Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

VG/PG förhållanden - cigge reder ut

Som du säkert vet så är vaping en nyare, mindre skadlig form av rökning. Detta har du troligtvis kunskap om, annars hade du förmodligen inte hittat hit. Fördelarna av att vejpa istället för att röka cigaretter är många. Att byta ut sina tradionella cigaretter mot vaping kan vara knepigt och tufft, men det är definitivt möjligt. Det har vi tusentals bevis på hos cigge.

Det kan också vara krångligt att förstå enhetsspecifikationer, spänningsinställningar, smak, nikotinstyrka, molnproduktion, propylenglykol och vegetabiliska glycerinnivåer (PG/VG-förhållanden) Vi anar att det fortfarande finns en stor förvirring om hur hela den här processen faktiskt fungerar - vilket vi på cigge förstår- men oroa dig inte om du precis har börjat.

En fråga som ställer saker och ting på sin spets är VG/PG (vegetabiliskt glycerin & propylenglykol) - Vi ska försöka förklara och ge dig kunskap inom ämnet för att du ska kunna välja rätt VG/PG förhållande till dina personliga behov och preferenser.

E-vätska är i grund och botten propylenglykol(PG) och vegetabiliskt glycerin(VG) - man brukar kalla dessa två för bärare i din E-juice. Detta är alltså basen i din E-juice. För att sedan få en E-vätska som är smakmässigt möjlig att inhalera behöver du tillsätta aromer och eventuellt nikotin. Kortfattat - propylenglykol och vegetabiliskt glycerin är grunden i din E-juice.

VgPG


Vad är PG?

PG betyder propylenglykol och är i grund och botten en livsmedelstillsats. Det är alltså en godkänd livsmedelstillsats som är formellt erkänts som säker. PG har en liknande struktur som alkohol och har en klar, luktfri vätska som är mindre trögflytande än VG. Du hittar PG i olika livsmedel, mediciner och föremål. E-juicer med hög pg passar bäst till dig som rökt vanliga cigaretter tidigare och gillar "throat-hit". Dessutom bär PG-vätskan nikotin och smak mycket effektivt.

Höga PG vätskor producerar dessutom betydligt mindre ånga eftersom PG behöver betydligt lägre effekt för att upphettas - vilket kan göra den mer lämplig ifall du känner ett behov av att inte skylta med att du vejpar.


Tips på enheter som passar bra för 50/50 vaping; OXVA Xlim PRO, Xros 3 Mini

Vad är VG?

VG betyder vegetabiliskt glycerin och är en betydligt tjockare vätska än PG. VG-vätskan är klar, luktfri och klibbig och tillverkad av vegetabiliskt fett. Vegetabiliskt glycerin har ett utbrett användningsområdet och används bland annat i skapande av tandkräm, mediciner med mera.
VG har en ganska hög upphettningspunkt vilket gör att E-vätskor med hög VG passar bäst till elektroniska cigaretter med hög effekt.

VG har primärt två funktioner i din e-juice. Den första är att vätskan innehåller en liten sötma som läggs till i din e-juice som påverkar slutresultatet och upplevelsen av varje bloss du tar. Den andra, och det primära, är att under underlätta molnproduktionen - som nämnts tidigare så är VG den stora kreatören för stora moln.

En e-juice som innehåller hög VG ger en mjuk och jämn halsträff som inte känns lika tuff för halsen som en vätska med hög PG. Till skillnad från PG, bär inte VG smaker och nikotin lika effektivt. Vätskor med hög VG är mer lämpligt för sub-ohm vaping eller i enheter där du kan ställa in effekten på maskinen själv. VG vätskor kräver hög effekt.

Tillsammans och i samförstånd jobbar dessa kemikalier väldigt bra ihop. Vid upphettning producerar PG halsträffar som ger en liknande rökupplevelse som tradionella cigaretter, medan VG producerar moln och mer ångproduktion. Önskar du stora moln och mjuka halshittar? Då ska du använda en E-juice med hög VG. Önskar du mer tröga E-juicer som liknar tobakscigaretter? Då ska du använda en E-juice med hög PG

Tips på enheter som passar bra till 70/30 vaping (Hög Vg) Luxe XR MAX, Vaporesso Gen 200

Kan jag blanda VG/PG vätskor?

Ja. Det går alldeles utmärkt att blanda till exempel en nicshot som är 50VG/50PG i en e-juice med 70VG/30PG.
Det enda som egentligen sker är att du spär ut din juice, du kan förlora lite smak om du väljer att använda en vätska med hög VG. Generellt är det så liten skillnad att du inte kommer märka något.
Det som händer är alltså att du ändrar VG/PG förhållandet när du blandar

Exempel:

Du har:

  • 50 ml shortfill 70/30 (VG/PG)

  • 10ml nicshot 50/50 (VG/PG)

Du blandar:

  • Om du tillsätter 10ml 50/50(VG/PG) nicshot till din 50ml shortfill så sjunker VG halten till 67VG i shortfillen.

Ditt resultat:

  • 67/33 (VG/PG)


/happy vejping ciggecrew!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Fuc4Ps (motverkar spam)
Inga kommentarer