Express & gratis fraktalternativ        1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Hur du blandar din egen E-juice

Att blanda sin egen e-juice kan verka knepigt till en början men känslan att får fram något man själv har skapat är fantastisk, jag har själv blandat e-juice och det var många misslyckanden i början, det kan även vara för att jag är någon slags perfektionist.

Det finns mängder med sidor där man kan skriva in sina recept, spara dem och få inspiration från andra användare, den sidan vi rekommenderar hittar du här E-liquid recept

Det man behöver för att blanda egen e-juice är basvätska VG och PG, det går att köpa färdigblandad basvätska utan nikotin så som 70/30vg/pg och 50/50vg/pg, personligen så tycker jag det är lättare att blanda med VG och PG, man behöver även tomma flaskor, har du flaskor du inte har slängt går det bra att skölja ur dem med varmvatten och sedan kallvatten, låt dem torka över natten. Blandningskopp, doseringssprutor och essenser behövs också, man kan blanda med en våg också om man vill.

DIY E-juice paket

Att blanda egen e-juice med nicshots är ganska lätt, vi räknar på en 60ml flaska då det passar bäst med nicshots. För 3mg så tar du 1st nicshot och 1st tom 60ml flaska och häller i nicshoten, för 6mg 2st nicshots, för 9mg 3st nicshots och 12mg 4st nicshots. Att räkna ut hur mycket essens du ska ha i kan vara knepigt, där kommer hemsidan som är länkad högre upp till hjälp.

Vi börjar med ett exempel, en e-juice med 6mg och smak av vattenmelon, att prova sig fram med essenserna är viktigt men oftast när man bara använder en essens vill man ha lite mer av den essensen för att få smaken att komma fram, man kan även ha högre procent av den essensen man vill ska framträda mest i e-juicen.

På bilden under ser ni hur det är skrivet, det går självklart att ändra mängden man vill göra eller önskad nikotinstyrka då det blir uträknat åt dig. Detta exempel kommer att räknas med VG och PG för sig.

Vill man inte slösa på nikotin kan man blanda utan nikotin för att kunna få fram själva smakprofilen först innan man tillsätter nikotinet, att tillägga är att ungefär 90% av alla essenser är PG baserade, finns väldigt få som är VG baserade.

diy e-juice

När man har skrivit in det här så kommer det se ut så här under det du fyllde i.

min e-juice

Där står det hur många ml, gram och procent, blandar du med doseringssprutor så går man efter ml.

Vill man lägga till fler smaker så kan man göra det, här har man fria händer och kan prova sig fram. Här under så har jag skrivit in flera smaker för att göra e-juicen lite mer komplex, jag har själv inte provat det här receptet då det är ett exempel men vill ni prova att göra det så får ni självklart prova.

blanda egen e-juice smak

Här kan man leka lite med procenten, som ni ser så är vattenmelonen oförändrad och ska då vara den smaken som framträder mest i e-juicen. Vissa essenser kan vara lite svagare i smaken än vissa andra essenser, det kan bero på vilket märke man har eller vilken smak det är, citron kan smaka mycket mer än vattenmelon och då får man ha i lite mer av den som är svagare i smaken.

Här nedan är slutreceptet för 60ml av exemplet.

blanda e-juice själv resultat

E-juicen är 60ml 6mg och VG/PG är 70/30, som ni ser så går det inte åt lika mycket PG som VG.

När ni har blandat allt så skaka om e-juicen några minuter och ställ den mörkt och svalt några dagar så kommer den vara redo att vejpas.

Det finns något som kallas för “steeping” och det gör man för att smakerna ska blandas med varandra, det finns olika typer av steeping.

Old school steeping är när man låter e-juicen stå mörkt och svalt, vill man påskynda det så kan man öppna flaskan och trycka ut luften, gör detta några gånger så det kommer in ny luft i flaskan, stäng sedan flaskan och skaka om den några minuter, gör detta ungefär varannan dag.

Speed/Heat steeping är när man använder varmvatten för att påskynda steepingprocessen, ta en bunke med varmvatten från kranen och sätt i flaskorna, låt dem ligga där ungefär 15-25min, se till att flaskorna är stängda, ta sedan ut flaskorna och skaka om flaskan i några minuter, ställ sedan mörkt och svalt.

Alla e-juicer smakar bättre efter steeping, frukt, dryck och menthol e-juicer går att vejpa direkt eller efter några dagar medans bakverk, kaffe och choklad behöver 1-4 veckor steeping för att smakerna ska framträda riktigt bra, custard ska gärna stå väldigt länge säger dem, ungefär 6 månader eller mer för att dessa ska bli riktigt goda, det kan ni prova om ni vill ha ett projekt i 6 månader eller bara har väldigt mycket tid att avvara.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: knZL59 (motverkar spam)
Inga kommentarer