Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Vad är att vejpa?

Språk är ständigt i rörelse, det utvecklas och förändras hela tiden. Nya ord, uttryck och begrepp kommer till, gamla försvinner. Detta är en naturlig del av språkets utveckling och ett tecken på att språket är levande. Jag som skriver detta inlägg älskar när nya uttryck tar form. På senaste tiden har uttrycket "vejpa" klivit fram starkt. Men vad innebär det "att vejpa?"

"Att vejpa" betyder att använda en elektronisk cigarett, e-cigg eller e-cigarett, som ett alternativ till traditionella tobakscigaretter. Processen innebär att inhalera aerosol, eller som vi kallar det, ånga, som din vape producerar genom att värma upp e-vätska. Namnet "vejpa" kommer från engelska ordet "vape", som är en förkortning av "vaporize" (förånga).

Är det farligt att vejpa?

Att framställa vejping som rena hälsokuren skulle vara direkt felaktigt. Det är självklart alltid bäst att undvika alla former av tobaks- och nikotinprodukter för att upprätthålla en god hälsa. Våra produkter riktar sig dock mot personer som har ett beroende av tradionella tobakscigaretter. Vi är säkra på våran sak - e-cigaretter är ett bättre alternativ mot tobakscigaretter. Vill du ha källor och läsa mer om detta ämne kan du kika under dessa länkar:

E-cigaretter som alternativ till tobakscigaretter

Hur farligt är e-cigaretter?

E-cigaretter är upp till 95% säkrare än tobakscigaretter

Vart får man vejpa?

I Sverige tillämpas generellt samma regler för vejping som för rökning av traditionella cigaretter. Detta innebär att det är förbjudet att vejpa på de flesta offentliga platser inomhus, inklusive arbetsplatser, restauranger, barer, skolor och inom kollektivtrafiken. Dessutom är det ofta förbjudet att vejpa på vissa offentliga platser utomhus, som till exempel lekplatser, idrottsanläggningar och vid ingångar till offentliga byggnader.

Man bör också alltid visa hänsyn till andra människor när man vejpar, även om det tekniskt sett är tillåtet att vejpa på en viss plats.

Kan en vape explodera?

Det är ytterst ovanligt att en vape exploderar och ingenting vi själv har erfarenhet av. Alla elektronik produkter kan ha fabriksfel och olyckor kan ske, oavsett om du röker på en vejp, går över gatan eller flyger flygplan. För att säkerställa att vi ger våra kunder högsta säkerhet så är alla våra produkter utrustade med säkerhetsfunktioner och dessutom godkända av folkhälsomyndigheten. Vi anser att det inte finns någonting att oroa sig för.

Vad kostar det att vejpa?

Kostnaden för att vejpa varierar kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive vilken typ av e-cigg du väljer och hur ofta du använder den.

Ett startkit för en e-cigg kan kosta allt från några hundralappar till över tusen kronor, beroende på enhetens kvalitet och funktioner. E-vätska kan kosta någonstans mellan 20 till 300 kronor per flaska, beroende på märke och storlek (10ml, longfill, shortfill etc). Hur länge dessa varar beror på hur ofta du vejpar. Om du vejpar mycket kan dessa kostnader lägga upp snabbt.

Det är också viktigt att komma ihåg att e-cigaretter är en löpande kostnad, till skillnad från en engångskostnad. Du kommer att behöva köpa e-vätska regelbundet, och du kan också behöva ersätta delar av enheten som batterier eller coils över tiden.

Om du gör jämförelsen mot vanliga tobakscigaretter har du möjligheten att spara en del pengar, men allt är beroende av hur du vejpar och vilken setting du använder.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: q8XYNy (motverkar spam)
Inga kommentarer