Fri frakt         1-2 dagars leveranstid      Över 300 smaker        Färskt snus        

Kan man snusa gammalt snus?

portionssnus lössnus dry minisnus

Snuset på bilderna är inte gammalt utan beskriver de tre typer av snus som vi pratar om i inlägget!

 

Letar du information om gammalt snus så har du hamnat rätt, i det här inlägget så kommer vi att ge information om gammalt snus som har passerat sitt utgångsdatum (bäst-före-datumet).

Att snuset har blivit gammalt är ej skadligt utan det som sker är att snuset torkar och blir avslaget i arom och smak, även nikotinhalten reduceras i viss grad när snuset har passerat sitt bäst-före-datum.

Kyla gör så att snuset håller sig fuktigt och får en längre livstid. Vi rekommenderar att alltid förvara ditt snus i ett kylskåp med en grad mellan 4-8°.

 


Frågor om gammalt snus


 

Vad händer i snuset när det blir gammalt?

När snuset har passerat sitt utgångsdatum så börjar snuset att torka vilket resulterar i att snuset förlorar sin arom och smak samt att nikotinhalten reduceras. Snuset går fortfarande att använda och är inte skadligt.

  • Lössnus har en hållbarhet vid rätt förvaring på 14 veckor.
  • Portionssnus har en hållbarhet vid rätt förvaring på 20 veckor.
  • Snus med beteckningen "Dry" har en hållbarhet vid rätt förvaring på 30 veckor.

Hur undviker jag att mitt snus blir gammalt?

Snus är en färskvara och för att förhindra att snuset torkar så bör man förvara sitt snus i kalla temperaturer (4-8°). Man kan även förvara sitt snus i frysen i ca ett år.

Försvinner nikotinet i snuset om det blir gammalt?

Nikotinhalten reduceras när snuset har börjat att torka, lika så med smaker och aromer.

Hur länge håller snus i rumstemperatur?

Att förvara snus i rumstemperatur är inte att rekommendera, speciellt inte lössnus då det har en kortare hållbarhet och fungerar bäst när lössnuset är färskt och fuktigt. Normalt så förkortas livslängden på snuset med flera veckor om det inte förvaras korrekt.

Kan jag återfukta gammalt snus?

Att återfukta gammalt snus gör ingen märkbar skillnad då smaken och aromerna redan har torkat. Det är bäst att redan från början ha förvarat snuset på korrekt sätt så att snuset inte har blivit torrt och förlorat sina egenskaper.

 


 

Har det här inlägget hjälpt dig? Har du något knep när det gäller gammalt snus? Dela med dig i kommentarsfältet nedanför!

Du hittar färskt snus här

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VedgAX (motverkar spam)
Inga kommentarer