Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Hur länge räcker en E-juice?

e-juice flaskor

Hur länge räcker en e-juice är en vanlig fråga vi stöter på från våra kunder, tanken med det här inlägget är att svara på just den frågan - Hur länge räcker en e-juice?
Det är egentligen en svår fråga att svara på och ge ett exakt svar då vi alla vejpar olika mycket och använder oss utav olika vaping stilar som t.ex. MTL, DTL och RDA, men med en grov uppskattning så kan du ta en kik på tabellen nedanför som beskriver hur länge en e-vätska räcker.

Står du mellan valet och kvalet om du ska gå från tobakscigaretter till e-cigaretter så visar tabellen även hur många cigarettpaket en e-vätska motsvarar.

Volym (ml)10ml50ml100ml
Räckerca 5 dagarca 2 veckorca 4 veckor
Motsvararande cigarettpaketca 5 paketca 10 paketca 20 paket


OBS!
Tabellen är en uppskattning, allt beror på hur mycket du vejpar och vilken e-cigarett du använder så det kan betyda att e-juicen räcker längre eller kortare än tabellen


Som skrivet så beror det på hur mycket du brukar din e-cigarett men även vilken typ av elektronisk cigarett du har, i regel så förbrukar en MTL e-cigg mindre e-vätska jämfört mot en DTL e-cigarett.

Vaping stilen som förångar mest e-vätska per inhalering är RDA som brukas på mycket höga effekter, vanligtvis över 100+ watt, den här vaping-stilen ingår i kategorin DTL vaping.

Vill du minska förbrukningen av e-juice?

Om du upplever att du förångar för mycket e-vätska för ditt egna bästa så är vår rekommendation att du införskaffar dig en MTL (mun till lunga) e-cigarett då dom brukas på låga effekter (vanligtvis 10-30 watt) och förångar inte lika mycket e-vätska vid varje inhalering jämfört med DTL-vaping.

Det finns massvis med olika mun till lunga e-cigaretter, är du på jakt efter en MTL e-cigg så kan du ta en titt i vårt sortiment på just sådana elektroniska cigaretter i länken nedanför, du hittar även e-vätska anpassad för dessa elektroniska cigaretter.

MTL E-CIGARETTER

Om MTL vaping inte passar dig så kan du istället köpa en e-vätska med en högre VG-halt då e-vätskor med hög VG halt är mer trögflytande och förångas saktare, genom att vejpa e-vätskor med högre VG-halt minskar din förbrukning av e-juice och räcker längre. Notera att el-cigaretter med låg effekt kan ha det tufft att förånga e-vätskor med hög VG-halt.

Hållbarhet e-juice

Om du har köpt din e-vätska från en seriös e-cigg butik så ska du alltid finna ett bäst före datum någonstans på flaskan, det brukar vanligtvis sitta ett bäst före datum på flaskans botten.

Så hur lång hållbarhet har en e-juice? Det är också en svår fråga att svara på, det beror helt på vilken e-juice tillverkare man pratar om, men om vi ska ta Naked 100 som ett exempel så håller e-juicen upp till ca 2 år i vanlig rumstemperatur.
Det rekommenderas dock att du förbrukar upp din e-juice inom loppet av ett halv år (sex månader) för den bästa upplevelsen. Du kan dock förvara din e-vätska i kylskåpet som ger e-vätskan upp till 8 månaders längre livstid och två år om du förvarar e-vätskan i frysen, det är värt att nämna att smaken minskar något om du förvarar e-vätskan i frysen. Läs vårt tidigare inlägg där vi tipsar om hur du förvarar din e-juice på bästa sätt.

Intresserad av att läsa mer om Naked 100's e-vätskor? Se deras labb resultat här

Kan jag vejpa gammal e-juice?

Om din e-juice har passerat bäst före datumet så kan du fortfarande vejpa din gamla e-juice. Det är inte farligt att vejpa gammal e-juice utan det som händer när din e-juice har passerat datumet är att nikotinet i e-vätskan oxiderar och förlorar sin styrka, exempelvis en 12mg e-juice reduceras ner till 9mg.

Smakbalansen i e-juicen blir även rubbad, t.ex. en e-vätska som har söta smakegenskaper blir mindre söt, vissa smaker märker man mer eller mindre på. E-juicen får en mörkare färg ju längre den står, det är absolut inte farligt utan du kan bruka din e-juice utan problem.

 
 

Har det här inlägget hjälpt dig? Har vi missat något? Om du behöver mer hjälp så kan du kontakta vår kundtjänst där vi mer än gärna svarar på dina frågor!

/dina vänner på cigge.se

 

Relaterade blogginlägg:

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: acmSfS (motverkar spam)
Inga kommentarer