Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Min E cigg tank läcker - Vad ska jag göra?

Läckande e-cigg tankar & clearomizers är ett av de vanligaste problemen i e-cigg världen och oftast så finns det simpla lösningar som kan åtgärda om din e cigg tank läcker, alla har vi vart med om att någon gång att det rinner ur tanken och man går miste om e-vätska som man istället skulle ha förångat, var lugn, det är ett normalt problem och vi kommer i det här inlägget lista på hur man kan åtgärda att tanken läcker och varför tanken läcker.

Tänk på hur du fyller din e cigg tank

När du fyller på din vätskebehållare så var noga med hur du häller i e-vätskan, är man ny på elektroniska cigaretter så kanske man inte har full kunskap om vart man häller i e-vätskan (se bild), var noga att hälla i e-vätskan i vätskebehållaren och inte i det centrala "hålet".

Fylla E cigg tank

Exempel på hur du fyller din e cigg tank

Håll tanken snett så att e-vätskan rinner längst glaset och se till att inte fylla hela vätskebehållaren, vi brukar rekommendera våra kunder att endast fylla vätskebehållaren till 70 - 80%, coilen älskar att bada i smakrik e-vätska men vi rekommenderar att enbart fylla till behållaren 70 - 80% för att undvika att tanken blir överfylld med vätska.

Att lämna ett luftrum skapar ett vakuum och håller e-vätskan på plats i behållaren. Det är viktigt att man stänger luftflödet innan man öppnar toppen. Då trycket i tanken släpper och kan åka in i coilen och vätska följer med (utifall luftflödet är öppet). Därför ska man stänga det innan man öppnar toppen för undvika läckage.

Om du någon gång har skruvat isär din e-cigg tank så kanske du har sett att det sitter o-ringar (tätningar, gummi-ringar) som säkerställer att ingen e-vätska rymmer ut, var noga när du monterar ihop tanken att så o-ringarna inte hamnar i kläm och o-ringen blir skadad.

Om du har en skadad o-ring så kommer din e cigg tank att läcka och du behöver köpa nya o-ringar till din vätskebehållare.

Var även noga att skruva åt gängorna i din e cigg tank ordentligt när du har tagit isär din vätskebehållare, ta inte i för kung och fosterland utan dra åt gängorna bestämt.

Vill du ha tips på hur du gör rent din tank på bästa sätt? Klicka här

Coil för rätt e-vätska, e-vätska för rätt coil

Man kan även tänka på vad man använder för sig typ av e-vätska, även vilken coil man använder, det finns massvis med olika e-vätskor och coils där ute och vi tänker härmed tipsa om vad för e-vätska man ska använda till för typ av coils (ohm).

Om coilen inte orkar med att förånga e-vätskan så kommer e cigg tanken att bli överflödig och därefter kommer tanken att läcka, därför är det viktigt att välja rätt e-vätska till din e cigg tank.

Coils med ett högre motstånd (över 1Ωohm) efterliknar en vanlig tobakscigarett fungerar och tenderar att ha mindre lufthål för att göra "draget" mer tight och ge en autentisk upplevelse som att röka en cigarett.

Till den här typen av coil och vejpning så rekommenderar vi en e-vätska med en hög PG % (50PG/50VG) då propylen glykol är mer lösflytande och gör det enklare för coilen att förånga e-vätskan.

Coils med ett lågt motstånd (under 1Ωohm) som även kallas för sub-ohm vaping klarar av att förånga tjockare e-vätska, exempelvis en e-vätska med 70VG/30PG. Ju högre watt-effekt du vejpar på desto bättre förångas det vegetabiliska glycerinet i e-vätskan, e cigg tankar till den här genren tenderar att ha större lufthål och vi rekommenderar STARKT att du stänger/låser luftflödet till e cigg tanken när du fyller på e-vätska till vätskebehållaren då det är vanligt problem att dessa typer av ecigg tankar läcker när man inte stänger luftflödet.

OBS! Det finns undantag där en coil kan vara Sub-ohm men är väldigt liten, som t.ex. eGo AIO 0.6ohm coilen där vi rekommenderar att helst köra 50VG/50PG eller 60VG/40PG e-vätskor då coilen är liten och inte klarar av att förånga tjockare e-vätskor med t.ex. VG70/PG30.

Lösningar på en läckande e cigg tank

  1. Coilen kan läcka om coilen är slut, om bomullet i coilen är slut så läcker e-vätskan igenom. Lös detta genom att byta ut coilen. Du kan känneteckna att när du upplever en "bränd" smak, då är det dags att byta ut coilen mot en ny coil.
  2. Kontrollera så att o-ringarna inte är skadade.
  3. Se till så att alla delar i e cigg tanken är ordentligt åtdragna.
  4. Inhalera långsammare, ta mindre puffar så att coilen/tanken hinner med, då ju hårdare du drar desto mer vätska kommer in i coilen och det är lätt hänt för översvämning.

Behöver du mer hjälp? Kontakta vår kundtjänst där vi hjälper dig att genomsöka problemet.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: RT8BaM (motverkar spam)
Inga kommentarer