Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Lundgrens

Lundgrens snus

Lundgrens snus

Lundgrens rötter sträcker sig ända tillbaka till första halvan av 1800-talet då en man med just efternamnet Lundgren öppnade upp en snusfabrik. Idag finns snuset i två olika modeller; slim white portion och white portion, där det som skiljer dem åt är passformen under läppen. Alla Lundgrens snussmaker har inspiration från den svenska floran och tre olika geografiska områden har hittills fått stå modell för smakkombinationerna; Skåne, Norrland och Västkusten.

All tobak som används vid framställandet av snuset odlas, skördas och torkas i Skåne. Lundgrens är dessutom ett bra val för den miljömedvetna snusaren då snuset är helt ekologiskt. För den som är ute efter ett snus med lokala smaker, hög kvalitét och ett bra pris är Lundgrens ett givet märke att testa. Med hjälp av dessa prillor kan du göra en resa genom vårt avlånga land.

Modeller och nytänkande innovationer

Den ena av Lundgrens snusmodeller går under namnet white portion och är i storlek som en vanlig prilla. Deras andra modell, slim white portion, är något mindre och anpassad för att lägga sig bättre under läppen. Den passar därmed utmärkt för dig som har ett mindre utrymme under läppen eller för dig som vill att det inte ska synas så väl att du har en snus inlagd. Något som utmärker Lundgrens är att de inte är blyga när det kommer till att utmana de normer som finns inom snusvärlden och just därför har de släppt den ena nytänkande innovationen efter den andra.

En av dessa var den perforerade påsen, det vill säga en påse med hål i, som gör att smaken släpps igenom snabbare. Påsen är dessutom tillverkad av mjuk fleece, vilket gör att den lägger sig bekvämt under läppen utan att skava.

Flexlock

Lundgrens har tänkt till inte bara när det gäller själva prillorna, utan även när det kommer till dosan som snuset bevaras i. För att undvika att du inte ska ha någonstans att lägga dina använda prillor har de tagit fram en dosa med ett unikt flexlock. Det här locket är en av deras senaste innovationer och i och med detta drar de sitt strå till stacken för att undvika att deras snus hamnar i naturen. Materialet som locket är gjort av är expanderbart och har plats för totalt 20 stycken använda prillor. Denna typ av lock hittar du idag på alla snusdosor från Lundgrens och det är tydligt att företaget hela tiden försöker förbättra de produkter de erbjuder marknaden.

Företaget drivs av verkliga entusiaster, vars uppgift är att förena hantverkets traditioner med nytänkande idéer oavsett om det gäller smak, utförande eller förpackning. Det är just detta som sätter Lundgrens på kartan.

En smakresa genom Sverige

De olika smakerna på Lundgrens snus återfinns i vår svenska natur och flora. Genom att testa på snuset från de olika områdena - Skåne, Norrland och Västkusten - kommer du tas med på en smakresa från norr till söder och till nykomlingen i väst. Var och en av de tre olika smakerna innehåller, utöver tobakssmaken, även smaker typiska för de områden som gett namn till snussorten. Sorten Skåne lovar exempelvis en tydlig tobakssmak tillsammans med inslag av härlig barrskog och olika sorters skogsbär. Även en hint av enbär gör sig påmind. Nikotinhalten ligger på 10 mg per gram och dosan innehåller 24 portionspåsar.

Precis som all tobak från Lundgrens kommer tobaken i Skåne från de skånska fälten utanför orten Fjälkinge och som vi nämnde i inledningen är all tobak från företaget helt ekologiskt odlad. Skåne kommer både som white portion och slim white portion och båda versionerna har perforerade påsar.

Från längst ner i söder tar vi oss längst upp i norr och hittar sorten Norrland. Även här finns möjligheten att välja på white portion och slim white portion, båda självklart med den innovativa påsen och flexlocket på dosan. Denna sort har en mildare smak av tobak samt en välbalanserad smak av granskott och fjällblommor som ger snuset en något blommig smak.

När vi återigen beger oss nedåt i landet hamnar våra smaklökar på Västkusten och hos Lundgrens senaste release. Här hittar vi en klassisk, något mildare tobakssmak samt en smakkombination av nypon och ljung. Både Norrland och Västkusten innehåller 10 mg tobak per gram och en dosa innehåller 24 portionspåsar. När vi ser på de olika smakkombinationerna som Lundgren erbjuder är det tydligt att de värnar om de svenska smakerna och vill lyfta det typiska för platserna. Kolla in dessa smakupplevelser här hos oss på Cigge.se.

Läs mer om Lundgrens
Visa mindre

Filtrera

Smak
Nikotinhalt (mg / g)
Typ av snus