Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Smakar din e-cigg bränt? Här får du info!

Smakar din el-cigg bränt? Då har du kommit till rätt ställe, i det här inlägget så kommer vi att gå igenom varför din elektroniska cigarett smakar bränt och tipsa om dom bästa knepen för att förebygga och motverka att din e-cigg smakar bränt. Med några enkla knep så kan du garantera att din e-vätska ska smaka som den bör göra.

Är man ny inom vaping världen så kan det förekomma att man någon gång upplever att el-ciggen smakar bränt, och det är lätt hänt och det är även lätt att lösa problemet, nedanför så kommer du få dom bästa tipsen på hur du motverkar att din e-cigg smakar bränt.

Prima - Låt bomullen suga upp e-vätskan

Prima är en engelsk vape term för att låta bomullen inuti coilen ha en chans att suga upp e-vätskan, vi rekommenderar starkt att du alltid primar din coil när du installerar i en ny coil i din e-cigg. Beroende på vilken el-cigg du har så blöt alltid coilens bomull innan du installerar i coilen i sitt hölje. När du har blött bomullen ordentligt så kan du installera coilen och där efter fylla på med din e-vätska, vi rekommenderar även att du fyller vätskebehållaren till ca 70-80%.

Det brukar oftast räcka med några droppar ifrån din e-vätska för att blöta bomullen, i bilden nedanför så ser du vilka platser som det rekommenderas att du blöter. När du har blött bomullen, installerat coilen och hällt i din e-juice i vätskebehållaren och skruvat på allting så rekommenderar vi att du inhalerar från munstycket, utan att el-ciggen är på, det är för att e-vätskan ska tränga djupare inuti bomullen och blöta ner bomullen ännu mer. Upprepa detta ett flertal gånger sen bör din e cigg vara redo att användas.

Om man inte primar sin coil innan man använder sin elektroniska cigarett så är risken mycket stor att man bränner bomullet i coilen och i sin tur får man en bränd smak som slutresultat. Om du inte har tillfälle att prima coilen så kan du installera coilen i el-cigaretten och hälla i din e-vätska och låta el-ciggen stå i minst 10-15minuter.

OBS! Tänk på att inte hälla e-vätska i mitten av coilen

prima coil

OBS! Varje coil ser olika ut och detta är endast ett exempel på vart man ska blöta bomullen

Coilen har gett upp

Det är även mycket vanligt att man har förbrukat sin coil, detta resulterar i att man känner en drastisk smakreducering och till slut så upplever man att det smakar bränt. En simpel lösning på detta är att man byter ut sin gamla coil och installerar i en ny, glöm inte att prima den nya coilen!

Det är även värt på att tänka på att det finns en del e-vätskor som förbrukar coilsen snabbare än andra typer av e-vätskor, så om du är van att en coil håller i en vecka och den andra bara håller i några dagar så var inte orolig, ett exempel på e-vätskor som förbrukar coilsen mycket snabbare är söta e-vätskor.

Använd alltid rätt watt-rekommendation

För varje coil så finns det en rekommendation på vilken watt man bör vejpa på, exempelvis mellan 20-30 watt så fungerar coilen bäst och förväntas få den längsta livstiden, om man överstrider watt-rekommendationen så kommer coilen ha en lägre livslängd och kommer ta slut fortare och kommer att resultera i att coilen bränns och man upplever en bränd smak, undvik detta genom att alltid följa watt rekommendationen på din coil. På de flesta coils så står det skrivet på produkten vilken watt som rekommenderas, men med lite enkel googling så kan man snabbt få svar om man är osäker på vilken watt man bör vejpa på.

Använd även rätt e-vätska med rätt mängd VG/PG blandning som passar din el-cigg. Osäker på vilken VG/PG blandning som är bäst för din e-cigg? Kontakta oss via vår support så hjälper vi dig gladeligen!

 
 

Vill du läsa mer matnyttig information om e-cigaretter?

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kRsWMA (motverkar spam)
Inga kommentarer