Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Siberia

Snus har funnits länge på den svenska marknaden, men det är först på senare tid som en stor trend har slagit igenom - det superstarka snuset. GN Tobacco var en av de första aktörerna som insåg potentialen i det och lanserade sitt märke Siberia. Även om Siberia har fått hård konkurrens i genren av andra märken riktade mot konsumenter av starkt snus är det ännu ett av de allra bästa säljande märkena i den kategorin. Det har inte minst visat sig av att Siberia numera finns i flera olika utföranden och styrkor.

Om du klarar av den höga nikotinhalten finns det en god smak i grunden som passar bäst för den som är en rutinerad snusare och vill slippa att ständigt fylla på förrådet med svagare snussorter.

Siberia - för dig som gillar starkt snus

Starkt snus brukar normalt användas i metaforisk betydelse för att beteckna något som uppseendeväckande eller ovanligt. I det här fallet bör det dock tolkas mer bokstavligt. Siberia är nämligen en av de starkaste snussorterna på marknaden och bör användas med försiktighet för den som inte är så förtjust i nikotin. Faktum är att en prilla av Siberia kan innehålla mer än fem gånger så mycket nikotin som vanliga snusdosor! Dessa är därför inte till för alla.

Däremot kan det vara ett utmärkt alternativ för den som har en hög snusförbrukning men som inte vill lägga in flertalet prillor åt gången. Då ser Siberia till att du får samma snusupplevelse som vanligt men med färre prillor varje gång. Den har också en stark tobakssmak som gör att du som snusar för smakens skull också får en positiv upplevelse med flera olika smaker tillgängliga.

GN Tobacco, tillverkaren bakom Siberia

Siberia låter som ett avlägset namn, men faktum är att snuset har svenska rötter. Bakom märket ligger nämligen GN Tobacco, i grunden ett svenskt snusföretag. Det startades så sent som 2004 när det kallades för Snusab. Deras succé blev snabbt påtaglig och det ledde till att de ingick ett avtal med Liggett Vector Group om distribution över hela världen. 2009 bytte de namn till GN Tobacco och det är de som gör Siberia idag.

En av de intressantaste aspekterna med detta företag är att de har en medveten inställning att luckra upp en tuff och monopolbetonad marknad. Som de flesta vet är tobaksbranschen hårt reglerad i Sverige och många av produkterna ser likadana ut. GN Tobaccos inställning är att förändra det, bland annat genom att lansera märken som Siberia. På så sätt lämnas det mer till konsumenten själv att välja vilken smak och styrka som passar bäst.

Siberias olika varianter

Eftersom en av Siberias styrkor är att de bjuder på många olika valmöjligheter finns det ett brett utbud av olika sorter att välja på. Ändå är det framför allt originalversionen som är allra populärast bland konsumenter. Siberia -80 degrees som den heter antyder att det är en snusets extremversion vi har att göra med. Siberia är också en av de allra starkaste snussorterna på marknaden. Siberia -80 degrees kommer i två utföranden: Brown och White Dry. Brown har en utpräglad tobakssmak och passar bra för den som inte vill kompromissa med sitt snusande.

White Dry har en torrare yta vilket gör att de inte rinner lika mycket. Båda har starka mintsmaker som fungerar bra som komplement till tobakssmaken och som inte gör att nikotinet blir lika framhävande. Med tanke på att båda sorterna innehåller 4,3 % nikotin - där en vanlig prilla är ungefär 0,8 % - kan det ändå vara bra att hålla i hatten om du är ovan.

Här finns också andra valmöjligheter, som White Dry Slim. De har en mer långsmal utformning vilket ger estetiska fördelar för dig som föredrar att dölja snusläppen något. Med långsmala portioner kan du diskret snusa i alla olika sammanhang. Med lägre fukthalt kan White Dry Slim också undvika rinniga prillor.

Med White Dry Slim blir också nikotinhalten något lägre eftersom prillorna är mindre. Det alla Siberia-varianter har gemensamt är att de finns i portionssnus snarare än lössnus. Normalt brukar många storsnusare föredra lössnus för att det ger möjlighet att själv avgöra prillornas storlek, men med tanke på Siberias styrka kan det i det här fallet räcka med färre portioner.

Om du ändå skulle ha en hög förbrukning av snus behöver du inte oroa dig - Siberia säljer nämligen sina prillor i halvkiloslådor som räcker länge. Naturligtvis finns det också vanliga dosor för dig som föredrar det.

Visa mer
Visa mindre
Siberia White Dry Portion
Superstarkt snus från Siberia, snuset ger en intensiv snusupplevelse
429.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
47.90 kr/st 42.99 kr/st
Siberia White Dry Slim Portion
Superstarkt snus från Siberia i slimmat-format, snuset har en mintig karaktär
399.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
44.90 kr/st 39.99 kr/st
Siberia X Tremely Black Portion
Nytt starkt snus från Siberia med en klassisk smak av tobak
449.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
49.90 kr/st 44.99 kr/st
Siberia Brown Portion
Snus från Siberia med en skyhög nikotinhalt och kraftig tobakssmak blandat med...
439.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
48.90 kr/st 43.99 kr/st
Siberia Multipack Portion
Superstarkt snus multipack från Siberia, portionssnus med hög nikotinhalt
134.90
kr
1+
134.90 kr/st
Siberia White Portion
En något mildare version av Siberias starka snus utbud
439.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
48.90 kr/st 43.99 kr/st
Siberia Black White Dry Portion
Superstarka White Portionsprillor med långsmakrelease, traditionell tobakssmak
449.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
49.90 kr/st 44.99 kr/st
Siberia Black White Dry Slim Portion
White Portionssnus i slimmat format med superhög nikotinhalt, lång smakrelease
399.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
44.90 kr/st 39.99 kr/st
Siberia Brown Slim Portion
Starkt snus från Siberia med en skyhög nikotinhalt, rik smak av mint och tobak
439.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
48.90 kr/st 43.99 kr/st
Siberia Black Slim Original Portion
Superstarkt traditionellt Original portionssnus, kraftig smakrelease
429.90
kr
Info Köp!
1-9 st 10+
47.90 kr/st 42.90 kr/st