Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Är du ny med e-cigaretter?

Information om e-cigaretter och e-juice

Är du likt som många andra helt ny inom e-cigg världen och söker information om vad det är för något? Då har du kommit rätt, här kommer du få grundläggande information angående elektroniska cigaretter. Vi kommer gå igenom steg för steg, allt från hur du använder och brukar elektroniska cigaretter på det säkraste sättet. Du kommer även få grundläggande information om vad en e-juice innehåller för ingredienser.

El-cigg, e-cigg, vape, elektronisk cigarett – vad heter det egentligen?

Elektroniska cigaretter har många namn, allt från el cig till vape (vapor, ånga). När man nämner dessa termer pratar man inte om olika saker utan man pratar om el-cigaretter. Du får välja själv vilket ord som du tycker passar bäst.

Vad består en e-cigarett av?

En el-cigg består av flera olika enheter som samarbetar tillsammans för att skapa en smaksatt ånga, det är viktigt att veta att e-cigaretter inte producerar rök utan istället ånga med smak, smaken varierar beroende på vilken arom du har i din e-juice.

Mod (batteriet som driver strömmen)

Först har du en mod (batteri), här drivs strömmen igenom för att skicka ström till förångaren / förbrännaren som sitter i din tank (vätskebehållare). Storlek och form varierar från e-cigarett till e-cigarett, det finns väldigt små och smidiga och sedan finns det modell större, som är tyngre och kan leverera stora täta moln när du andas ut ångan.

Tank, Atomizer, Clearomizer (vätskebehållare)

Det finns även många termer när man pratar om vätskebehållaren, men det vanligaste vape ordet för vätskebehållare är tank men det funkar lika bra att kalla det för vätskebehållare. Tankens uppgift är att förvara din e-juice. Din tank är förseglad med o-ringar som tätar och förhindrar att e-juicen läcker ut, det finns även inbyggda tankar, dessa e-cigaretter kallas för ”AIO” som står för All in One.

Coils, förbrännare / förångare

Coils, förbrännare / förångare

Det är den här enheten som förångar din e-juice och skapar en smaksatt ånga. Inuti coilen så sitter det bomull som suger upp e-vätskan, det är viktigt att veta om du sätter i en ny coil så måste du antingen ”prima” den eller låta bomullen suga upp e-juicen i ungefär 10minuter innan användning av produkten. Du kan läsa vårt tidigare inlägg om tips på hur du kan förlänga livstiden på din coil, du hittar inlägget här.

Driptip - Munstycke

Driptips - munstycke

Det är den här enheten du inhalerar från och munstyckena kan variera i storlek, det finns små och smala munstycken till bredare driptips som tillåter användaren att öka ångproduktionen.

Vad är ohm? Hur funkar det?

När man pratar ohm så pratar man om resistansen på din coil, alltså tjockleken på tråden som finns inuti coilen. Om du har hög ohm på din coil så drar det mindre batterikraft från ditt batteri då den använder sig utav lägre ampere (amp) och du kan inte uppnå hög watt (effekt), detta handlar oftast om ohm mellan 1.0 – 2.0ohm. Detta rekommenderas till nybörjare inom vejpningen.

Det finns nånting som kallas för sub-ohm vaping, det innebär att man vejpar under 1.0 ohm, när man ligger under 1.0ohm så drar det mer batterikraft då mer ampere krävs för att driva igenom strömmen från ditt batteri i din el-cigarett. Med sub-ohm vaping kan man uppnå större ångmoln och smakupplevelsen blir bättre, vi rekommenderar inte sub-ohm till nybörjare.

Säkerhet angående elektroniska cigaretter

Safety first

Säkerheten är viktigast och i våra elektroniska cigaretter som vi saluför så finns det ett inbyggt chip som har en del säkerhetsåtgärder, till exempel som kortslutningsskydd som skyddar ditt chip och inte avfyrar modden och med det undviker olyckor, sedan finns det ett 5-klicks säkerhetssystem som gör den relativt barnsäker.

Har du till exempel glömt att stänga av din e-cigarett så finns det ett avstängningsskydd som stänger av din el-cigg om fire-knappen skulle vara intryckt i mer än 10 sekunder. Du kan alltid vara säker på att vi på cigge.se endast säljer produkter som är säkra att använda.

I våra enklare e-cigaretter så finns det ett inbyggt batteri som du laddar via USB, vad du kan tänka på när du laddar den är att vara försiktig när du sätter i kabeln och drar ut den för att förminska slitage på uttaget.

I våra mer avancerade e-cigaretter så behöver du köpa till externa batterier, det är väldigt viktigt att du behandlar dina batterier rätt.

Här är några tips på vad du kan göra för att öka säkerheten runt om dig:

  • Ha alltid överblick av dina batterier när du laddar dom i externa laddare
  • Se till att du sätter i dina batterier åt rätt håll för att undvika kortslutning / ventilering
  • Förvara dina batterier i ett plastfodral (bär inte runt dina batterier löst i fickan!)
  • Se till så att det inte är några skador på batteriet (se även till så att wrappet runt batteriet är intakt)
  • Stäng alltid av din e-cigg när du inte använder den (t.ex. när du stoppar ner den i fickan)
  • Undvik att dina batterier kommer i kontakt med andra föremål (speciellt metall)
  • Stäng luftflödet när du är på resande fot (undvik risk för läckage)
  • Se alltid till att du har e-juice i din vätskebehållare för att undvika att bränna coilen

Jag vill sluta röka och börja med e-cigaretter

Vill du sluta röka men du söker nånting som kan fylla tomrummet efter du har tagit den sista cigaretten så är elektroniska cigaretter den perfekta lösningen för dig som ska sluta röka, el-cigaretter har sedan start hjälpt tusentals människor att sluta bruka tobak och även trappat ner på sitt nikotinintag och även till den gräns att användare helt slutat med nikotin.

