Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Guide: Så här förvarar du E-juice på bästa sätt

Har du någon gång lagt undan din e-vätska under en längre period? Kanske har du bestämt dig för att testa en ny e-vätska och lagt undan den gamla, sen när du bestämmer dig för att vejpa upp det sista av din gamla e-juice men till din förskräck så smakar e-juicen inte alls som den gjorde förut.

Med den här guiden så kommer din e-juice få längre livslängd samt att kvarhålla sin goda smak.

 
 

Undvik Ljus, Luft & värme

solen

Om du skall förvara din e-vätska så ska du undvika ljus, luft och värme till max, om du ska lägga undan din e-vätska under en längre period så är skafferiet en rekommenderad plats, helst i en hylla långt upp då du minimerar risken för att barn/djur har åtkomst till e-vätskan.

Om E-vätskan kommer i kontakt med ljus & luft så leder det till oxidation i nikotinet och ändrar färgen på e-juicen, detta påverkar inte smakegenskaperna dock. E-vätskor med smak av tobak, choklad eller kaffe har en tendens att ändra färg över tiden, detta är ingenting man behöver oroa sig för utan det är helt naturligt.

 

Så vart ska jag förvara min e-juice?

Kylskåp

 

När du ska förvara din e-juice så har du några platser att förvara dom på, vår rekommendation är att du antingen ställer in din e-juice i ett mörkt skåp (skafferi t.ex.) eller ställer in e-vätskan i kylen.

Om du ska förvara e-juice under en längre period (månadsvis) så är kylen den bästa platsen, en sak att tänka på här är att kyla gör din e-vätska tjockare, så om du ska plocka fram din kära gamla e-vätska igen så låt den stå i några timmar för att återgå till rumstemperatur.

 

Funkar det att förvara i frysen?

 

Svaret är ja, dock så är det många som har experimenterat med detta och upplevt att smaken har avtagit, om du inte har plats i kylen och det enda stället du har är frysen så funkar det, men om vi får rekommendera så är kylen fortfarande den bästa platsen att förvara sin e-juice.

VG/PG:n i e-vätskan förhindrar att vätskan fryser, dock om din e-vätska innehåller mer än 80% VG så kommer din e-vätska antagligen att frysa. VG:n fryser vid vanliga frystemeperaturer.

 

Sammanfattning av det hela

 

Värme och ljus är e-vätskans största fiende och gör så att smakegenskaperna i e-vätskan försämras, för att förhindra detta så skall du förvara din e-juice på en mörk och kall plats, antingen i skafferiet eller i kylskåpet.

 
 

Har du någon gång varit med om att du har glömt bort en e-vätska och sedan hittat den men bara för att märka att smaken har reducerats dramatiskt? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedanför.

/dina vänner på cigge

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2vpWSX (motverkar spam)
Inga kommentarer