägga undan den.

Vad är skillnaden på MTL (Mun Till Lunga) och DL (Direkt Lunga)?

Skillnaden är att MTL ska likna hur man röker en vanlig cigarett, lite diskretare ånga, lägre watt och oftast en högre nikotinstyrka medans DL ger mer ånga och man använder då en lägre nikotinstyrka och en högre watt, när man använder en e-cigarett som är gjord för DL så andas man typ in ångan och det kan ta en liten stund att vänja sig vid.

Vad är för och nackdelar med inbyggt batteri?

Fördelar är att du inte behöver köpa batterier när du köper en ny e-cigarett, du kan bara ladda den via usb.

Nackdelar med inbyggt batteri är att när batteriet är slut måste du ladda din e-cigarett och vi rekommenderar inte att använda den medans den laddar, du kan bara ladda den via usb, skulle batteriet laddas ur helt och inte kan laddas upp igen måste man köpa en helt ny e-cigarett.

Vad är för och nackdelar med externa batterier?

Fördelar med externa batterier är att du bara kan byta till ett nytt batteri när batteriet är slut och kan då ha med dig flera batterier, skulle ditt batteri laddas ur och inte kan laddas upp igen så kan man bara köpa ett nytt, våra batterier kostar 89kr.

Nackdelar med externa batterier är att det är rekommenderat att köpa en batteriladdare vilket många kan tycka är en onödig kostnad även fast det är bättre för dina batterier och din e-cigarett då batterierna får en mer balanserad laddning i en batteriladdare och det ger en bättre livslängd på batterierna.

Varför rekommenderar ni att ladda externa batterier i en batteriladdare?

Att ladda externa batterier i en batteriladdare är bättre för din e-cigarett och dina batterier, laddar man sin e-cigarett med externa batterier via usb så sliter det på chippet i din e-cigarett och kan även göra att dina batterier blir obalanserade och får en kortare livslängd. Det går även fortare att ladda dina batterier i en batteriladdare.

Kan man använda alla e-juicer till alla e-cigaretter?

Svaret på den frågan är både ja och nej, då de mindre flaskorna med e-juice har en vg/pg blandning på 60/40 eller 50/50 vg/pg och dessa lämpar sig bäst i mindre e-cigaretter som eGo AIO, podsystem eller en MTL setup och man kan då använda en högre nikotinstyrka medans de större flaskorna oftast har en vg/pg blandning på 70/30 vg/pg eller högre vg, dessa blir då en lägre nikotinstyrka och lämpar sig bäst i större e-cigaretter som är gjorda för DL.

Varför är det då olika vg/pg blandningar i e-juicer?

Jo det är olika vg/pg blandningar för att e-juicer ska vara mer anpassade till en viss typ av användning, antingen MTL eller DL, VG är den delen av e-juicen som är trögflytande, ju mer VG som är i e-juicen desto mer trögflytande är e-juicen och det blir större moln med ånga medans PG är väldigt lättflytande och då är det såklart att ju mer pg det är i e-juicen desto mer lättflytande är den, PG är även en smakbärare och ger det där "rivet" i halsen om man har en e-juice med mer PG, därför passar 50/50 e-juicer bäst i mindre e-cigaretter och MTL vejpning.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: jFdLkU (motverkar spam)
Inga kommentarer