Fraktfritt alternativ      Hemleverans      1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Ettan

Ettan snus

Receptet till snusvarumärket Ettan är ett av de äldsta i Sverige. Det sägs dessutom ha varit oförändrat sedan det först skapades år 1822. Vad som däremot har ändrats är att du idag kan välja mellan olika varianter av Ettan; portion, white portion och lössnus. Här på Cigge.se hittar du så klart alla varianter.

Smaken på Ettan snus är fyllig med en aning rökiga inslag, torkat gräs och en ren, klassisk doft av tobak, om än något mild. Om du letar efter en svensk snusklassiker med den traditionella smaken är Ettan ett av de bästa alternativen. Spana in vårt sortiment här på sajten.

Jacob Fredrik Ljunglöf tog över en av de äldsta tobaksfabrikerna år 1821. Han var missnöjd med hur snuset tillverkades och tog fram en egen tillverkningsmetod. Istället för att fermentera snuset i flera månader började han pastörisera det. På så sätt kunde snuset hålla sig färskt längre.

Han tillsatte inga smaktillsatser utan allt som användes var salt, vatten, tobak och bikarbonat. Det var på detta sätt han skapade Ljunglöfs No. 1. På den tiden var det vanligt att kalla fabrikens finaste snus för No.1 och det var på så sätt namnet "Ettan" kom till. Det nya snusreceptet och tillverkningsmetoden gjorde Jacob till en mycket framgångsrik man.

Efter att han gick bort år 1860 tog sonen Knut Ljunglöf över verksamheten och fortsatte utveckla fabriken och snusvarumärket.

Knut sägs ha varit en sträng man. Varje morgon kontrollerade han snuset genom att ta en silversked, fylla den med snus och skyffla upp det i näsan. Det var hans sätt att kontrollera produktens arom och kvalitet, och det verkar ha varit ett vinnande koncept. Med Knut i toppen på företaget växte det till att bli den största producenten av rökfri tobak i Europa.

Idag är det dock Swedish Match som står för tillverkningen av Ettan.

Varför köpa Ettans snus?

Ettan har funnits sedan 1800-talet men har bytt namn och utseende några gånger på vägen. Vad som däremot sägs vara oförändrat är smaken. Idag är Ettan ett av de mest populära varumärkena som vi säljer i vår webbshop.

Bara det faktum att Ettan fortfarande säljer efter 200 år är en garanti för hur hög kvalitet det håller. Är du på jakt efter ett fylligt snus med den där klassiska doften av tobak, då är Ettan rätt märke för dig. Hos oss kan du köpa flera olika varianter i både portion och lössnus. Du kan handla direkt i vår webbshop eller besöka någon av våra fysiska butiker som finns runt om i landet.

Hos oss kan du alltid välja om du vill köpa enstaka dosor eller flerpack. Om du klickar dig in på en specifik produkt kan du se om snuset finns i lager både i våra butiker och online. Ettan snus är ett säkert kort som aldrig går ur tiden.

Vi vågar till och med säga att det är en snustradition. Det passar både dig som har snusat sedan länge och dig som är nybörjare på snus. De rökiga inslagen gör att smakupplevelsen förhöjs ännu mer.

Visa mer
Visa mindre

Filtrera

Smak
Nikotinhalt (mg / g)
Typ av snus
Ettan Lössnus
Det klassiska lättbakta och smakrika lössnuset från Ettan
589.9
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
62.90 kr/st 58.90 kr/st
Ettan Original Portion
Det klassiska Original Portion snuset från Ettan med en traditionell snussmak
469.90
kr
Köp!
Info
1-9 st 10+
50.90 kr/st 46.90 kr/st