Fri frakt     Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vad är Nicsalt & freebase nikotin?

Det har kommit en till typ av nikotin på vape marknaden som vi ofta får frågor om i butikerna och online. Och nu ska vi gå in på det och förklara skillnaden mellan nicsalt och "freebase" nikotin.

Freebase nikotin är den renaste och vanligaste formen av nikotin och den används i allt som innehåller nikotin, som nikotintuggummi, nikotinspray, tobakscigaretter och självklart i e-juice. Tobaksbolagen kom på att om man parar freebase nikotin med ammoniak så får man ut mer nikotin och håller då rökaren fast på deras produkt, trots att den inte är bra för hälsan.

Eftersom att e-cigg då ska ersätta vanliga cigaretter så kan vi använda samma nikotin i e-juicen för att få ett effektivt sätt att leverera nikotin fast då fri från ammoniak.

Varför har det då nicsalt blivit så populärt på marknaden?

Nicsalt har lägre Ph värde än vad vanligt freebase nikotin har, vilket gör att det är lenare mot halsen och man kan då använda en högre nikotinstyrka, dessa högre nikotinstyrkor lämpar sig bäst i podsystem och mindre e-cigaretter som då är anpassade för MTL användning.

Vilken typ av nikotin ska jag välja?

Det beror på hur du vejpar, använder du en RDA, RTA eller en tank som inte är till för MTL så rekommenderar vi inte att använda nicsalt då du kommer få i dig väldigt mycket nikotin på kort stund, risken med detta är illamående och obehag, använder man något större och kraftfullare rekommenderar vi en shortfill med nicshots.

Skulle du vilja använda nicsalt så rekommenderar vi att man använder ett podsystem eller en enkel e-cigg som är till för MTL, använder man en kraftigare e-cigg så känns det inte behagligt att använda nicsalt.

Marknaden för nicsalt växer så utbudet är tyvärr inte lika stort hos oss för tillfället men det är på gång, nya podsystem kommer hela tiden, vi har för tillfället endast Nasty juice i nicsalt versioner så har du smakat den vanliga versionen kan du förvänta dig samma goda smak i nicsalt versionen, det är inte lika mycket smak i ett podsystem om man jämför med en RDA eller en tank men du kommer känna smaken.

Du kan hitta vårt nicsalt sortiment här

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: JacS5D (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Hasse Westin
En liten fundering över vad jag just läst:
Ni säger att :
''Freebase nikotin är den renaste och vanligaste formen av nikotin och den används i allt som innehåller nikotin, som nikotintuggummi, nikotinspray, tobakscigaretter och självklart i e-juice. Tobaksbolagen kom på att om man parar freebase nikotin med ammoniak så får man ut mer nikotin och håller då rökaren fast på deras produkt, trots att den inte är bra för hälsan.''

-Men är det inte så att Phil Morris upptäckte att om man tillförde tobaken mer Amoniak (HN3) så frigjorde man mer Nikotin (C9 H14 N2) så att kroppen tog upp mer av Nikotinet än i normala fall?
Alltså Nikotin mängden förblir den samma bara det att själva Nikotinet lättare tas upp av kroppen?
2019-12-20 @ 00:33:12