Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Röda Lacket

Röda Lacket lössnus - En riktig svensk snusklassiker!
Här hittar du den gamla snusklassikern Röda Lacket som är ett omtyckt lössnus på grund av dess rika karaktär och tydliga smak.

Röda Lacket är det enda snuset som finns i varumärket men har levt kvar på snusmarknaden väldigt länge och är väldigt uppskattat av lössnusare runt om i Sverige.

Lössnuset har en mild tobakssmak med inslag av torkade frukter samt läder som blandar sig perfekt med tobakssmaken. Lössnuset är lätt att baka och man kan enkelt forma lössnuset efter egen smak.

Historien bakom Röda Lacket

Historien bakom Röda Lacket sträcker sig ändå tillbaks till 1700-talet där en man vid namn Peter Schwarz som var uppvuxen i Bergslagen men flyttade till Norrköping med en stor ambition om att tillverka snus. 

År 1753 så startade Peter sin första snusfabrik och produktionen utav det berömda Röda Lacket snuset började ta fart och sprida sig över hela landet. När företaget var som störst så sträckte sig företagets egna tobaksplantage lika stora som 50 fotbollsplaner.

Idag är det Swedish Match som står för tillverkningen utav Röda Lacket.


Röda Lacket är fortfarande lika populärt idag som det var för 300 år sedan, om inte mer och är en tidlös snusklassiker som kommer att leva kvar och produceras i många år framöver.

Läs mer om Röda Lacket
Visa mindre