Vi har billiga e-cigaretter som kommer stilla ditt rök sug, till nybörjare rekommenderar vi vårt populära eGo AIO startpaket, i detta paket medföljer det allt du behöver för att komma igång, du behöver endast köpa till e-juice, vi kan erbjuda tobakssmaker, mentol, klassiska fruktsmaker, vad du än är sugen på så har vi det! Vi rekommenderar vårt regular e-juice sortiment till den här elektroniska cigaretten.

Tänker du dig en lite större e-cigarett så kan vi då rekommendera vårt Stick V8 2000mAh startpaket. Den här e-cigaretten är något kraftfullare än eGo AIO och har inte en inbyggd tank. Stick V8 har ett bredare munstycke och levererar större ångproduktion och även smak till viss del. I detta startpaket medföljer det även allting du behöver för att komma igång förutom e-juice. Med den här e-cigaretten kan du vejpa med e-juicer från vårt premium segment.

Det finns även möjlighet att börja blanda din egna unika e-juice med just dina utvalda aromer, vem vet, kanske jordgubbe och tobak smakar bra tillsammans? Det är upp till dig att ta reda på!

Vilka ingredienser finns det i en e-juice?

Det finns olika blandningar och det varierar från företag till företag, men dom vanliga ingredienserna är VG (vegetabiliskt glycerin) och PG (propylen glykol) samt aromer. Det finns även möjlighet att köpa e-juice med nikotin med olika nikotinstyrkor. Med det nya konceptet shortfill så kan vejpare köpa helt nikotinfria e-vätskor och sedan köpa till nicshots för att sedan blanda den i e-juicen, vi har skapat en videoguide som enkelt förklarar hur man gör detta.


Mer information om PG (propylen glykol)

Propylen glykol är ett lösningsmedel som är vanligt i hudkrämer och schampo. PGn beskrivs som en färglös vätska och är bakteriedödande. PG ingår även i snusprodukter och används också som livsmedelstillsats. Det är propylen glykolen som skapar ”rivet” i halsen när du vejpar, PG tar även fram smaken bättre på din e-juice.

Mer information om VG (vegetabilisk glycerin)

VG produceras med hjälp av en extraktion process som kallas hydrolys. Du kan hitta produkter med vegetabiliskt glycerin i till exempel skönhetsprodukter, handkräm, bakverk, tandkräm och matprodukter. Det vegetabiliska glycerinet ger sötma till din e-juice och minskar rivet i halsen, du får även en större ångproduktion om du jämför med PG.

Vi kan rekommendera att du testar dig fram och provar olika VG/PG rotationer. Om du har mycket PG i din e-juice kan din hals bli irriterad och vi rekommenderar att du dricker mycket vatten när du vejpar för att undvika att din hals blir irriterad.

Vi på cigge.se har delat upp vårt sortiment i tre stycken olika delar för att göra det så enkelt för dig som kund att kunna navigera i dom olika nivåer som vi har lagt upp. Du kommer här få en förklaring om dessa olika nivåer. Vill du veta mer om vaping? Läs då detta inlägget.

Regular

cigge.se regular

Regular är till för nybörjare eller för dom som tycker om lite mindre och enklare e-cigaretter, här hittar du billiga och prisvärda e-cigaretter som inte kräver en enorm kunskap eller tidigare erfarenheter för att använda.

Det gäller även e-juicen, där finner du ett stort sortiment på e-juice som innehåller 10ml e-vätska och som vanligtvis har en klassisk enkel smak. I vårt regular e-juice sortiment erbjuder vi färdigblandade e-vätskor med eller utan nikotin som då är märkt med 0mg.

Premium

cigge.se premium

I vårt premium segment hittar du lite mer avancerade e-cigaretter som kräver en viss kunskap, steget från regular är ganska stort då e-cigaretterna i premium segmentet erbjuder större ångproduktion & smakupplevelse som kan kännas överväldigande om du tidigare puffat på en enkel e-cigarett som inte levererar lika mycket smaksatt ånga.

Du behöver ha en god kännedom om batterihantering då våra premium mods inte innehåller ett inbyggt batteri utan du köper externa batterier och sätter i dom själv, det är väldigt viktigt att veta hur du ska förvara och behandla dina batterier innan du ger dig in på premium e-cigaretter.

Premium E-juice / E-vätska kan erbjuda dig en aning mer komplicerade e-juicer med olika smakblandningar, dom här e-juicerna säljs i större format och helt nikotinfria då enligt lag är det förbjudet att sälja e-juicer över 10ml som innehåller nikotin, du kan däremot köpa nicshots och blanda i din egen nikotin, en väldigt simpel lösning för dig som önskar nikotin till din e-juice.

Advanced

cigge.se advanced

I vår advanced del hittar du avancerade e-cigaretter. Här hittar du även RDA / RTA och RDTA. Vi rekommenderar dom här e-cigaretterna till erfarna vejpare som har god kännedom om elektroniska cigaretter. Här finner du även tråd (wire) så att du kan skapa dina egna coils, perfekt för dig som gillar teknik och hela DIY konceptet.

Har du några frågor och söker svar så finns vi här för dig, kontakta oss antingen genom telefon eller maila in till vår kundtjänst på support@cigge.se

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VEvuj7 (motverkar spam)
Inga kommentarer